Britje, klasicna ziletka

kwa1

Fizikalc
12. jul 2013
437
33
28
Citat:
Uporabnik Bajkman pravi:
Ker je nekdo že ugotavljal glede Hydro 5, tukaj je potrditev, da je najbrž res boljši kot gillette, traja dlje, je cenejši:

https://www.youtube.com/watch?v=0PRuqtN3W6o

Sicer pa Schick = Wilkinson
Schick Hydro 5 (baterijski) sem naročil iz USA....imam ga že par mesecev in britvica je še original
cheer.gif

tale Schick je najboljše kar sem imel do sedaj....pa še v DM imajo full popust na celo kolekcijo....škoda samo to, ker se pri nas ne da baterijskega kupit
confused-1.gif

Torus

Fizikalc
17. mar 2008
584
42
28
Citat:
Uporabnik KillaKHAN pravi:
Brije celo leto ja... enkrat na mesec.

Jaz imam v bistvu eno težavo, ker se brijem največ enkrat na teden, in potem mi zrastejo dlake in potem ga ni mokrega brivnika, ki ne cuka. Zdaj pa ne vem a si naj kupim en dober električni brivec, čeprav tud dober ne bo sposoben porezat z navadno glavo dolgih dlak, al naj kupim ta drage "žiletke".

Rabiš klasični brivnik na želetke ala.:
mg_0675.jpg

Jaz se tudi samo 1x na teden brijem in imam kar močno brado in če se brijem z tem tipom brivnika nič ne cuka

Lp
Torus

Bajkman

Majstr
23. jun 2010
3.706
157
63
Res manj cuka s klsičnim brivnikom, kadar precej zraste.

Še glede žiletk bi nekaj dodal. Dražje, a zelo vzdržljive so Polsilver Super Iridium. Britje le zelo gladko, drseče. Ampak še vedno je smešno poceni proti nastavkom, cena je kakih 30 centov na žiletko.

LP

Bajkman

Majstr
23. jun 2010
3.706
157
63
Bil sem v Italiji in v štacuni po naključju zagledal PINO SILVESTRE!
http://www.eurofinegifts.com/images/IMGP0659.JPG

Za sam after shave Pino silvestre do danes nisem vedel, vendar ko sem ga zagledal, se mi je zdelo, kot da sem to že videl. Ko sem povonjal, me je takoj vrnilo v otroštvo (80-te leta). Pa vendar ne morem z ničemer povezat. Ne spomnim se, da bi to fotr kdaj imel. Lahko da se motim. Je še komu tole znano?

LP

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.113
4.083
113
To je stara šola, kot "naš" Brion! Enkrat vonjaš, pomniš cel lajf!
evil.gif

Včasih ko je bilo pri nas res dobit samo Briona (v tubi, lol) so taljani imeli bolj fancy vodice po britju (v bistvu ista pašta kot našo sranje, samo embalaža je bila lepša), ena teh je bila Pino Silvestre.

Bajkman

Majstr
23. jun 2010
3.706
157
63
Citat:
Uporabnik Utisevalec pravi:
evil.gif

Včasih ko je bilo pri nas res dobit samo Briona (v tubi, lol) so taljani imeli bolj fancy vodice po britju (v bistvu ista pašta kot našo sranje, samo embalaža je bila lepša), ena teh je bila Pino Silvestre.

Pol moram dat pozornost še na Brion.
bonk.gif

LP

turbobitch

Lesna Goba
5. dec 2007
23.053
1.269
113
42
Citat:
Uporabnik Bajkman pravi:
Citat:
Uporabnik Utisevalec pravi:
evil.gif

Pol moram dat pozornost še na Brion.
bonk.gif

LP

Moj fotr ga ma še vedno v kopalnici na polički, katere ni zapustil že 20 let pomoje

turbobitch

Lesna Goba
5. dec 2007
23.053
1.269
113
42
je še notr. Ubistvu sploh nevem zakaj je tam. Fotr si v življenju še ni brade pobril

Bajkman

Majstr
23. jun 2010
3.706
157
63
morda ga je imel samo za dišavo. Ker vonj je res močan in dolgotrajen. Ne znebiš se ga kar tako. Drugo vprašanje pa je, če ti je vonj všeč.

Piccadilly

Fizikalc
22. dec 2009
1.715
68
48
Jao, vsakič ko sem na zadnji standardni žiletki in razmišljam koliko bo spet nov pack koštal [8 al 9 za 4], me mika da bi šel na to poceni DE britje... Pa potem ne vem zakaj ne grem. Verjetno uvodna cena brivnika pa potem uvajalno obdobje ko ne bi bil ves porezan več tednov. Na koncu pa še nekako pomislm da mi en paket zdajšnjih britvic zdrži kar dolgo.. Mesc pa pol pomoje.

In potem smo kjer smo.. Dokler nisem spet na zadnji žiletki.

Bajkman

Majstr
23. jun 2010
3.706
157
63
Kateri brivnik pa imaš, da ti je cena samo 8 do 9 EUR za 4 nastavke? Jaz ti predlagam, da greš na DE, ker je užitek ko se enkrat navadiš. mislim da ti lahko tukaj tudi navedemo stvari, katere se splača kupiti. Ena od teh je recimo kilogramsko brivsko milo Cella, ki v italijanski gorici stane 13 EUR in je zelo zelo kvalitetno. Eno kilo imaš pa res za dolgo dolgo.
cheer.gif

Proraso After Shave je tam 4,45 EUR. Omega čopič s svinjskimi dlakami je 4 EUR.
Zelo dobro je tudi Arko milo, ki menda v Bosni stane vsega skupaj 0,35 EUR, če imaš možnost dobit. Na ebay-u ga za manj kot 5 $ ne dobiš. Za podoben denar je v Bosni in Srbiji tudi milo Palmira, ki je tradicionalno jugoslovansko
cool-1.gif

Žiletke pa so skoraj zastonj. Najboljše so pa menda Polsilver Super Iridium, ki tudi zdržijo veliko britij. So zelo ostre, pa obenem niso agresivne. Tudi Feather so super, ampak zdržijo pol manj britij.
glede Astre smo pa že nekaj govorili

Edit: Tale penzl je tudi pohvaljen, čeprav skoraj nič ne stane:
http://shop.bestshave.net/wooden-handled-shaving-brushes-no6-p-67.html

Nazadnje urejeno:

Piccadilly

Fizikalc
22. dec 2009
1.715
68
48
10.60 sem našel ceno za 4 mach3 nastavke.

Za ceno enega paketa nastavkov torej dobim skoraj vse kar potrebujem zraven samega brivnika? Gledal sem te brivnike in mi je ravno najdražji kar sem videl, Merkur Futur, padel v oko. Toliko trenutno sigurno ne bi dal za nekaj takega.

Bajkman

Majstr
23. jun 2010
3.706
157
63
After Shave tukaj ne moreš računat, ker ga uporabljaš na isti način kot pri Mach3. In tudi namesto mila in čopiča še vedno lahko furaš gel iz piksen. Ob tem se moraš zavedat, da ni tako kvaliteten.
Hja, Futur je res drag, ampak ne vem če res potrebuješ nastavljivo stvar. Za začetnika se nekako strinjajo, da se splača Muehle R89 ali Edwin Jagger de89. To sta brivnika z identično glavo, a drugačno ročko. Pri Edwin Jagger-ju je ročica gladka, kar zna motiti kadar je namiljen. Zato boš po slikah pomislil, da je boljši Muehle, ker ima malce hrapavo ročico. Ampak hrapavost je zanemarljiva (imam ga sam).
Potem je tukaj še Merkur HD 34C.
To so brivniki za okrog 30 EUR.

morda se pri kakem tvojem starem očetu ali drugem predniku na podstrešjih skriva stari Gillette Super Speed, ki je še sedaj zelo cenjen brivnik in zelo nežen.
Če bi rad samo za test in naročaš preko interneta, pa tale za 4 $ s poštnino vred menda sploh ni slab:
http://dx.com/p/rimei-stainless-steel-double-edge-blade-razor-silver-116281

Srbi so ga preimenovali v MEM Super Silver:
http://www.super-silver.com/proizvodi.html

Tam stane 280 dinarjev, kar je manj kot 2,8 EUR.
bonk.gif

Što nije da Srbin izmislio
cool-1.gif