Britje, klasicna ziletka

Bajkman

Majstr
23. jun 2010
3.706
157
63
Kamuflaža???
shocked-1.gif

Fadil

pimpL
20. jan 2010
8.976
7.311
113
Na tujih forumih berem glede Alum Block-a. Določeni ljudje sprašujejo ali je Alum Block škodljiv, saj naj bi bil Aluminij strupen. Kot da lahko povzroča Alzheimerjevo bolezen??? V glavnem pišejo naj ne bi bilo škodljivo, saj ima drugačno molekulsko sestavo. Izkušnje, mnenja...?

Bajkman

Majstr
23. jun 2010
3.706
157
63
Glede na to, da se tega prodaja ogromno, pa ne samo za britje, bi to menda že raziskali. To dobiš v stikih za pod pazduho po vseh trgovinah.
Možno je, ampak bodo odkrili še marsikaj. Upam da ne ješ hrenovk, ker lahko jutri odkrijejo, da so kancerogene. Upam, da se ne sončiš.
smile-1.gif

LP

Piccadilly

Fizikalc
22. dec 2009
1.715
68
48
Okej, naslednji mesec bi jaz rad poizkusil s tem britjem.

Zanima me, če lahko za začetek uporabljam brivsko peno gilette? Imam še čist novo piksno in tudi sicer bi rad za začetek vzel samo brivnik in klince, da vidim če mi za način britja sploh ustreza. Alum block tudi že imam od prej. Kakor tudi styptic pencil. Bi to šlo? Verjtno bi vzel Muehlea in 10 enih klinc.

EDIT: Ok, vidim da si mi že na vse odgovoril, Bajkman. Bom vzel nek brivnik in klince, ter zaenkrat porabil to peno kater že imam. Me pa zanima še, če je ta pena slabša pri uporabi s tem brivnikom, ali nasploh? Ne bi rad krivil slabše izkušnje s tem brivnikom na brivnik, če pa je bil krivec v napačni peni. Torej bi me praviloma moral ta brivnik enako obrit s peno kakor gillette ali lahko pričakujem slabše rezulatete samo zato ker temu brivniku pena ne ustreza?

Nazadnje urejeno:

Bajkman

Majstr
23. jun 2010
3.706
157
63
Odgovor ni tako enostaven, treba je malce filozofiranja.
cool-1.gif

Pa recimo da tukaj ne poznam definitivnega odgovora, zato ti povem moje mnenje. Pena iz piksne je nasploh slabša, ker ima več umetnih snovi. Velik problem je, ker se hitro suši. Za začetek oz. prvo britje je pa nujno, da si boš vzel čas. Če boš hitel, ne bo uspeha. In če ob tem upoštevaš, da se pena Gillette iz piksne prehitro posuši, bo znala bit ravno pena razlog za neuspešno britje.
Prednost kreme in mila je poleg naravnejših sestavin, počasnejšega sušenja.., tudi v tem, da jo nanašaš s čopičem, ki jo bolje vmasira v dlake in dlake privzdigne - postavi pokonci.
Da pa se dlake zmehčajo, jih je potrebno najprej razmastiti. Tudi to dosežeš s čopičem. Ampak če si najprej z milom in čimbolj vročo vodo vodo obraz umiješ, potem si jih razmastil in s tega stališča ti milo ne da prednosti.
Če s svojo glavo razmišljam, boš moral nekajkrat malce splahnit del obraza z VROČO VODO in ponovno nanest peno. Se pravi, verjetno boš moral vsaj delno it po delih. Malce teorije, hehehe.
Kar je tebe zanimalo: Ni pena tista, ki bi bila prilagojena na kartuše in milo ali krema prilagojena na klinco. Se pravi, če je pena dobra za tam, bi morala biti tudi za tukaj.

Lahko da ti na začetku ne bo uspelo kvalitetno britje, tudi v nekaj prvih poskusih ne, vsekakor pa z vajo lahko dosežeš boljše britje kot s kartušami. Res je največkrat največji dejavnik za neuspeh pač pritiskanje brivnika na kožo, kar smo vajeni od brivnikov na kartuše. Drugi dejavnik je seveda pravilen kot. Klinca, NE BRIVNIK, mora imeti glede na kožo 30 stopinjski kot.
Tretji zelo velik dejavnik so pa klince. In glede na občutljivost kože in glede na trdoto in gostoto dlak je dobro najti pravo. Žal je največkrat tako, da pravo najdeš šele s poskušanjem. Muehle R89 je načeloma nežnejši brivnik in v njemu mi ustrezajo čimbolj ostre klince. Imam pa občutljivo kožo in zelo trde dlake.
Poskusil sem Derby klince, ki so prava katastrofa. Pri njih naj bi bil še ta problem, da so zelo različne med sabo in lahko se zgodi celo, daso v istem paketku zelo različne ostrine.
Če boš vzel samo en paket, ti resnično svetujem, da vzameš Polsilver Super Iridium. Najostrejše naj bi bile Feather, ampak obenem tudi agresivne. Za začetnika niso priporočene.

Bajkman

Majstr
23. jun 2010
3.706
157
63
Objavim, kar sem zasledil, ker se mi zdi koristna informacija, obenem je ugodno:

Kode za popust brivske opreme dobite tukaj:
http://britev.si/viewtopic.php?f=12&t=25

In tukaj:
http://britev.si/viewtopic.php?f=8&t=41

Zelo zanimiv je brivnik Edwin Jagger DE89L, posebno za začetnike. Na Gifts&Care se ga dobi za 27 EUR skupaj s poštnino, če uveljavite poust. To je sicer eden najbolj zaželenih brivnikov.

Poleg brivnika bi jaz naročil še Polsilver žiletke za 1,75 EUR za 5 kosov, ki se po mnenju mnogih, tretirajo kot trenutno najboljše žiletke. Obstajajo tudi žiletke Bolzano po ceni 0.90 EUR za 5 kosov, katere naj bi bile tudi zelo pohvaljene. Jaz jih še nisem poskusil, ker so težko dostopne. Za to trgovino pa do sedaj nisem vedel.
smile-1.gif

LP

Bajkman

Majstr
23. jun 2010
3.706
157
63
Priznam, da nisem preverjal, kaj je v tvojem kompletu. Zato predvidevam, da not ni Polsilver SI žiletk. Naj povdarim, da res naredijo razliko.

LP

prijam

Fizikalc
2. sep 2007
1.821
4
38
Citat:
Uporabnik ynos pravi:
Vzames un komplet, ki sem ga jaz nabavil nekaj strani nazaj.

No kako je zdaj s tem britjem, ali je to muha enodnevnica ali ste na takem britju ostali?
Zanima me predvsem mnenje začetnikov, torej takih ki ste s takim britjem začeli v zadnjega pol leta.

Bajkman

Majstr
23. jun 2010
3.706
157
63
Jaz sem v tem ravno dobre pol leta. Pa sem vedno bolj "obseden".
smile-1.gif

Všeč mi je, ker se res da bolje obrit, žiletke so različne in lahko najdeš tako, ki ustreza, predvsem pa je praktično zastonj. Še vedno porabim nekaj več časa, ampak to na račun preverjanja. Ko sem uporabljal Fusion, nisem nikoli bil pozoren, kako dobro sem se obril

Gatto

Guru
19. jul 2007
18.747
896
113
tu in tam
Odpri brivnico, pa bo. Bom redna stranka. Glih zdajle se prepričujem, da se moram iti obrit, pa se mi ne da.
cool-1.gif

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.415
3.805
113
davorinm.wordpress.com
Citat:
Uporabnik prijam pravi:
Citat:
Uporabnik ynos pravi:
Vzames un komplet, ki sem ga jaz nabavil nekaj strani nazaj.

No kako je zdaj s tem britjem, ali je to muha enodnevnica ali ste na takem britju ostali?
Zanima me predvsem mnenje začetnikov, torej takih ki ste s takim britjem začeli v zadnjega pol leta.

Brijem se na nulo takrat, ko moram. Drugace si veckrat raje skrajsam brado. Danes sem se obril, jutri nek sestanek. Mam pa plan veckrat, ko tamala zacne spat pomoci in se mi bo bolj dalo.

tomi

Guru
1. sep 2007
18.594
9.811
113
40
MB
Evo fantje ... in punce seveda
smile-1.gif

moj novi projekt http://www.shave-lab.si/
smile-1.gif

zadeva je še rahlo beta, tak da če kdo opazi kaj na strani naj pove
grin1.gif

drugače pa ja, britvice so nemške, kakovost je dobra, cenovno pa so itak ugodnejše od vodilnih znamk
wink-1.gif

sem vam naredo eno kodo za popust ob prvem nakupu za 10 %, vpišete samo: alter
smile-1.gif

veseli bomo pa tudi vsakega všečka na fb https://www.facebook.com/shavelabsi
kjer se v kratkem tudi obeta kakšna nagradna igra
evil.gif

Bajkman

Majstr
23. jun 2010
3.706
157
63
Citat:
Uporabnik ynos pravi:
Dodaj v ponudbo še klasične žiletke
smile-1.gif

Se strinjam. Jaz gotovo ne bom nilkoli več kupil brivnika na kartuše.Vstran vržen denar.
Če boš resno dodal žiletke v ponudbo, bi bile prave Sledeče:
1.) Polsilver Super Iridium
2.) Feather
3.) Astra Superior Platinum