Bob leta 2013

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.181
4.147
113
Citat:
Uporabnik kravakonj pravi:
To ne drži: real life primer tega so ZDA, kjer se je z Reaganom začelo obdobje nižanja davkov bogatim in hkratno nižanje splošnega standarda.

Kar meni da logično sklepanje da VEČ DENARJA za blaginjo prispevajo bogati!
zmaga.gif
(manj davkov -> manj denarja v malhi -> standard pada)

slvn

Fizikalc
19. dec 2007
1.570
2
38
Verjetno ima tale "doktor" kar nekaj plac cistilke in verjetno je se placan iz proracuna, v katerega vplacuje taista cistilka.

In zakaj je tako dobro placan? Da trosi take neumne primerjave?

Ce se je odpovedal razliki v placi in prejema placo cistilke se mu opravicujem za prvi del. Zadnji del ostane, pa cetudi je zrasel v glavi cistilke.

CebelicaMaja

Fizikalc
2. sep 2007
2.316
23
38
Klinc pa high tech, dejstvo je, da tisti, ki imamo "službe", delamo več, zato jih pa tisti "brez služb" ne morejo dobit.

majč

NigelM

Pingvin
19. avg 2007
17.286
4
36
ena vas naprej od Jest-a
Citat:
Uporabnik SouthPark pravi:
...ker ravno obnašanje leva pri prevzemanju krdela je pomembno za poanto izjave
bonk.gif

Zaj res ne vem ali sem jaz (pa novinarji Večera in tisti psiholog) butast, ali vi
bonk.gif

In kdo arbitrarno odloča o tem, katero obnašanje leva je dovoljeno primerjati z obnašanjem človeka?
Morda tisti, ki uporablja primerjave iz živalskega sveta kadar njemu to ustreza? Ko pa primerjava ne ustreza, pa ni primerna?

In ja, očitno si res med butastimi, da ne razumeš poante. Denar (plača) se namreč ne porabi samo za hranjenje, ampak tudi za različne privilegije - in privilegije ima tudi vodja krdela.

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Brez skrbi, ima šef v firmi enake privilegije kot pri levih vodja krdela - s 177x višjo plačo ogroža zdravje svojih delavcev, ki z minimalcem nimajo dnarja za kaj več kot industrijsko predelano hrano in osnovno zdravstveno oskrbo. Pač ne pobije kar direktno vseh, ker smo kot družba prišli tak daleč, da je to kaznivo, jih pa ubija lepo počasi - tudi psihično.

Evo, pa je primerjava z levom popolna. Lahko pa mirno zamenjaš besedo lev z recimo tiger, pa bo vse biološko gledano pravilno (ker je očitno to ful pomembno
rolleyes-1.gif
).

capl

sranjeslojaš
2. feb 2009
8.604
53
48
na podnu
Citat:
Uporabnik SouthPark pravi:
Brez skrbi, ima šef v firmi enake privilegije kot pri levih vodja krdela - s 177x višjo plačo ogroža zdravje svojih delavcev, ki z minimalcem nimajo dnarja za kaj več kot industrijsko predelano hrano in osnovno zdravstveno oskrbo. Pač ne pobije kar direktno vseh, ker smo kot družba prišli tak daleč, da je to kaznivo, jih pa ubija lepo počasi - tudi psihično.
467716-post_slo.gif

če zaradi naštetih razlogov umre 20 delavcev po 5let prezgodaj, je vsota ENO CELO ÆLOVEŠKO ŽIVLJENJE in za to ni opravičila, ker to je UMOR,
Morilci pa vemo kam spadajo
uf-1.gif

ja Evrofil ,....MORILCI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! pa ne čist navadni MORILCI
MNOŽIČNI MORILCI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
ZLOČINI PROTI ČLOVEŠTVU!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
in vsak, ki je zaradi koristoljublja zraven je sostorilec = MORILEC

capl

sranjeslojaš
2. feb 2009
8.604
53
48
na podnu
Citat:
Uporabnik KillaKHAN pravi:
Ti si morilec, ker ne daješ denarja v afriko.
dobro, da si spomnil, v globalni družbi je potrebno vse gledat globalno, tak da res, tudi Afričane je potrebno prištet med žrtve morilcev
10.gif

Evrofil

Dopisnik z Bruslja
18. jan 2008
4.522
1
36
Samo da bom vedel, kje pa je meja place, da ratas morilec?

5x? 7x? 32,9x?

8888

mesija - Assassin's Creep
8. jul 2010
34.056
6.255
113
blizu močvirne prestolnice
Gospod iz tujine, se vam zdi normalno, da direktor banke dobiva miljonske zneske, pa čeprav to isto banko rešuje država? Aja to se je dogajalo tudi pri vas na otoku! Ali drug primer, si gospa finkova zasluži plačo, čeprav je Trimo takorekoč že v gnoju?

Nazadnje urejeno:

Evrofil

Dopisnik z Bruslja
18. jan 2008
4.522
1
36
Meni osebno? Ne..

Ampak ce drzave / lastnikov ne moti, zakaj bi mene?

kravakonj

Fizikalc
30. okt 2012
5.215
0
36
Citat:
Uporabnik Utisevalec pravi:
zmaga.gif
Saj to je nekako osnova procentnega računa - več kot imaš denarja, več prispevaš, četudi je davčna stopnja enaka. Point pa je, da je za ekonomijo nižja obdavčitev bogastva slaba - in smo spet pri osnovni filozofijo: ali je Bill Gates sam in izključno sam prišel do 40 milijard evrov, ali mu je pri tem pomagalo, da je družba pred njim skupno financirala ceste, bolnice, univerze itd.

Trenutno logika gre takole: 'Steve Jobs' koristi vse, kar je družba zgradila skupaj, nato pa preskoči na logiko 'individualizma' in reče: 'jeb.ite se, jaz sem genij, davki me omejujejo, zakaj bi jaz plačeval visoke davke, če sem podjetje ustanovil sam, s svojim znanjem?'

Torej socializem, dokler sem reven, socialni darvinizem, ko obogatim (s primesjo socializma, ko mi zaškripa).

capl

sranjeslojaš
2. feb 2009
8.604
53
48
na podnu
Citat:
Uporabnik Evrofil pravi:
Samo da bom vedel, kje pa je meja place, da ratas morilec?

5x? 7x? 32,9x?
x koliko je merodajno
in pri keri cifri je meja med plačo in krajo? - ta je odvisna od minimalnega zneska, ki še omogoča normalno življenje v državi
sicer pa itak nisi zraven, si samo ponižni prostovoljni hlapec morilcev,
rečmo, v sužnjelastniški plantaži bombaža bi te lastnik, zaradi nekaterih značajskih lastnosti, izbral za gonjača sužnjev, ker samo suženj lahko največ izcedi iz drugega sužnja, za kar ga seveda mora stimulirat in mu zato pripada en krompir več v skledi,
da pa si lastnik povrne izgubo tega krompirja, zmanjša količino v skledicah navadnih sužnjev -in to je to = sostorilec

ej , danes si si pa sigurno privoščil en kup, pravega, domačega restanga krompirja in tapravo našo župco, aaaa?
grims-1.gif

ne rečt, da nisi, to si pa ja pr nas skoraj vsak capl privošči, ne boš reku de si tolk bedn, da že mesece nisi prave hrane okusil
evil.gif

capl

sranjeslojaš
2. feb 2009
8.604
53
48
na podnu
Citat:
Uporabnik Utisevalec pravi:
Citat:
Uporabnik kravakonj pravi:
To ne drži: real life primer tega so ZDA, kjer se je z Reaganom začelo obdobje nižanja davkov bogatim in hkratno nižanje splošnega standarda.

zmaga.gif
Bogati so se drli, da zaradi previsokih davkov ne morejo omogočit dostojnih plač zaposlenim in zato so jim jih zmanjšali....
ampak plače se vseeno niso povečale in zaposleni zato niso vplačali nič več davkov, da bi priliv v malho ostal enak ,
še slabše, povečan profit bogatašev se je pretočil neznano kam, izven domačega gospodarstva
in kaj pol veli logika?
znižat davke bogatim, al jih zašraufat na polno
evil.gif

matejm1994

Fizikalc
1. jan 2009
1.119
2
38
A ima kdo Bob leta 2013 posnet v malo boljši kvaliteti?
smile-1.gif
Jaz sem ga zamudil, ponovitve pa tudi če bo, oz. ko bo ne bo mogel gledat.