Bom pa še jaz: Accord, Mazda6 al BMW 3

bigMIKE

Majstr
19. mar 2012
1.261
152
63
Citat:
Uporabnik Guinness pravi:
Ok, nisem divjak, tako da ne rabim 200+ konjev. Sem bolj penzionisticen fahrer za razliko od 99% alter uporabnikov
evil.gif

V glavnem za duso mislim nekaj ne ravno najbolj racionalnega a ne, ker ce bi iskal to potem bi se stegnil za novo octavio 1,6tdi z zadnjimi stekli na rocno odpiranje in rocno klimo
stupid-1.gif

Zakaj ne novi 308 karavan ko pirde ven? 155 "konjska" THP mašina je pravi kompromis tega kar iščeš... po garanciji pa čipneš na 200 konjev.

150 konjski smrdljivc (Honda, BMW,...) meni ne zgleda hrana za dušo?
sprasujem se.gif

Potem raje E91 335i, tm letnik 2007-2009 iz nemčije...

ginekolog

1.300. registrirani uporabnik
1. okt 2007
585
7
18
Pri podobni dilemi sem izbral Accorda in še danes, po 4 letih, sem zelo vesel odločitve.
wink-1.gif
Avto od znotraj skoraj brez znakov obrabe, črička nobenega, v glavnem 150.000 km z užitkom odpeljanih. Sedaj imam 240.000, imel pa ga bom do konca (bo pa postal 2. avto morda)

ginekolog

1.300. registrirani uporabnik
1. okt 2007
585
7
18
Klikni na mojo garažo. Poraba po AC je 8,2.
Stari accord karavan je grd grd, novi pa mi eden top karavanov po izgledu. Ti pa gledaš k sreči novega
wink-1.gif

IbizaDriver

Guru
Osebje foruma
21. jul 2007
10.195
3.822
113
A ni zanimivo: kar ene par tukaj gor nas ima (oziroma nas je imelo) accorde in praktično noben ne poroča o kakršnihokoli problemih, o bmw-jevih dizel trojka smo pa že kar nekaj slišali (turbine, lopute, roke itd...). Jaz sem imel svoje čase tudi trojko, a je šel avto hitro o dhiše, ker se mi ni dalo (pre) pogosto jajcati po servisih. Užitek pa je, priznam.

sad

Guru
24. avg 2007
21.043
9.684
113
Citat:
Uporabnik IbizaDriver pravi:
A ni zanimivo: kar ene par tukaj gor nas ima (oziroma nas je imelo) accorde in praktično noben ne poroča o kakršnihokoli problemih, o bmw-jevih dizel trojka smo pa že kar nekaj slišali (turbine, lopute, roke itd...). Jaz sem imel svoje čase tudi trojko, a je šel avto hitro o dhiše, ker se mi ni dalo (pre) pogosto jajcati po servisih. Užitek pa je, priznam.
Je zanimivo, pa hkrati tudi logično hitro razložljivo.
Uvoz japonskih jajc ni zanimiv in večina Accordov pri nas je slovenskih. Sedaj pa pomisli o 3-ki. Če jih je ene 15% slovenskih je že dosti, pa ne vem, če jih je. In seveda vsi s tujine novi, brezhibni, 1 lastnik, magičnih 100.000 km, super duper vzdrževani, a ne?
grims-1.gif

Isti k.. je bil včasih s Škodami in VW. So bile Škode dražje od VW, ker so bile slovenske, VW pa večinoma vse uvoz. Dealerji so to pogruntali in sedaj cuzajo ''magične'' Škode dol iz Španije, itd...

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
33.760
15.813
113
To je ena teorija ja...druga je pa ta, da je Honda dejansko manj kvarljiva kot pa BMW, tako kot je tudi hitrejša pa čeprav v bistvu ni (VTEC pa Gromska Strela pa te fore)
evil.gif

Po tretji strani pa spet mene osebno sploh ne gane tudi če bi BMW djansko bil (rahlo) bolj pokvarljiv kot pa Honda, pogona na pravi strani in občutek med vožnjo pač odtehta svoje
cool-1.gif
(pa ne pravim, da se Accord slabo pelje ampak vrsta pogona pač tudi naredi prispeva nekaj k temu)

cizy

Fizikalc
21. jul 2007
6.976
64
48
Potrebno je tudi privzeti da je trojk kakšnih dvajsetkrat več na cesti kot accordov. Poznam pa lastnika 2.2 cdti (sicer v crv) ki je v avto zmetal denarja za par verig od trojke.

ggg

Fizikalc
8. avg 2007
5.698
4
38
Citat:
Uporabnik cizy pravi:
Potrebno je tudi privzeti da je trojk kakšnih dvajsetkrat več na cesti kot accordov. Poznam pa lastnika 2.2 cdti (sicer v crv) ki je v avto zmetal denarja za par verig od trojke.
Jaz tudi, lastnika civica, ki ga je po poldrugem letu koncno prodal naprej, ker je bil 2.2 dizel polizdelek, da je zrl vec kot prejsnji 2.0 bencinar ne izgublja besed. Ampak je preponosen, da bi se izpostavljal.

merdzo

Majstr
6. avg 2007
3.768
169
63
Citat:
Uporabnik Matey pravi:
To je ena teorija ja...druga je pa ta, da je Honda dejansko manj kvarljiva kot pa BMW, tako kot je tudi hitrejša pa čeprav v bistvu ni (VTEC pa Gromska Strela pa te fore)
evil.gif

Po tretji strani pa spet mene osebno sploh ne gane tudi če bi BMW djansko bil (rahlo) bolj pokvarljiv kot pa Honda, pogona na pravi strani in občutek med vožnjo pač odtehta svoje
cool-1.gif
(pa ne pravim, da se Accord slabo pelje ampak vrsta pogona pač tudi naredi prispeva nekaj k temu)

Recimo, da normalno voziš s prometom. V čem je prednost zadnjega pogona? Kje se to odrazi?

lp

ggg

Fizikalc
8. avg 2007
5.698
4
38
Razporeditev teze avtomobila med prednjo in zadnjo osjo predvsem. Posledicno precej boljsa lega na cesti. Enostavnejsa zasnova in trpeznost. Se pa izgubi par konjev na prenosih do zadnjega para koles.

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
So pa še taki, kot si ti, ki nabijajo v prazno glede Nemških avtomobilov.

Vse, kar sem do zdaj privlekel iz Nemčije je bilo odlično in ne bi dobil tukaj nič podobnega. Če pa tukaj nasedete pri preprodajalcih ste si pa sami krivi, ker si iz različnih razlogov sami ne spedenate avtomobila iz Nemčije. O teh s 150kkm se točno ve zakaj imajo tolko ipd. dobi se tudi 3-5 let star avto s pod 100kkm prav realnimi. Ogromno avtomobilov pri nemcih gre v nekaj urah, ker lastniki dajo konkretno dobro ceno in avti so lahko izredno ohranjeni, pač je treba bit izredno potrpežljiv in takoj poklicat in rezervirat.

Kaj kupuješ avte slovenskega izvora, pa bi rad poskrbel, da so iz uvoza na slabšem glasu, da bo nekaj konkrenčne prenosti? Bullshit...raje nemca s 150kkm kot slovenskega pod 100. Mi smo južni trg in Slovenski avtomobili so pri marsikateri firmi tretja izbira. Poznam ličarja, ki je "nove" BMWje popravljal (razne poškodbe od transporta in skladiščenja) in so jih lepo kot nove prodajali naprej. Nemci se reinportov bojijo ravno zato, ker so ti avtomobili za "sekundarne" trge in če takega vzamejo pričakujejo vsaj 5k€ skonta.

sad

Guru
24. avg 2007
21.043
9.684
113
Tebi sem pa očitno na žulj stopil. Kaj ti ni jasno?
Recimo to, da je BMW 3-ka par let stara z REALNIMI 100.000km v Nemčiji DRAŽJA kot pri nas, pa je treba pri nas še DMV in ostale stroške plačat. To ti vse pove (pa so mi popolnoma jasne tudi leasing zgodbe in nakupi šleperjev). To, da si greš sam po avto je čisto druga zgodba.
In ja, imam avto iz uvoza in to ne prvega. In zadeva dela odlično, ampak ni bil kupljen pri nas z ''magičnimi'' km. Tako da, ti komu drugemu pamet soli.
tongue-1.gif
.

stankozaspanko

Fizikalc
27. jul 2012
4.930
8
38
Citat:
Uporabnik sad pravi:
Citat:
Uporabnik IbizaDriver pravi:
Je zanimivo, pa hkrati tudi logično hitro razložljivo.
Uvoz japonskih jajc ni zanimiv in večina Accordov pri nas je slovenskih. Sedaj pa pomisli o 3-ki. Če jih je ene 15% slovenskih je že dosti, pa ne vem, če jih je. In seveda vsi s tujine novi, brezhibni, 1 lastnik, magičnih 100.000 km, super duper vzdrževani, a ne?
grims-1.gif

Isti k.. je bil včasih s Škodami in VW. So bile Škode dražje od VW, ker so bile slovenske, VW pa večinoma vse uvoz. Dealerji so to pogruntali in sedaj cuzajo ''magične'' Škode dol iz Španije, itd...

467716-post_slo.gif

Nekako tako je ja. Vsi bi imeli BMW-ja za drobiž, večina na Avtonetu ima prevrtene km, tako da je tistih magičnih 100 ali 150k v resnici vsaj 300+, tam se pa počasi že začnejo kakšni manjši ali večji problemčki, sploh ker avti praviloma niso vzdrževani.
Dober avto ima dobro ceno, katero pa je redkokdo pripravljen plačat. Malo si poglejte cene na mobile.de (kjer so dobri avti dražji kot pri nas) in takoj vam bo jasno da preprodajalci v glavnem uvažajo "šrot", priredijo km in prodajajo naprej kot suho zlato.
evil.gif

Najboljše je da greš po BMW-ja osebno v Nemčijo v BMW Niederlassung, kjer zagotovo dobiš odličen avto, seveda je zato tudi cena primerno višja.
wink-1.gif

sad

Guru
24. avg 2007
21.043
9.684
113
Ja, samo Slovenceljni so bolj pametni kot cwla Evropa skupaj in oni zdilajo super duper avto za male peneze... Normalno s 5.000 letno prevoženimi.

YuGec

Fizikalc
18. avg 2007
2.801
0
36
Citat:
Uporabnik Malecky pravi:
Mi smo južni trg in Slovenski avtomobili so pri marsikateri firmi tretja izbira. Poznam ličarja, ki je "nove" BMWje popravljal (razne poškodbe od transporta in skladiščenja) in so jih lepo kot nove prodajali naprej. Nemci se reinportov bojijo ravno zato, ker so ti avtomobili za "sekundarne" trge in če takega vzamejo pričakujejo vsaj 5k€ skonta.

Če bi bil kdaj v tovarni bi vedel, da to seveda ne drži.

A ti misliš, da imajo več linij za proizvodnjo? A misliš, da dovolijo dobaviteljem, da dobavljajo slabe polizdelke ali jih celo sami prebirajo kateri so boljši in kateri ne?

Vse to se tovarni ne izplača, niti finančno niti iz vidika imidža. Dajte se no hecat, gre za masovno proizvodnjo, cirka 700-1.000 vozil iz posamezne tovarne dnevno.

ziggy

Fizikalc
8. nov 2007
1.133
2
36
Ampak statistika zanesljivosti vseeno pravi, da BMW najdeš nekje okrog 30 mesta, Hondo pa med prvimi tremi
evil.gif

Zdaj je odvisno ali kupuješ z možgani ali z lulčkom. Jaz dam prednost možganom
wink-1.gif

stankozaspanko

Fizikalc
27. jul 2012
4.930
8
38
Potem izgleda da imam jaz srečo, saj z nobenim BMW-jem v zadnjih dvajsetih letih odkar jih vozim nisem imel nobenih problemov.
17758-icon_confused.gif

ziggy

Fizikalc
8. nov 2007
1.133
2
36
Ne vem, če imaš srečo, definitivno pa ne veš kaj je statistika. Ena sama meritev nima nobene teže.

Nazadnje urejeno:

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
Niso vsi avti sploh v isti fabrki narejeni, razlika med njimi je lahko ogromno.

Boli mene, kupite po želji. Glavno, da imajo vsi bimerji 300kkm pa čist so zjahani v Nemčiji. Slovenske ceste, pa tako fenomenalne, da so po 300kkm še kot novi!
smirk-1.gif

Zadnji avto sem imel 4 leta in izgubil cca. 3500€ na vrednosti, prodan je bil v 10 dneh, oglas oddan enkrat.