Bom pa še jaz: Accord, Mazda6 al BMW 3

sad

Guru
24. avg 2007
21.043
9.684
113
Citat:
Uporabnik ziggy pravi:
Ampak statistika zanesljivosti vseeno pravi, da BMW najdeš nekje okrog 30 mesta, Hondo pa med prvimi tremi
evil.gif

Zdaj je odvisno ali kupuješ z možgani ali z lulčkom. Jaz dam prednost možganom
wink-1.gif
Nisem rekel, da je BMW bolj zanesljiv kot Honda. Tudi po mojem mnenju je obratno, ampak bistven vpliv na težave na našem trgu ima pa to, kar sem zgoraj napisal. Ampak kljub morebitni večji zanesljivosti še vedno ne bi imel 2.2 dizel motorja s ketno, ker ne bi prenesel, da me vsi gledajo, kaj hudiča ta avto tako rožlja
tongue-1.gif
.

stankozaspanko

Fizikalc
27. jul 2012
4.930
8
38
Vem kaj je statistika, vendar kot sem že omenil nikjer ne piše da bo ravno tvojemu bmwju crknila ketna ... kot tudi nikjer ne piše da ti bo honda delovala bp.
wink-1.gif

Mah, se mi ne da prepucavat ...
priden.gif

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
Potem pa raje s tičem kupujem in z veseljem priznam.

Če bi kupoval z razumom neko prevozno sredstvo, bi zdajle že za 2k€ dobil nekaj povsem solidnega. Če mi daš na izbiro novo oktavijo al pa nekega kičastega francoza raje 15k€ prihranim in res kupim "prevozno" sredstvo za par jurjev. Isto je pri pokvarljivosti, raje BMWja po servisih vozim, kot pa kupim delujočega francoza.

Podobno je z japonci....enkup grdih polizdelkov pa tudi če delujejo, pa tudi to ne velja več prav trdno. Največje horror storyje sem slišal ravno o 3 mesece staremu Avensisu, kjer ni delovalo nič. Alter garancija pač ne obstaja.
smirk-1.gif

sad

Guru
24. avg 2007
21.043
9.684
113
Citat:
Uporabnik Malecky pravi:
Niso vsi avti sploh v isti fabrki narejeni, razlika med njimi je lahko ogromno.

Boli mene, kupite po želji. Glavno, da imajo vsi bimerji 300kkm pa čist so zjahani v Nemčiji. Slovenske ceste, pa tako fenomenalne, da so po 300kkm še kot novi!
smirk-1.gif

Zadnji avto sem imel 4 leta in izgubil cca. 3500€ na vrednosti, prodan je bil v 10 dneh, oglas oddan enkrat.
A sem lahko tvoj prijatelj?
grims-1.gif

Če boš točno prebral (in ne samo preletel s peno okrog ust
evil.gif
), boš ugotovil, da delim isto mnenje kot ti. Z dodatkom, da to kar se večinoma pri nas prodaja z magičnimi 100.000 km je daleč od tega. Kar lepo kažejo cene rabljenih avtomobilov v Nemčiji.
Dealerjem pa pri BMWju še olajša vrtenje km nazaj dejstvo, da je zelo kvalitetno narejen in avto z 200 jurji vožen po AC na dolge fure praktično ne kaže znakov obrabe in jim še volanov, pedal, itd. ni treba menjat za razliko od kakšnih drugih jajc
grin1.gif
.
Upam, da boš sedaj prav prebral in ti ne bo spet pena iz ust letela
evil.gif
.

YuGec

Fizikalc
18. avg 2007
2.801
0
36
Citat:
Uporabnik Malecky pravi:

Boli mene, kupite po želji. Glavno, da imajo vsi bimerji 300kkm pa čist so zjahani v Nemčiji. Slovenske ceste, pa tako fenomenalne, da so po 300kkm še kot novi!
smirk-1.gif

Zadnji avto sem imel 4 leta in izgubil cca. 3500€ na vrednosti, prodan je bil v 10 dneh, oglas oddan enkrat.

Čisto vse nove petice, sedmice, šestice so iz Dingolfinga.

Trojke so iz Münchena ali iz Regensburga, itd.

Kar zadeva pa cest in vzdrževanja pa so razlike med državami.

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
Ne, še vedno se ne strinjava....pa brez pene, res mi je vseeno kaj kupujete, tudi nobenemu znamk ne vsiljujem.

Slovenski dealerji nabavljajo količinsko in dobijo rabate, zato lahko s 1k€ dobička še vedno prodajo cenejši avto z istimi kilometri, kot na mobile.de.

Če vzameš 10 avtov mesečno, boš dobil marsikaj...kakega slabše ohranjenega zakajenega, kake pa prave biserje s 150kkm in brezhibno notranjostjo.

sad

Guru
24. avg 2007
21.043
9.684
113
Citat:
Uporabnik Malecky pravi:
Ne, še vedno se ne strinjava....pa brez pene, res mi je vseeno kaj kupujete, tudi nobenemu znamk ne vsiljujem.

Slovenski dealerji nabavljajo količinsko in dobijo rabate, zato lahko s 1k€ dobička še vedno prodajo cenejši avto z istimi kilometri, kot na mobile.de.

Če vzameš 10 avtov mesečno, boš dobil marsikaj...kakega slabše ohranjenega zakajenega, kake pa prave biserje s 150kkm in brezhibno notranjostjo.
Spet ne znaš brati
grims-1.gif
:
Citat:
Z dodatkom, da to kar se večinoma pri nas prodaja z magičnimi 100.000 km je daleč od tega. Kar lepo kažejo cene rabljenih avtomobilov v Nemčiji.
Ne trdim, da je vse sranje, trdim, da je večinoma sranje.

ziggy

Fizikalc
8. nov 2007
1.133
2
36
Citat:
Uporabnik sad pravi:
Ampak kljub morebitni večji zanesljivosti še vedno ne bi imel 2.2 dizel motorja s ketno, ker ne bi prenesel, da me vsi gledajo, kaj hudiča ta avto tako rožlja
tongue-1.gif
.

He, he, zvok ima res poseben. Ampak me vseeno noben ne pogleda
frown-1.gif

Že vem, BMWja rabim
grims-1.gif

Ytbnd

Guru
2. mar 2010
16.822
5.932
113
Citat:
Uporabnik YuGec pravi:
Citat:
Uporabnik Malecky pravi:

smirk-1.gif

http://en.wikipedia.org/wiki/Avtotor#Cooperation_with_BMW

BigPoppa

Majstr
19. jul 2007
1.291
357
83

Kaj pa je s tem narobe? Avto je bil pred njegovim nakupom v dokaj bogem stanju... Govorim iz prve roke, ker sem šel na ogled, ko se je prodajal lani aprila. Pritegnila me je zanimiva barvna kombinacija, pogled od blizu in vožnja pa sta pokazala pravo stanje. Za avto se ni kaj veliko skrbelo, vztrajnik je tresel pri speljevanju kar občutno, bil je zanemarjen itd. Sem misel o nakupu opustil, tale prodajalec pa je očitno naletel na mino in ni vedel kaj vse ga čaka. Navsezadnje ima avto skoraj 300k prevoženih...

Guinness

Guru
2. jul 2008
4.074
2.846
113
Update, danes sem sel peljat accorda, ki sem ga prilepil malo visje. Pelje se super, na obcutek je vse ok, pred nakupom bi ga se na honda servis dal pregledat, prodajalec pa da 6 mesecev garancije in pisno gar. Na prevozene km (sicer si s tem najbrz lahko rit obrises, ce se karkoli najde ampak obcutek je ok) prav tako je zraven potrjena servisna in po papirjih je vse videti ok.
Bmwja zaradi pomanjkanja casa se nisem sel probat.

YuGec

Fizikalc
18. avg 2007
2.801
0
36
Citat:
Uporabnik Ytbnd pravi:
Citat:
Uporabnik YuGec pravi:
Citat:
Uporabnik Malecky pravi:

smirk-1.gif

http://en.wikipedia.org/wiki/Avtotor#Cooperation_with_BMW

Kaj si želel s tem povedat?

IbizaDriver

Guru
Osebje foruma
21. jul 2007
10.195
3.822
113
Vsak ima svoje dobre in slabe lastnosti. Pri BMW-ju pa me moti še ta imidž "čefurskega" avtomobila. Če med vožnjo malo pogledaš voznike, vidiš da jih je morda ne vsakih pet en normalen. Najbolj problematična je E60 petica, ampak počasi zdaj kupujejo tudi že E90.

V grobem sicer obstajata dva tipa: golobradež "z kapco", ki je ves napaljen od raznih forumob kupil prvi AVTO (ponavadi E46 - naslednji je potem itak kak Berlingo ali kak podoben z poceni vzdrževanjem) in "čapac" (tudi "čefur" - zabrit, kratek vrat, oprijeta majčka, zlatni lanac itd..), ki ponavadi izbere E60.

smile-1.gif

Nazadnje urejeno: