Britje, klasicna ziletka

vanmarkus

Fizikalc
15. mar 2010
1.280
1
36
tam spodaj
Citat:
Uporabnik ynos pravi:
Tale aluminij po britju pa pece ko svinja.
smile-1.gif

to ti dobro pokaže, kako dobro si se obril na začetku je tudi mene peklo
nekaj cajta nazaj sem za foro zopet probal in sem komaj kaj čutil tu pa tam

drgače meni britje ne vzame več kot 10min (2x čez) brez nikakršnega hitenja

mr_

Guru
20. sep 2007
9.360
2.739
113
Meni se nacin v smer rasti se nikoli ni obnesel. Vedno tudi kontra ali samo kontra.

turbobitch

Lesna Goba
5. dec 2007
23.053
1.269
113
42
Jaz rabim 10 -1 5 minut, odvisno od dolžine z navadno žiletko. Torej a grem v dve strani ali grem v tri, pa še mal črte od brade zadet/oblikovat

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.415
3.805
113
davorinm.wordpress.com
Citat:
Uporabnik vanmarkus pravi:
Citat:
Uporabnik ynos pravi:
Tale aluminij po britju pa pece ko svinja.
smile-1.gif

to ti dobro pokaže, kako dobro si se obril na začetku je tudi mene peklo
nekaj cajta nazaj sem za foro zopet probal in sem komaj kaj čutil tu pa tam

drgače meni britje ne vzame več kot 10min (2x čez) brez nikakršnega hitenja

Sem danes malo bolj pazil in je rezultat super. Nic porezan, nic rdec. Nakup te old school žiletke je bila super ideja.
zmaga.gif

Romzi

Guru
4. sep 2008
9.636
3.450
113
Dobrova pri LJ.
Citat:
Uporabnik ynos pravi:
Pa še tole me zanima. Kako je s klasično žiletko, če imaš malo bolj "občutljivo" kožo po britju? Po mach3 ponavadi ves rdeč ratam, pa srbeči mozoljčki se mi pojavijo na vratu.
Tartabolj navadna žajfa pa samo obrit in dobro sprat in nobenih "arcnij" po britju. Vsaj pri meni je tako še najmanj težav.

oriolus

Fizikalc
12. avg 2009
3.787
15
38
124
Citat:
Uporabnik keber pravi:
Citat:
Uporabnik Matic78 pravi:
A obstaja kje se sploh kak brivski salon, kjer te mojster v beli halji obrije s ta veliko britvijo. To bi rad enkrat poizkusil, baje najbolj gladko britje kar jih je.
To boš moral iti kam drugam (v JV Azijo npr., pa v kake ruske dežele) , pri nam to ni dovoljeno zaradi zdravstvenih razlogov.

Sem se spomnil na to 'trditev' danes, ko sem šel k frizerju.
Seveda brijejo moška 'strnišča', ves čas, ni problema. Le da že nekaj desetletij ne uporabljajo več klasične britve z dolgim rezilom, temveč zelo podoben nosilec (držalo) kamor zataknejo polovico klasične britvice.
Tako da, Matic78, če te še mika, kar stopi v kakšen brivsko-frizerski salon in poskušaj kako je to videti.

prijam

Fizikalc
2. sep 2007
1.821
4
38
Katero milo je najboljše za britje z žiletkami?

Pena mi ne ustreza, geli mi ne ustrezajo, drugo mi ne ustreza. Ustreza mi milo, za 1x sem uporabljal kar običnega za roke, bi pa poizkusil z posebnim namenjenim britju če obstaja kakšen dober.

FuriousG

Majstr
30. jul 2007
3.367
159
63
37
A kdo uporablja te nove vibra zadeve? Gillette Fusion Power ali M3 Turbo? Kako se obnese? Nabavit mislim na ebayu, ker v štacunah je to rahlo drago.

Silvio

Pripravnik
11. okt 2007
689
1
16
Citat:
Uporabnik oriolus pravi:

Seveda brijejo moška 'strnišča', ves čas, ni problema. Le da že nekaj desetletij ne uporabljajo več klasične britve z dolgim rezilom, temveč zelo podoben nosilec (držalo) kamor zataknejo polovico klasične britvice.

Takole zgledajo novodobne: http://www.pro-activ.si/britve.html in jih frizerski saloni kar lepo uporabljajo...

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.415
3.805
113
davorinm.wordpress.com
A pod vibra misliš tisto z baterijo, ko vibrira vse skupaj? Če je to to, potem za moje pojme BV.

Drugače pa update: Sem se naučil bolje briti z žiletko. Sedaj gre super, vrat ni drugi dan praktično nič rdeč in ne srbi vse skupaj. Zelo zadovoljen.

Kar se tiče žiletk. Po občutki Astro platinum bolje brijejo kot Feather.

Bajkman

Majstr
23. jun 2010
3.706
157
63
Citat:
Uporabnik ynos pravi:
A pod vibra misliš tisto z baterijo, ko vibrira vse skupaj? Če je to to, potem za moje pojme BV.

Drugače pa update: Sem se naučil bolje briti z žiletko. Sedaj gre super, vrat ni drugi dan praktično nič rdeč in ne srbi vse skupaj. Zelo zadovoljen.

Kar se tiče žiletk. Po občutki Astro platinum bolje brijejo kot Feather.

Pa ravno Feather naj bi bile najostrejše in s tem tudi najagresivnejše. Ampak naj bi zdržale malo britij, recimo samo 2x.