BMW 3 vs Honda Accord (2004)

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.

ginekolog

1.300. registrirani uporabnik
1. okt 2007
585
7
18
Inicialno sem začel gledat bmw e46 R6 limote benz, vendar jih je tako malo pri nas, da se vrgel oko še drugam in našel accorda kot potencialnega kandidata.

Vozil sem že oba, vendar vsakega le po 15 min. Z obema sem bil zadovoljen, takoj pa sem opazil, da ko pri bmw pohodiš gas, začne vlečt šele čez 0,5sec, accord pa takoj (kot tudi trenutni bravo). Za odetenek boljši občutek sem vseeno imel v bmw, vendar so tudi ceste bile boljše.
Kolikor sem raziskal, sta pa oba avta odlična v tej katogoriji in letniku.

cizy

Fizikalc
21. jul 2007
6.976
64
48
Zakaj pa ne greš v .de po eno lepo 320i 2.2? Ali še bolje 325i ali 330i če ti malo višja registracija ni problem.
smile-1.gif

Mis

Fizikalc
1. sep 2007
2.627
0
36
Citat:
Uporabnik Muzo pravi:
kam bi pa v to debato alfo 159 umestili? za 12k se že dobi kakšen osnoven primerek verjetno...

Eh, to ni efekt, po Alfi ti najstnice s prstom pišejo, po BMW znački se pa kr z luliko drgnejo (poglej Vaginkotov avatar če ne verjameš).

No, resno, 159 ma sosed tle v blokou pa je res lep pogled vsakič k prideš na parkplac. Tle se kak Accord pa e46 izgubita (ma nekdo tud srebrno e46). e90 pa je druga zgodba, jo ma tut en črno coupe...

Kako pa se zadeve peljejo pa mora itak sam probat, ker nekaterim zgleda je bavaria pretrda in je čist odvisno kak kompromis bo izbral...

miha72

Pripravnik
29. jul 2008
848
1
18
Citat:
Uporabnik Mis pravi:
Citat:
Uporabnik Muzo pravi:
kam bi pa v to debato alfo 159 umestili? za 12k se že dobi kakšen osnoven primerek verjetno...

Eh, to ni efekt, po Alfi ti najstnice s prstom pišejo, po BMW znački se pa kr z luliko drgnejo (poglej Vaginkotov avatar če ne verjameš).

No, resno, 159 ma sosed tle v blokou pa je res lep pogled vsakič k prideš na parkplac. Tle se kak Accord pa e46 izgubita (ma nekdo tud srebrno e46). e90 pa je druga zgodba, jo ma tut en črno coupe...

Kako pa se zadeve peljejo pa mora itak sam probat, ker nekaterim zgleda je bavaria pretrda in je čist odvisno kak kompromis bo izbral...

Vsake oči iamjo svojega malarja. O obliki je res nemogoče dati objektivnega mnejna

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
Citat:
Uporabnik miha72 pravi:
Citat:
Uporabnik Mis pravi:
Citat:
Uporabnik Muzo pravi:

Vsake oči iamjo svojega malarja. O obliki je res nemogoče dati objektivnega mnejna

Moški res ne more dat objektivnega mnenja, kot pomoč pa ti je lahko slikica na tvoji levi ko si prebral moj post
evil.gif

ginekolog

1. okt 2007
585
7
18
Tehnica se nagiba bolj k Hondi, ker:
1. R6 benz bmwjev pri nas skoraj ni v prodaji, časa za DE nimam
2. notranjost se mi zdi rahlo zastarela, sploh števec za porabo goriva v obliki kazalčka (zakaj pa je to potrebno zraven BC?)
3. neumnosti kot so nedeljiva zadnja klop (bilo doplačilo)
4. pri e46kah se notri lušči plastika

Nazadnje urejeno:

CupraR

Majstr
21. sep 2007
5.639
146
63
Res najbolj pride do izraza, da glede na letnike ki jih gledaš je eno novi model drugi se je pa takrat poslavljal..

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
33.760
15.814
113
Citat:
Uporabnik ginekolog pravi:
Tehnica se nagiba bolj k Hondi, ker:
1. R6 benz bmwjev pri nas skoraj ni v prodaji, časa za DE nimam

sej ga ne rabiš met, obstaja folk, ki se s tem ukvarja, tudi tukaj na temu forumu
zmaga.gif

Citat:
Uporabnik ginekolog pravi:2. notranjost se mi zdi rahlo zastarela, sploh števec za porabo goriva v obliki kazalčka (zakaj pa je to potrebno zraven BC?)

ocene notranjosti so vedno relativne in odvisne od vsakega uporabnika posebej, meni se z mojo pri zadnji faceliftani verziji e46 ne zdi prav nič napačna, števček za porabo goriva pa je že nekakšen "zaščitni znak" bmwja, le-te imajo že od prazgodovine naprej
grin1.gif

Citat:
Uporabnik ginekolog pravi:3. neumnosti kot so nedeljiva zadnja klop (bilo doplačilo)

pač med rabljenimi avtomobili poiščeš takšnega s tako opremo kot ti odgovarja, v nemčiji recimo to res ni noben problem... je pa nedeljiva zadnja klop res neumnost ja...

Citat:
Uporabnik ginekolog pravi:4. pri e46kah se notri lušči plastika

ja? pri katerih? čisto prvih e46-kah? moj je glede na kilometrino dal že kar nekaj čez pa je vse v popolnem stanju, morda je to potem odvisno od ohranjenosti avta ter od mentalitete lastnika (pač odvisno od tega kaj model vse počne v avtu) in spet smo potem pri večji izbiri v nemčiji
smile-1.gif

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
33.760
15.814
113
ja, čist na bad. zdej pa sam zarad tega ne avta kupit
tongue-1.gif

CupraR

Majstr
21. sep 2007
5.639
146
63
Mah če bi se na to oziral kaj kdo vozi in kako, pol bi jst že zdavnej rikšo sežgal
grin1.gif

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
33.760
15.814
113
sej to je bil nekak tud point mojga posta ja
grin1.gif

offT - une papirje bom poskeniral pa ti jih poslal takoj ko bom lahko, fotr me je prehitu pa mi je skenr zaplenu iz neznanega razloga....

damek1a

Pripravnik
13. okt 2007
659
0
16
mb
Verjetno si ogromno brskal, primerjal, spoznaval trg, itd... Kaj je torej pripomoglo k tej odločitvi oz. kaj svetuješ tistim, ki smo pred podobno dilemo?

lp

ginekolog

1. okt 2007
585
7
18
Odločitev ni bila težka, ker sem iskal ohranjen avto tega razreda s kvalitetnim bencinskim motorjem, direkt od lastnika. V igri so bili bmw e46, audiji a4 in honde. Pri obeh nemcih pa pri naših "varčevalnih" slovencih skorajda ni ponudbe, kar pa je, pa šepa u 3 krasne (razni podhranjeni 316 in A4 s 101km jao). K sreči pa ima honda vrhunske motorje (2.0 155km) in nudi kvaliteten, lep, uporaben avto (ja, deljiva zadnja klop je, kot pri Zastavi, serijsko, a ne, BMW?)

Kot drugo pa se E46 v tem letu izteka in je noter dokaj grd, pa tudi tehnika je verjetno kaj napredovala v ~8 letih.

Kot tretje pa je bmw prepogost v rokah ljudi, ki mu kvarijo ugled (če se lepo izrazim
smile-1.gif
)

Accord je sicer nekaj dražji , a dobiš več avtomobila. Ocene zadovoljstva/kvalitete so pa tako vrhunske.

coolpower

Fizikalc
17. sep 2007
4.218
0
36
Dobro si izbral. Odkrito povedano je Accord res boljši kot stara BMW trojka. Če bi kupoval novo trojko pa ne bi niti razmišljal ker je občutno boljši avto.

miha72

Pripravnik
29. jul 2008
848
1
18
Citat:
Uporabnik cbb pravi:
tudi slučajo ne. Meni popije 8,5l / 100km, vozim pa več ali manj na relaciji Ljubljana Center - Jesenice. Pa ne (pššššt) po predpisih na avtocesti...

Nov rabi še manj, sploh na lokalnih cestah popije malo, če se vozi normalno. Lahko tudi okoli 6,5.

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.