Boeing 747 zletel s steze

Fly

Guru
21. jul 2007
2.687
545
113
Da ne govorim da so ratragi gor, motorne sanke, 4 kolesniki, ni da ni. Če ne drugače se od zadaj z avtom pride dokaj visoko, od tam dalje se pa da znajti na marsikateri način

Garfildd

Guru
24. jul 2007
6.556
5.164
113
Smo imeli na VP kočo vrsto let, tako da mi je jasno, da so pogoji res ekstremni včasih. Imeli smo jo na vrhu.
Z ženo sva šla nekega petka na večer gor. Sedežnica ni delala zaradi močnega vetra. Megla je bila taka, da nog nisi videl. Mrzlo, -10 stopinj.
Snega polno in ti ga je ves čas medlo v obraz. Šla sva z GPS do vrha, s polnimi ruzaki. Po kakšni uri sva prišla do koče. Bil je snežni zamet čez celo kočo, tako da si lahko kar po strehi hodil.
začela sva z rokami kopati tunel navpično navzdol, kar nekaj metrov da sva našla vrata ter tako uspešno pa kar nekaj urah vstopila v kočo.
To kar je bilo 2 dni nazaj pač niso nobene izredne razmere na VP razen kar je bila megla. Tist tram, ki so ga s helikopterjem čez 2 dni peljali do koče bi pomoje še z gondolo lahko peljali gor. Če ne pa v dveh delih pa improviziraš in pošraufaš.
Svoje čase kar veliko vikendov "preživel" na Velki, vreme gor je nepredvidljivo, ko se poslabša se na hiter poslabša
in je taka megla da res ne vidiš 2m pred sabo, izkušeni vejo kje hodit in se orientirat, praktično v megli znam pridet
iz enega konca v drugega in se znam orientirat kje sem, ker sem jo ogromnokrat prehodil.

Zadnjič je bilo deževno megleno in veter je močno pihal in na planini to pomeni v sunkih, za izkušene reševalce nič posebnega,
za vstopit v napol podrto brunarico pa verjetno kar rizično.

Potem imaš pa še različne službe, z različnimi pristojnostmi in se verjetno vse samo še zavleče...

Jeseni ko so v Mostecu našli truplo dojenčka, so bili forenziki na tisti lokaciji dobrih 24 ur, pa je bil kup smeti zelo majhen....

Fly

Guru
21. jul 2007
2.687
545
113
Za takšen slab vtis reševanja je krivo tudi podajanje informacij, ki ni imelo ne repa in glave ne neke logike.
Iz določenih izjav sem tudi dobil občutek kot da je prišlo do nekega spora med gasilci in policijo. Verjetno je bila cela zmeda tam zgoraj. Če pa ni bila, naj se pa naučijo podajati konkretne informacije ne pa vsak nekaj po svoje

• Všeč mi je
Reactions: Garfildd in sajkek

Janez40

Guru
12. jul 2016
3.650
4.862
113
Za takšen slab vtis reševanja je krivo tudi podajanje informacij, ki ni imelo ne repa in glave ne neke logike.
Iz določenih izjav sem tudi dobil občutek kot da je prišlo do nekega spora med gasilci in policijo. Verjetno je bila cela zmeda tam zgoraj. Če pa ni bila, naj se pa naučijo podajati konkretne informacije ne pa vsak nekaj po svoje
Če se je kaj za naučit od takih primerov je ravno to, da postaviš enega glavnega komunikatorja z javnostjo (samo ne Kacina prosim), ki dobi informacije in jih logično poda naprej. Tako pa vsak nekaj po svoje, dodajo še mediji, ki napihujejo kup neresnic, samo, da se klika in gleda in dvigne tudi nas, kavčne reševalce, kaj zaboga počnejo.

• Všeč mi je
Reactions: Garfildd in Fly