Odgovor ni tako enostaven, treba je malce filozofiranja.
Pa recimo da tukaj ne poznam definitivnega odgovora, zato ti povem moje mnenje. Pena iz piksne je nasploh slabša, ker ima več umetnih snovi. Velik problem je, ker se hitro suši. Za začetek oz. prvo britje je pa nujno, da si boš vzel čas. Če boš hitel, ne bo uspeha. In če ob tem upoštevaš, da se pena Gillette iz piksne prehitro posuši, bo znala bit ravno pena razlog za neuspešno britje.
Prednost kreme in mila je poleg naravnejših sestavin, počasnejšega sušenja.., tudi v tem, da jo nanašaš s čopičem, ki jo bolje vmasira v dlake in dlake privzdigne - postavi pokonci.
Da pa se dlake zmehčajo, jih je potrebno najprej razmastiti. Tudi to dosežeš s čopičem. Ampak če si najprej z milom in čimbolj vročo vodo vodo obraz umiješ, potem si jih razmastil in s tega stališča ti milo ne da prednosti.
Če s svojo glavo razmišljam, boš moral nekajkrat malce splahnit del obraza z VROČO VODO in ponovno nanest peno. Se pravi, verjetno boš moral vsaj delno it po delih. Malce teorije, hehehe.
Kar je tebe zanimalo: Ni pena tista, ki bi bila prilagojena na kartuše in milo ali krema prilagojena na klinco. Se pravi, če je pena dobra za tam, bi morala biti tudi za tukaj.
Lahko da ti na začetku ne bo uspelo kvalitetno britje, tudi v nekaj prvih poskusih ne, vsekakor pa z vajo lahko dosežeš boljše britje kot s kartušami. Res je največkrat največji dejavnik za neuspeh pač pritiskanje brivnika na kožo, kar smo vajeni od brivnikov na kartuše. Drugi dejavnik je seveda pravilen kot. Klinca, NE BRIVNIK, mora imeti glede na kožo 30 stopinjski kot.
Tretji zelo velik dejavnik so pa klince. In glede na občutljivost kože in glede na trdoto in gostoto dlak je dobro najti pravo. Žal je največkrat tako, da pravo najdeš šele s poskušanjem. Muehle R89 je načeloma nežnejši brivnik in v njemu mi ustrezajo čimbolj ostre klince. Imam pa občutljivo kožo in zelo trde dlake.
Poskusil sem Derby klince, ki so prava katastrofa. Pri njih naj bi bil še ta problem, da so zelo različne med sabo in lahko se zgodi celo, daso v istem paketku zelo različne ostrine.
Če boš vzel samo en paket, ti resnično svetujem, da vzameš Polsilver Super Iridium. Najostrejše naj bi bile Feather, ampak obenem tudi agresivne. Za začetnika niso priporočene.