BORZA?

Kiri

Pripravnik
15. avg 2007
498
0
16
40
Murska Sobota
Obišči stran
Kar gre dol...bo slo enkrat tudi nazaj gor. Mi je zal, da si trenutno ne morem privoscit postenega nakupa na razprodajah
evil.gif

PIC

Fizikalc
17. avg 2007
2.466
2
38
Glede te pomoci, tezke 700 mrd USD, sem pa na Financah prebral dober komentar.

"Dobicki gredo v privatno lastnino, izgube pa naj drzava pokrije?"

Bingo.

LP,
PIC

stieber

čebinar
1. sep 2007
17.258
3
36
Murgle
Citat:
Uporabnik PIC pravi:
Glede te pomoci, tezke 700 mrd USD, sem pa na Financah prebral dober komentar.

"Dobicki gredo v privatno lastnino, izgube pa naj drzava pokrije?"

Bingo.

LP,
PIC

Ja, od dobička se plača davek, če imaš izgubo, pa država nič ne da tebi.
tongue-1.gif

masevc

Guru
2. sep 2007
3.519
894
113
najlažje je s sosedovim kurcem po koprivah mahat

tisti ki so prej tako veselo "napihovali" cene in sistem naj sedaj tudi pokrijejo izgube

ko gre kaj narobe, rabijo državno pomoč, prej pa se širokoustijo z dobički od vlaganj....

sedaj je še samo vprašanje, kdaj bomo na dnu? upam da se neha nekje po volitvah v USA....

lahko pa da bo prišlo do zloma sistema, in potem iz ničle naprej...

sedajle je verjetno najboljša naložba v $

Nazadnje urejeno:

Baltazar

Pripravnik
17. sep 2007
955
0
16
ksz

Jest že leta govorim, da je obstoječi finančni sistem piramidna veriga, da je nateg, ki krade ljudi in spodjeda ekonomijo. Celo napovedal sem zlom sistema. No tole je potrditev, samo mi mladi "finančni strokovnjaki" pravijo, da sem bedak, ki si ne upa in da sem neumen, ker delam, namesto da bi iz denarja denar delal.

Upam, da se tole še bolj sesuje, da se finančni sistem spuca vseh verižnih nategov in da spet prevlada zdrav razum.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.769
6.756
113
pri taščici
Am.senat je potrdil injekcijo 700mrd.
To pomeni da smo na dnu? in da je treba čimprej kupiti?
No nimam konkretne "zaloge" tako da me to naj ne skrbi preveč.

igi

Guru
13. okt 2007
5.604
1.206
113
Celje
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:

Dvomim.... vsaj jst še ne upam kupiti.... sem letos že dovolj šel v minus. Bom pačakal, da vidim, kem se bo obrnil trend!

l.p.

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
po moje je prevelik vrtiljak ki se zna zavleči v prihodnost! Na dolgi rok pa bi jaz rekel da se izplača, sam pa gospodariš s svojim denarjem in veš kje je tvoj prag bolečine!

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.769
6.756
113
pri taščici
Ja kdor je lani kupoval (sploh v slo)ga letos precej tepe in bo še nekaj časa čakal da bo na nuli.
Če bi namesto 2006 kupil flat 2007 (prodal delnice in toške vs)bi bil v + kljub rasti cen stanovanj (stanovanja 10%, borza 40%), če pa bi čakal na letos bi pa.....

če bi bil človek vedež ne bi bil revež....

sevlje

Fizikalc
25. jul 2007
1.913
0
36
44
Selška dolina
No v Ameriki so sedaj vsi potrdili 700 mlrd dolarjev za slabe kredite.
Sedaj pa lahko čakamo na ponedeljek, da vidimo kaj bo to pomenilo.

Sam mislim, da je to ravno en teden prepozno. Če bi potrdili v prvo, bi bila panika in negotovost bistveno manjša. Ravno ta dva faktorja sta pa v tem času zelo pomembna pri ljudeh, kupujejo oz investirajo in s tem ko so prejšnji teden to pomoč zavrnili, nihče več nikomur ne verjeme, kaj je dobro in kaj ne.

lp

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
Zdaj bodo pa prišla stanovanja na vrsto za potop! Delnice se bodo pa počasi žačele verjeno pobirat do lanskih zneskov pa verjetno manjka kar nekaj let! Na trgu pa bo začelo postajat da bodo ta nova stanovanja ostala nenaseljena in neodkupljena in to zna povzročit kako težavo več investitorjem!

hgard

Guru
22. jul 2007
4.082
582
113
Citat:
Uporabnik sevlje pravi:
No v Ameriki so sedaj vsi potrdili 700 mlrd dolarjev za slabe kredite.
Sedaj pa lahko čakamo na ponedeljek, da vidimo kaj bo to pomenilo.

Pred glasovanjem je bil Dow Jones +2%, po glasovanju pa -1,5%
sprasujem se.gif

Baltazar

Pripravnik
17. sep 2007
955
0
16
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
Izgleda da smo dosegli dno. Vsaj Londonski časopisi tako pišejo in napovedujejo čas za nakup.

Spirit

propeler
18. jul 2007
5.746
1
36
Citat:
Uporabnik Baltazar pravi:
Izgleda da smo dosegli dno. Vsaj Londonski časopisi tako pišejo in napovedujejo čas za nakup.

To dno lahko traja tudi eno leto in več.

Čas za nakup je vedno in skoraj kadarkoli, potrebno je samo sistematično delno kupovanje na različnih pozicijah in na različnih vrednostnih papirjih. To je edini recept za optimalen dobiček - razparceliranje premoženja.

Če pa greš v enkraten nakup v določenem trenutku in še to pri samo enem VP, je pa to navadno hazardiranje. Lahko ti rata, lahko pa ne. Dobiček je lahko zelo visok, izguba pa prav tako.

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
tako je deleže je potrebno razpršit na čim več različnih delnic ker tako se najbolj izogneš temu padanju. Glede na to da me je kolega opozoril na oglas kje če kupiš hišo dobiš zraven novega fičota bi rekel da se določeni ljudje že želijo znebit nepremičnine čutijo paniko! Pri nas se bo pa v ponedeljek videlo kak bo reagirala borza.

ChaoRen

Fizikalc
21. jul 2007
5.409
0
36
124
Citat:
Uporabnik Baltazar pravi:
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:

Jaz nisem tako prepričan v to. Kdo garantira, da bo injekcija sploh pomagala? Bolezen se je preveč razširila in je po mojem mnenju ena doza antibiotika ne bo dovolj.

Spirit

propeler
18. jul 2007
5.746
1
36
Citat:
Uporabnik vaginko pravi:
Glede na to da me je kolega opozoril na oglas kje če kupiš hišo dobiš zraven novega fičota bi rekel da se določeni ljudje že želijo znebit nepremičnine čutijo paniko!

Ja tako je, stanovanja in nepremičnine na sploh bodo šla po mojem kmalu kar krepko navzdol. Tudi evropske banke bodo začele propadati, posledica bo ta, da bo potrebno takoj vrniti kredite za katere pa druge banke, podjetja in fizične osebe ne bodo imela dovolj likvidnih sredstev. Začeti bodo morali prodajati svoje nepremičnine ki jih imajo v lasti, posledično bo pa zaradi tega sledil krepak padec vrednosti nepremičnin v naslednjih 2-3 letih.
Lani in predlani sem na forumu pisal da bo evropa sledila ameriški krizi, pa so se mi nekateri forumaši rogali, danes se pa to resnično dogaja.

Skratka, evropa ima prednost to, da ima vpogled v prihodnost če pogleda proti zahodu k ameriki. Na ta način bi se lahko marsičesa obranili. Samo dvomim da se bomo, ker se je pravi show že začel. Hypo Real Estate, druga največja nemška banka je že spet pred propadom. Razna velika podjetja pa tudi že nekaj časa propadajo ali pa na veliko odpuščajo.

PIC

Fizikalc
17. avg 2007
2.466
2
38
Kdor je bil pameten (predvsem tisti, ki je kupil staro stanovanje v Ljubjani), je danes v najemu, z gotovino pa caka, ko si bo lahko za isti denar kaj kmalu kupil hiso :).

LP,
PIC

igi

Guru
13. okt 2007
5.604
1.206
113
Celje
Citat:
Uporabnik PIC pravi:
Kdor je bil pameten (predvsem tisti, ki je kupil staro stanovanje v Ljubjani), je danes v najemu, z gotovino pa caka, ko si bo lahko za isti denar kaj kmalu kupil hiso :).

LP,
PIC

Ni to čist enostavno....

Pred dvemi leti sem odlično prodal staro stanovanje v Celju in ugodno kupil novogradnjo. Recimo, da imam možnost to stanovanje sprecej solidno prodati.... Ampak stanovanje imava opremljeno, z njim sva zadovoljna, okolica je OK.... Nekako nimam volje se seliti.... čeprav sem popolnoma enakega mnenja kot ti, kar se tiče padca cen...

Če pa kdo ve za kakšno pametno nepremičnono na obali ali bližni okolici bi pa mogoče celo razmislil...
smile-1.gif