Brisalci

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Wurth. Cenejši kot Bosch. Brišejo bolje. Sam menjam metlice po zimski sezoni, načeloma vsako leto.

blazko

Majstr
21. sep 2007
7.444
425
83
tisti, ki imate težave a kao slabimi metlicami: a kdaj preverite nosilce brisalcev?

jaz recimo svoje parkrat letno podmažem (zgibe, vzmet, os) in dobro preluftam - dvignem do konca in vrnem nazaj, vsaj ene 5x

ker videl sem že en kup vozil z zarostanimi nosilci, kjer se šoferji pizdijo nad slabimi brisalci. potem pa brisalec dvigneš za pol centimetra... in ostane tam, namesto da bi se prilimal nazaj na šipo

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Ni problem v tem... problem so razni kamenčki in kamni, ki ti priletijo v sprednjo šipo katalputirani izpod koles tovornih vozil... potem pa poškodba ravno tolikšna da uničuje gumo na metlicah a premajhna (je ni) za zavarovalnico da bi plačala zamenjavo stekla...

krofica

Fizikalc
24. feb 2010
375
94
28
Citat:
Uporabnik Gasper008 pravi:
Sem kupil Denso pa sem razočaran, klasični so še kar, aero so pa totalno zanič, že novi so puščali črtice sedaj bom po parih mesecih menjal za aerotwin, upam da bo potem za nekaj časa mir.

Citat:
Uporabnik krofica pravi:
No jaz imam glede Boscha različne izkušnje...

Aerotwin imam na svojem že 3-je leto in še vedno brišejo odlično. Za ženo sem pa kupil Aeroeco (ker ima še tisto klasično kljukico) so pa res za en k***c.... po 3eh mesecih kr začel skakat gor po šip in posredno ni nič obrisal, tko da sm bil nad tem modelom res razočaran
frown-1.gif

Tudi za tiste s klukico dobiš Aerotwin, v imenu mora biti "retrofit", dobiš komplet pod 20€.

Pa to dobiš pri nas, a je izključno tujina?

Gasper008

Guru
24. sep 2012
4.746
827
113
Sem naročil v tujini (rezervniavtodeli24.si), ja je bila kar draga poštnina, ampak sem še nekaj stvari zraven naročil.

Ne vem zakaj pri nas nebi dobil, upam da nisem dobil kake stare robe, če so jih slučajno nehali delat.

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.260
1.894
113
ksz..

Ko pereš avto je potrebno gumice posebej obrisal z gobo. Da gre sprijeta umazanija dol. Znajo potem čudežno brisat veliko bolje. Gumice kot take so sila občutljive, pa jih marsikdo ne pipne celotno dobo uporabe..

Jaz grem, ko rabim, iskat brisalce kar na uradni servis...nad 'isaknjem' sem obupal (VW)...dam raje malo več pa je potem nekaj let mir.

Je pa zanimivo...mat ima na 10 let starem A.ju še original brisalce gor in so bili v teh razmerah katastrofa..enostavno razmazali svinjarijo po šipi da tud peljat nisi mogel (a ker se pozimirrpaktično ne vozi..so bili dobri
hysterical-1.gif
..prevoženih do poletja letos 35 jurjev). Zdaj sem ji jaz malo zasegel avto, da ji štepam kilometre in ga redno uporbaljam, pa so brisalci začeli 'čudežno' spet brisat kot je treba.

I

Izbrisan uporabnik #9334

Pozimi stoprocentno kdaj kiksneš in obrišeš preko zaledenele šipe
crazy1.gif
. Lahko še tako paziš, pa se vseeno zgodi.

Edino mercedesovi originalni brisalci to preživijo, (neverjetno!
smile-1.gif
), pa sem že kar nekaj tega sprobal.

blazko

Majstr
21. sep 2007
7.444
425
83
Citat:

Ko pereš avto je potrebno gumice posebej obrisal z gobo. Da gre sprijeta umazanija dol. Znajo potem čudežno brisat veliko bolje. Gumice kot take so sila občutljive, pa jih marsikdo ne pipne celotno dobo uporabe..
Jest sem jih ravno danes obrisal s svežim snegom
smile-1.gif

Ker 2x letno, ko perem avto, bi bilo premalo
shocked-1.gif

Sicer pa vedno na bencinski ob čiščenju stekel

McGiver

Guru
14. avg 2009
14.439
4.312
113
Za primerjavo - prejšnji teden kupoval original Renault za Scenica III - oba prednja skupaj 20€ in zadnji nekih 10€ na pooblaščencu. So mi rekli, da jim je "inšpektor" Renaulta zagotovil, da naj samo javijo konkurenčne cene in bodo dobili popust. Lani sem za "original nadomestne" Bosch dal 30€ za prednje z vsemi možnimi popusti v Anetu, pa so za en velik kakec!

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.412
2.425
113
Torej kaj je zdaj "in" glede brisalcev? Pa ne mi prosim predlagat nekih gumic iz Aliexpressa za par € katere bom čakal 3 mesce ker ko ne bom več imel za set "normalnih" brisalcev za 25€ bom prešaltal raje na javne prevoze. Torej Bosch AeroTwin in AeroEco? Kje je fora? Kaj drugega?

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.412
2.425
113
Sicer pa ravno gledam da so v moji dimenziji na razpolago Bosch AeroTwin, Valeo Silencio X.TRM ter Champion Aerovantage Flat pa seveda original na servisu.

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.412
2.425
113
No Bosch pa je 21€ za set, niti slučajno ne naročim kitajca. Če ne druga že zaradi tega, ker ne podpiram njihove ekonomije.

Aja pa čist ti verjamem da zadeva deluje! :nazdravje:

krko

Guru
5. sep 2010
2.696
1.397
113
No sej, jaz sem jih zdaj prvič vzel pri kitajcu. Pač za test ne zato, da bi bankrotiral zaradi 10-15eur razlike, če bi vzel Bosch.

Drugače sem imel dobre izkušnje z Valeo Silencio x-trm. Po 3 letih in letno prevoženih 25-30k km se mi je začela pojavljati ena črta in pa malo trdi so ratali.