BORZA?

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
danes so pomagali hypo real estate banki z 50 milijardamo ta banka ima večje težave kot so predvidevali! tudi jaz sem menja da se je show že začel in bo tut kaka evro banka la v franže oz v večna lovišča!

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
nič ne pomaga spet gremo proti potopu! malo še pa bo indeks na 6000 pristal!

ChaoRen

Fizikalc
21. jul 2007
5.409
0
36
124
Ruski RTS pa pod 1000 in proti 900.
stupid-1.gif
Danes -15%.

Nazadnje urejeno:

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
rusi so predčasno zaprli svoji dve borzi! Pri nas trenutno tut pada! Kak bodo kaj tt.i. tajkunčiči reagirali? A le že ima kdo težave al firme dobro garantirajo? ima kdo kake konkretne podatke al pa kake špekulacije?

masevc

Guru
2. sep 2007
3.519
894
113
...še kar navzdol..... po podatkih iz ZDA še kriza zdaleč ni na dnu. Po ocenah se bo nadaljevala še naslednje leto...

sicer za mene ne prinaša to nič slabega tako, da lahko nadaljujejo....

jtfc

Guru
Izključen uporabnik
24. jul 2007
19.994
2.718
113
Jaz pa vezat dal pol za 3 mesce, pol pa za 6 mescov
tongue-1.gif

Upajmo da se ne obrne gor v tem cajtu, pa da mi banka ne bankrotira
redface-1.gif

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
to se zdi samo tebi da to na tebe ne vpliva. Posledično je manj denarja manj je potrošnje in s tem proizvalaci delajo manj kar pomeni preveč delovne sile in to je začaran krog. Je pa to bolj površinsko napisano. Če se kriza nadaljuje prihodnje leto bodo ruski milijonarji pokupili celo slovensko borzo, ki danes spet strmoglavlja! Krka gre proti 60, petrol, telekom, gorenja NKBM sem malo prej gledal 17 pa malo drobiža, dokapitalizacijske pa po 19,5 le kdo jih kupuje?

ChaoRen

Fizikalc
21. jul 2007
5.409
0
36
124
Citat:
Uporabnik vaginko pravi:
to se zdi samo tebi da to na tebe ne vpliva. Posledično je manj denarja manj je potrošnje in s tem proizvalaci delajo manj kar pomeni preveč delovne sile in to je začaran krog. Je pa to bolj površinsko napisano. Če se kriza nadaljuje prihodnje leto bodo ruski milijonarji pokupili celo slovensko borzo, ki danes spet strmoglavlja! Krka gre proti 60, petrol, telekom, gorenja NKBM sem malo prej gledal 17 pa malo drobiža, dokapitalizacijske pa po 19,5 le kdo jih kupuje?

Kdo jih kupuje? Špekulanti, ki čakajo obrat in pa dolgoročni vlagatelji, ki bodo z nakupi dodatnih delnic skušali pokriti izgubo od prej. Pa tudi takšni, ki se jim zdi zdaj vse tako poceni da pač kupujejo. Zakaj bi Rusi pokupili naše firme? Rusi bodo najprej naložili pri sebi doma. Saj denarja je v obtoku ogromno, lahko se vrnejo tudi vlagatelji, ki so že zbežali. Ali tisti, ki so krko prodali po 80 pred mesecem dni. Zdaj bodo dobili za isti denar več delnic.

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
ruse sem dal samo tako za rpimer nisem jih pa v resnici mislil. Za dolgoročne napue pa se strinajma tu bo enkrat vsekakor plus. Zdaj je vprašanje samo prag bolečine ki ga ima posameznik in kapitala, ki ga ima prostega!
p.s. rusom sebozra še bolj podira kot nam.

ChaoRen

Fizikalc
21. jul 2007
5.409
0
36
124
Citat:
Uporabnik vaginko pravi:
ruse sem dal samo tako za rpimer nisem jih pa v resnici mislil. Za dolgoročne napue pa se strinajma tu bo enkrat vsekakor plus. Zdaj je vprašanje samo prag bolečine ki ga ima posameznik in kapitala, ki ga ima prostega!
p.s. rusom sebozra še bolj podira kot nam.

Danes so jo manj kot v eni uri (se mi zdi) spet zaprli zaradi padca skoraj 12%.
bonk.gif

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
menda bo tudi jutri zaprta to jim omogoča zakon ki so ga sprejeli prejšnji teden če se ne motim!

masevc

Guru
2. sep 2007
3.519
894
113
kot sem rekel se mene ne tiče.... denar je umaknjen iz borze, skladov in banke. Sedaj pa čakam kot hijena na pravi trenutek
wink-1.gif

kavboj

Fizikalc
30. avg 2007
2.219
0
36
Kolikor sem jaz malo bral in poslušal analitike, se ne obeta ravno odboj in strma rast ampak se zna recesija zavlečt za kakšno leto. Ker če gledaš kaj vse se podira. To ni samo mala krizica na finančnem trgu.

Sicer pa jaz tudi upam na odboj.
smirk-1.gif

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.769
6.756
113
pri taščici
Upamo,da nas upanje ne bo pokopalo.
Sicer pa: tisti ki so varčevali na borzi in so lani kupili stanovanje ali kaj drugega so ujeli vrh oziroma najprimernejši trenutek. Kljub nekoliko nižjim cenam letos (baje) ne morejo z lanskim denarjem na borzi nikakor več kupiti stanovanja.

Tudi jaz sem bolj pesimist glede kakšnega konretnega odboja. Lahko pa se motim....
Nekaj imam še vedno v sklladih, je pa res da je še vedno več kot pa 2003/4 ko sem v njih vlagal, se pa bližam nuli....

ChaoRen

Fizikalc
21. jul 2007
5.409
0
36
124
Citat:
Uporabnik kavboj pravi:
Kolikor sem jaz malo bral in poslušal analitike, se ne obeta ravno odboj in strma rast ampak se zna recesija zavlečt za kakšno leto. Ker če gledaš kaj vse se podira. To ni samo mala krizica na finančnem trgu.

Sicer pa jaz tudi upam na odboj.
smirk-1.gif

Odboj navzdol.
smile-1.gif

Kot kaže, je cel svet paničen.
uf-1.gif

masevc

Guru
2. sep 2007
3.519
894
113
malo za hec...

Kam investirati?

No, torej? Ni dileme, trileme...

Če ste lani kupili za 1000 evrov delnic Norther Networks, bi danes imeli 59 evrov.
Če ste lani kupili za 1000 evrov delnic Lucent Technologies, bi danes imeli 70 evrov.
Če ste lani kupili za 1000 evrov delnic Alcatela, bi danes imeli 170 evrov.

Če ste lani kupili za 1000 evrov steklenic piva, jih do danes že vse izpraznili, bi za prazne steklenice dobili 380 evrov.

Kam torej investirati?