Bom pa še jaz: Accord, Mazda6 al BMW 3

Fetici

Fizikalc
1. feb 2008
550
36
28
Sam sem bil pres isti dilemo, ker sem menjal manjši avto za karavana zaradi otroka v prihodu.

Vzel sem BMW in ni mi žal. Najlažje je da greš vse pogledat in boš videl, mene v japoncih moti plastika in preveliko število gumbov na armaturki. Pri BMW mi je vseč ker ima res vse lepo poštimano in brez nepotrebne šare.

Res pa da sta Mazda in Honda prostornejši - partljažnik ima vsaj 50 litrov več.

blackberry

Pripravnik
29. jul 2008
409
0
16
Small family cars[edit]

Main article: Compact car

A Toyota Auris, classified as a small family car.
Small family cars are between 4.20 m (165 in) and 4.35 m (171 in) long if they are hatchbacks, or between 4.40 m (173 in) and 4.55 m (179 in) if they are saloon or estate models. Since the 1990s there have been multi-purpose vehicle based on them, called compact MPVs. Popular small family cars are the Ford Focus, Vauxhall/Opel Astra, Škoda Octavia, SEAT León and Volkswagen Golf.
In North America, which uses a different classification system, cars of this size are generally referred to as compact cars, and the term "family car" is almost never used to describe a vehicle in this class.

Large family cars[edit]

Main article: Mid-size car

A Mazda6, classified as a large family car. This is Mazda's flagship car

Škoda Superb, Škoda's flagship car
Large family cars were usually around 4.50 m (177 in) in length by the early 1990s, but are now shifting to 4.70 m (185 in) or more in length. Examples of large family cars include the Ford Mondeo, Opel/Vauxhall Insignia, Peugeot 508, and Volkswagen Passat. Large family cars can also be flagships such as the Mazda6, the Škoda Superb, Toyota Avensis(european version only), Honda Accord and the Citroen C5.
Equivalently sized cars in North America are usually called mid-size cars; the term "family car" is fairly often used to refer to a vehicle in this class. Examples include the Ford Fusion, Chevrolet Malibu and the Buick LaCrosse.

Compact executive car is a car classification term applied to premium cars smaller than executive cars. In European classification, compact and subcompact executive cars are part of the D-segment. In North American terms, close equivalents are "compact premium car", "compact luxury car",[1] "entry-level luxury car" and "near-luxury car".[2] Compact executive cars are usually available in saloon, estate, coupé, and cabriolet body styles.

Today, many compact executive cars particularly emphasize sporty handling.[19][20] This category of vehicle is crucial to luxury marque BMW; BMW 3 Series accounts for up to 40% of the vehicles that BMW sells worldwide.[21]

Ja nekaj je zmede z razredi, ker očitno definicije iz us in eu niso enake.

Sta pa res insignija in bmw3 v istem D-segmentu vozil.

Je pa 3-jka definitivno boljša in mislim, da bi morali imeti v eu tudi srednji premium razred-lexus is, bmw3, meca c, audi a4

Black

stankozaspanko

Fizikalc
27. jul 2012
4.930
8
38
@map: verjetno si vozil octavio 4x4 z eno izmed prvih generacij haldexa, saj naj bi novejše delovale precej hitrejše, da o zadnji sploh ne govorim. Upam, da mi bo uspelo dobiti testno, ko zapade sneg. A VW nima nobenih open eventov, kjer bi se dalo sprobati avte, kot jih ima npr. BMW?

op: pojdi sprobat vse avte iz ožjega izbora, na koncu se boš po mojem odločil za BMW-ja ...
wink-1.gif

ivi

Pripravnik
19. avg 2007
466
17
18
Sem si lastil BMW 3 karavan in lahko trdim da je stišan avto tako spredaj kot zadaj, tud prtljažnik je bolj bogi. Trenutno si lastim Accorda sicer limozino in lahk povem, da je neprimerljivo boljši (vsaj za mene) avto ma več prostora tako spredaj in zadaj tud pelje se za moje pojme bolje. Pa, da ne bo kdo mislu, da sem pristaš kakršnekoli znamke ker to ni res. Je pa dejstvo da mi je BMW pil manj kot Accord. Jaz bi definitivno šou sprobat vse pa pol itak vidiš kaj ti bolje odgovarja. Mogoče bi ti predlagal kak ford mondeo ti tud majo ogromno prostora, aja pa še to ne boj se pri BMW-ju zadnjega pogona ker je namreč odličen tud v snegu ni panike. Trojka ma namreč razporeditev teže 50:50

stankozaspanko

Fizikalc
27. jul 2012
4.930
8
38
No,no, očitno si imel malce podhranjen motor.
grin1.gif

Sicer pa op ne kupuje ogromnega družinskega karavana, ampak avto s katerim se bo vsak dan vozil z užitkom.
wink-1.gif

Guinness

Guru
2. jul 2008
4.074
2.846
113
Sem šel eno Accord na KMAG, prodajalec reče da gre po ključe da mi jo pokaže, pride ven čez 5 minut pa reče, joj je pa žal že prodana
cry12bpy.gif

Sedaj se menim še za eno Hondo za pogledat, da jo malo stestiram, potem pa še kakšnega bavarca... Mazda mi pa nekako ni več v ožjem izboru. Poročam v vsakem primeru
grims-1.gif

Guinness

Guru
2. jul 2008
4.074
2.846
113
Ej verjamem, da je super avto, da se ne kvari ampak 2 problema:
1. prevelika poraba
2. ni mi všeč
evil.gif

stankozaspanko

Fizikalc
27. jul 2012
4.930
8
38
Citat:
Uporabnik Guinness pravi:
Ej verjamem, da je super avto, da se ne kvari ampak 2 problema:
1. prevelika poraba
2. ni mi všeč
evil.gif

Ups, spregledal da ti Subaruji niso všeč. Pojdi peljat kakšnega bavarca ...
wink-1.gif

I

Izbrisan uporabnik #488

Voziš Subaruja in zakaj ne? japanska eksotika, draga, s korejskim dizajnom.