Sploh ni debate, da je Corolla čisto ok avto za normalno vožnjo in če razumeš, kako deluje. Ampak ko se začnejo bedarije v smislu sem se držal M3ke, se pa človek vpraša ali se oseba zaj… ali je dejansko butelj. Ali pa le “hondaš”.
lahko se greva enkrat peljat. meni je čisto jasno, zakaj se zgodi, da se pač avto do 50-60 na uro odlično pelje. ker ima na pogonskih kolesih precej teže in ima dobro trakcijo.
pa bom še eno zgodbo povedal iz pred let, ko sem šel v Kitzbuhel s Priusom ... snežilo je precej, sneg je bil čez Pass Thurn sicer lepo zvožen, a sem vseeno švical. vmes pa sem uspel obvozit ene 3 Audi Quattro v različnih oblikah (pač, težko fališ, če na strani na veliko piše Audi Quattro), ki so montirali ketne. lahko, da zaradi kombinacije vsega (široke pnevmatike, vprašanje, kakšne pnevmatike ...). jaz sem imel prvo sezono Pirelli Cinturato Winter, 195 55 15, ko je začelo snežit sem dal v ECO mode (ker postane pedal za plin ekstra "dolg" in maš lepo feeling za dodajat), skratka, jaz sem samo šel. verjetno kombinacija novih pnevmatik, ozkih mer in velike teže na pogonski osi. sem to opazil tudi s Corollo v blatu, da gre lepše, kot je šel Focus pred tem v podobnih situacijah z enakimi pnevmatikami ... s Corollo v proper snegu (žal) še nisem vozil, ampak verjamem, da bo ravno tako podobno suverena kot je suveren Prius.