Britje, klasicna ziletka

Ausc

Pripravnik
10. sep 2011
584
1
16
Kdo uporablja "straight razor"? Torej tisto klasicno zadevo, k so jo imeli brivci, za prerezat vrat komu
smile-1.gif

Kaj takega http://www.classicshaving.com/catalog/item/7149828/8992187.htm (samo primer, nekam draga se mi zdi)

Ausc

Pripravnik
10. sep 2011
584
1
16
Pa zgleda da kar gre no, vsaj po parih videih na youtubu. Baje se da precej fajn pobriti, pa se ql izpade
smile-1.gif

The_Game

Pripravnik
29. mar 2009
38
0
6
@mr_
V Italiji se dobi nekatere izdelke od Proraso v trgovski centrih Coop ( link ).
Drugače pa je ena drogerija na Opčinah, ki se imenuje Prodet. Ko najdem naslov ulice ga posredujem. V tej drogeriji sem opazil, da prodajajo tudi ALUM block. Podoben je temu link

HEPAN

Majstr
5. sep 2007
2.889
155
63
Citat:
Uporabnik tesfalar pravi:
Tudi jaz se leta in leta nisem mogel znebiti mozoljčkov in rdečice, predvsem na vratu.
Potem pa: REŠITEV!
Po britju najprej fajn splaknem z ZELO mrzlo vodo, potegnem prek vsega z Alum blokom (če kdo ve kje se pri nas kaj dobi razen tistih šmink v DM ali Müllerju se priporočam), potem pa je že vseeno kaj dam ali ne dam gor.
Zame je tole zakon.

to mas v vsaki trgovini samo je oblike drugačne

to je deo kristal http://www.ciao.de/Murnauers_Deo_Kristall__141273

pa ni glih ko sminka je bolj debel :D

I

Izbrisan uporabnik #488

Citat:
Uporabnik tesfalar pravi:
Tudi jaz se leta in leta nisem mogel znebiti mozoljčkov in rdečice, predvsem na vratu.
Potem pa: REŠITEV!
Po britju najprej fajn splaknem z ZELO mrzlo vodo, potegnem prek vsega z Alum blokom (če kdo ve kje se pri nas kaj dobi razen tistih šmink v DM ali Müllerju se priporočam), potem pa je že vseeno kaj dam ali ne dam gor.
Zame je tole zakon.

Če imaš močne dlake, ki hitro rastejo, si lahko namažeš tudi s tjulnovo mastjo pa ne bo nič pomagalo...

Rikolus

Fizikalc
19. jul 2007
2.367
88
48
Jaz sem imel tudi probleme z "mozoljčki", pa s porezano kožo, itd. itd.

Pa sem se začel lepo uporabljat žajfo in penzl, s katerim se res dobor nažajfam. Pri britju pazim, da žiletko rahlo pritiskam na kožo in NE grem čez pobriti del še enkrat.

Od takrat naprej, se lahko brijem vsak dan brez problemov. Brada je po britju gladka kot dojenčkova rit. Pa dober after shave je treba met, pa ne te od nivea in podobna jajca...

Rikolus

Fizikalc
19. jul 2007
2.367
88
48
l-oreal-expert-crema-ecran.jpg

meni zelo sede ta krema. Lahko jo uporabljaš tudi za pred britjem, ampak še nisem poskusil.

Tudi njihovo milo za britje je dobro.

Nazadnje urejeno:

Abeta

Fizikalc
13. avg 2007
1.861
3
38
ko imaš enkrat službo, familijo, tri otroke, še kam greš zvečer, se mi zdi da res nimaš časa (no vsaj jaz ne) da bi se rihtal k ženska in bil pol urce, urco v kopalnic. . . . tuš, gel, pa parkrat potegneš brez skrbi, da bi ti kje kri pritekla

h-rasiersystem_gross.jpg

pol se pa še namažem z

alvede-men-after-shave-fluid.jpg

fertig u roku 10 min . . .
grin1.gif
včasih uspem še zobe v tem času umit

beauty_23768_moske_britvice_569x280(1).jpg

mi pa tole zadustuje skoraj za leto dni .... 3,99 € je pa res, da se brijem 2x na teden (nedelja/ sreda)