BMW 3 vs Honda Accord (2004)

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
33.760
15.814
113
155hp bencinar z 2.0 motorjem pije 6,5? na lokalnih cestah? ne relacije?

cizy

Fizikalc
21. jul 2007
6.976
64
48
Tud pod 5 se ga da spravit. Honda je le Honda.
hysterical-1.gif

miha72

Pripravnik
29. jul 2008
848
1
18
Citat:
Uporabnik Matey pravi:
155hp bencinar z 2.0 motorjem pije 6,5? na lokalnih cestah? ne relacije?

Ne 156 HP LAHKO pije tudi 6,5 L na lokalnih cestah . Govorim za nov Motor R serije in ne K serije.
Rekord je celo 5,3 , vendar lepe vožnje na lokalnih cestah brez mestne vožnje.
Zanimivo je, da se zelo hitro ogreje.

Realno 7 -8, odvisno od relacij in hitrosti. Pa ne pozabiti, da je nov Accord kar konkredtno širši avto od prejšnjega.

Accord

Pripravnik
2. sep 2007
960
22
18
Sem imel Accorda 2.0 bencinarja (K motor) od 2006 naprej in sem (mimogrede, prvič, da sem ostal po 5 drugih znamkah avtov na isti) vzel Accorda 2.0 SPET bencinarja (R motor).

Prvi je pil povprečno 7,5 l, večinoma nepenzionistična relacijska vožnja (30 km ena smer). Avtocesta 8-8.5 (kot cbb), ta drugi pije kakšen deci manj.

Kar se porabe tiče, pa tudi Toyota ve narediti tako dober bencinski motor.

ginekolog - srečno vožnjo in po par mesecih napiši, kako si kaj zadovoljen!

Nazadnje urejeno:

ginekolog

1.300. registrirani uporabnik
1. okt 2007
585
7
18
Mene poraba sicer ne obremenjuje (no da je pod 10 na AC že pričakujem), a vendar bi naj bili hondini motorji precej varčni (iVTEC in to, pod 2500 RPM je samo 12 ventilov aktivni, dvoje odmične, ..). Tisti z accordi pravijo, da jim pije 8-9 neko povprečje. Takšno porabo imajo tudi uporabniki poraba.com strani.

Torej bom imel podobno porabo kot na bravotu(103km) in prej unotu (45km). A ključno je, da je preformance boljši.

miha72

Pripravnik
29. jul 2008
848
1
18
Citat:
Uporabnik ginekolog pravi:
Mene poraba sicer ne obremenjuje (no da je pod 10 na AC že pričakujem), a vendar bi naj bili hondini motorji precej varčni (iVTEC in to, pod 2500 RPM je samo 12 ventilov aktivni, dvoje odmične, ..). Tisti z accordi pravijo, da jim pije 8-9 neko povprečje. Takšno porabo imajo tudi uporabniki poraba.com strani.

Torej bom imel podobno porabo kot na bravotu(103km) in prej unotu (45km). A ključno je, da je preformance boljši.

i-VTEC pri R seriji deluje popolnoma drugače kot v K seriji, samo ime je isto. Tudi zasnova motorja je popolnoma drugačna.
Pri R seriji so zmeraj aktivni vsi ventili.
V K seriji sta dve odmični gredi ter VTC sistem za brezstopenjsko premikanje faze. Prav tako so delujoči vsi ventili, faza pa se spreminja neodvisno od vrtljajev.
Pa še ogromno drugih razlik je.

damek1a

Pripravnik
13. okt 2007
659
0
16
mb
Verjetno imajo japonci najbolj varčne bencinske motorje nasploh. pod 8l za avto s 150+ konji in težo 1.5 tone je zelo lep dosežek. Vprašanje, če se sploh splača kupovati dizla, če delaš malo km. V zadnjih serijah so spet dosti delali na ekologiji in s tem pridobili tudi na porabi. Škoda, da se je na ta račun izgubilo nekaj znamenite športnosti (pri accordu recimo ni več type-r modela, novi civic type-r je tudi malo pod pričakovanji,...).
Sam skoraj ne morem verjeti, da ima foter na nissanovem terencu 1.6 115 konjev, popvrečno porabo v zadnjem letu 6.7l/100k,
grims-1.gif

mcn

Majstr
3. sep 2007
1.909
262
83
Slovenija
še moj piskrček,
rabljenega Accorda 2.0 benz sem kupil lani jeseni, in zagotovo ne obžalujem te odločitve.
zaenkrat še nobenih dodatnih stroškov razen žarnic in 1x menjava olja....
ima pa 130kkm...

Drifter

Fizikalc
22. jul 2007
1.167
14
38
jaz mislim, da bi tisti ki vozite accorde, morali en mesec vozit e46, in obratno, bimmer fahrerji vozit accorda en mesec...potem bi lahko začeli debatirati o teh dveh vozilih, ampak kolikor sem jaz vozil ta dva avtomobila, je bimmerja užitek vozit skozi, hondo pa samo na začetku, ker po nekaj časa začneš odkrivati zakaj so nemški avtomobili dražji...zatorej tisti ki je vozil oba avtomobila, in še vseeno trdi da je honda boljša, potem res ne vem, kaj ima v mislih z to trditvijo...

u glaunem e46, je eden izmed boljših drivers car-jev v zadnjih 10-ih letih!

cizy

Fizikalc
21. jul 2007
6.976
64
48
Oblika je stvar okusa. Meni je lep faceliftan E46 z Mtech 2 paketom dosti dosti lepši in agresivnejši kot Accord. Jaz v E46 čisto normalno sedim, pa nisem ravno najmanjši.

as21

Pripravnik
18. dec 2007
787
21
18
Citat:
Uporabnik damek1a pravi:
Verjetno imajo japonci najbolj varčne bencinske motorje nasploh. pod 8l za avto s 150+ konji in težo 1.5 tone je zelo lep dosežek. Vprašanje, če se sploh splača kupovati dizla, če delaš malo km. V zadnjih serijah so spet dosti delali na ekologiji in s tem pridobili tudi na porabi. Škoda, da se je na ta račun izgubilo nekaj znamenite športnosti (pri accordu recimo ni več type-r modela, novi civic type-r je tudi malo pod pričakovanji,...).
Sam skoraj ne morem verjeti, da ima foter na nissanovem terencu 1.6 115 konjev, popvrečno porabo v zadnjem letu 6.7l/100k,
grims-1.gif

Peugeotov motor 1.6 THP 150 km verzija-brez problema spraviš pod 8l (v 3008 poraba okol 7,5; pri testni 308 CC pa ob kar konkretnem teranju 8.3).
zmaga.gif

Steve

Guru
13. avg 2007
9.963
1.845
113
Citat:
Uporabnik cbb pravi:
Jaz naprimer sem jih. Pa je po mojem mnenju e46 neprimerno slabši. Potniki na zadnjih sedežih nimajo nobenega prostora, avto je oblikovno zastarel in tako naprej...

daj no...če je že neprimerno boljši, potem daj vsaj nek pameten razlog
smirk-1.gif
ker za plac zadaj večina ljudi hukers, sicer pa ga je dovolj (ne ogromno), oblika pa je stvar okusa.
čisto tak bom rekel, sem vozil veliko avtov, nekaj dalj časa, nekaj zelo kratko, različnih nacionalnosti, ampak en je pa bil konstantno 8 let in to je e46. še v osmem letu sem se v njem počutil odlično, vedno znova bil nad njim navdušen, kot je nekdo zgoraj rekel - se ga ne naveličaš, ker je (vsaj za tisti čas) pravi driving machine. in če že moram nekaj slabega napisat čez ta avto je to manjša prostornost spredaj in zadaj in občutljivi dizli. tukaj se konča

ginekolog

1.300. registrirani uporabnik
1. okt 2007
585
7
18
Sam menim, da sta oba avta odlična predstavnika tega razreda (srednji višji), tako da so tu neke debate precej težke. Bi pa rekel, da je sam užitek pri vožnji malenkost na strani e46, saj ima RWD in s tem dost natančno vodenje.

Prišel sem do zaključka, da vzamem ali 320i ali pa Hondo, katerega bom pač dobil bolje ohranjenega. In tukaj sem veliko lažje dobil dobrega (upam da bo, knock knock) Accorda kot pa bmw. Iskal sem pa tako, sedaj pa primerjajte ponudbo:
evil.gif

bmw

Honda

YuGec

Fizikalc
18. avg 2007
2.801
0
36
Citat:
Uporabnik cbb pravi:
Jaz naprimer sem jih. Pa je po mojem mnenju e46 neprimerno slabši. Potniki na zadnjih sedežih nimajo nobenega prostora, avto je oblikovno zastarel in tako naprej...

Hecne primerjave, honda je boljša, ker imajo potniki zadaj več prostora in ker je avto kao bolj sodobno oblikovan...
hysterical-1.gif

Me ne zanima kako zadaj sedijo potniki, ampak še nihče se ni pritoževal, o obliki starega accorda bi se dalo razglabljati, ker ne vidim prav nič sodobnega na njem.

Sicer pa glede občutak med vožnjo in užitkom definitivno Honda nima pogojev tukaj.

PS: imel E90, sedaj sem na E46 in sem z njim bolj zadovoljen.

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
33.760
15.814
113
Citat:
Uporabnik cbb pravi:

no no... sam merim cca.190cm v višino in verjemi mi, da si voznikov sedež vedno nastavim tako, da sedim res ok (pa ne mislim na kkšno čefursko ležanje na počez na zicu). in enkrat sem se za foro vsedel na zadnji sedež za voznikovim in sem ugotovil, da je prostora popolnoma dovolj - ne ogromno kot pri npr. audiju A6 ampak dovolj.... torej se prostornost lahko izvzame, oblika je povsem stvar okusa, največji plus bimmerja pa je, kot je že nekdo dejal, zadnji pogon. osebno sem kupil bmwja izključno zaradi tega (dobr, so še kakšni drugi detajli), vožnja je naravnost super
smile-1.gif

dTi

Fizikalc
5. avg 2007
340
31
28
Citat:
Uporabnik Drifter pravi:
jaz mislim, da bi tisti ki vozite accorde, morali en mesec vozit e46, in obratno, bimmer fahrerji vozit accorda en mesec...potem bi lahko začeli debatirati o teh dveh vozilih, ampak kolikor sem jaz vozil ta dva avtomobila, je bimmerja užitek vozit skozi, hondo pa samo na začetku, ker po nekaj časa začneš odkrivati zakaj so nemški avtomobili dražji...zatorej tisti ki je vozil oba avtomobila, in še vseeno trdi da je honda boljša, potem res ne vem, kaj ima v mislih z to trditvijo...

u glaunem e46, je eden izmed boljših drivers car-jev v zadnjih 10-ih letih!

Pred urco prišel domov, avto se vozi noro dobro.
smirk-1.gif

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.