bmw 3 touring 04/05

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
33.760
15.813
113
prenesu sm jih iz prejšnjega avtomobila, številke so mi dokaj pri srcu
smile-1.gif

Narodnjak

Majstr
20. jul 2007
10.332
301
83
39
Ljubljana
Star avto si pa prodal? A ni tko da grejo tablice tud z avtom? Lahko preneseš samo tiste tablice, narejene po naročilu?

No sej nima veze, kok si plaču DMVja? Eko.takse?

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
33.760
15.813
113
star avto je samo odjavljen iz prometa, se pa prodaja... tako da, če je kdo zainteresiran za nakup hyundai lantre wagon, 1.8 GLS 1996 letnik skupaj z eno sezono rabljenimi zimskimi gumami, naj me kontaktira, cena 500€
tongue-1.gif

a veš da točnih stroškov za te takse pa to ne vem, to ni bilo v moji pristojnosti... lahko pa se pozanimam, če te full zanima
wink-1.gif

kloshar

Ciganæe
26. jul 2007
5.998
0
36
Kolko si mel pa stroškov uvoza?? To verjetno tudi bencin upoštevaš ane.
smile-1.gif
Si kupil od privatnika ali od avtohiše?

hvala
wink-1.gif

Drugače se mi zdi pa čisto pošteno, če si prišparal 1500€!

Nazadnje urejeno:

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
33.760
15.813
113
jaz za razliko od zadnjič, ko sem sam iz nemčije uvozil Silvio, tokrat nisem zapustil Slovenije in sem vse skupaj prepustil kolegu, ki se s tem ukvarja in ga tudi priporočam ostalim, ki razmišljajo o uvozu avtomobila... zato mi tudi vsi ti stroški niso poznani
smile-1.gif

pa tudi nisem ravo siguren za unih 1500... 1000 je pa zihr
wink-1.gif

Steve

Guru
13. avg 2007
9.963
1.845
113
saj glavna poanta nakupa avta v tujini ni šparanje, ampak izbor. Pri nas sploh težko najdeš ohranjenega, kaj šele da si malo zmišljuješ okrog barve in opreme

ericks

Majstr
10. sep 2007
2.777
221
63
Citat:
Uporabnik Matey pravi:
prenesu sm jih iz prejšnjega avtomobila, številke so mi dokaj pri srcu
smile-1.gif

prenesel si tablico iz starega na novi avto? se to da? cena te storitve?

kloshar

Ciganæe
26. jul 2007
5.998
0
36
Citat:
Uporabnik Steve pravi:
saj glavna poanta nakupa avta v tujini ni šparanje, ampak izbor. Pri nas sploh težko najdeš ohranjenega, kaj šele da si malo zmišljuješ okrog barve in opreme

Jaz gledam malo rabljene bmw 3 coupe. Pri nas boš pod 35 tisoč težko našel kako solidno (itak so pa s samimi hudimi motorji), v Nemčiji bi pa za 28 že lahko dobil fully loaded 325i. To je kljub davku še vedno dosti manj kot prinas.

Matey,

ti si si potem samo ogledal avto na mobile.de, vse ostalo pa je naredil oni diler? Kaj pa recimo, če se mu avto ne bi zdel vreden nakupa (da bi bil pleh malo sumljivo poklepan ipd.)? Lahko teoretično rečemo, da bi na avtu za 100k€ prišparal 10k€, če bi ga kupoval v DE, namesto pri nas?

hvala

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
33.760
15.813
113
Citat:
Uporabnik kloshar pravi:
Matey,

ti si si potem samo ogledal avto na mobile.de, vse ostalo pa je naredil oni diler? Kaj pa recimo, če se mu avto ne bi zdel vreden nakupa (da bi bil pleh malo sumljivo poklepan ipd.)? Lahko teoretično rečemo, da bi na avtu za 100k€ prišparal 10k€, če bi ga kupoval v DE, namesto pri nas?

hvala

V bistvu je bilo to tako, da smo se pogovorili kako pa kaj, kaj točno bi jaz rad in potem smo vsi pregledovali oglase na mobilu in autoscoutu, naredili ožji izbor, vožnjo gor, pregled avta in vse ostalo pa je imel pol ta kolega čez. če bi se mu avto zdel sumljiv oz. da karkoli nebi ustrezalo, ga definitivno nebi kar tako vzel ampak bi prej kontaktiral kupca in mu objasnil situacijo. saj karkoli drugega sploh ni sprejemljivo, halo
smile-1.gif

nebi pa rekel, da se lahko tako posplošuje, da se prišpara 10% glede na cene v SLO in v Nemčiji. možno je, ni pa nujno... ker to je povsem odvisno od znamke in modela avtomobila, lahko da prišparaš 10%, lahko da 3, lahko pa da je/bo dražji, ampak ga vsaj dobiš, ker pri nas določenih modelov sploh ni v prodaji, tak primer je bil recimo z mojim nissanom takrat ko sem ga kupoval
smile-1.gif

kloshar

Ciganæe
26. jul 2007
5.998
0
36
Ej super, hvala ti za odgovor.

Pa je takih firm (posameznikov) dosti na trgu, ali maš to srečo, da maš takega kolega? Mislim na to, koliko se še avtomobili uvažajo iz Nemčije.

Simon_Vi

KIYUNDAI fan
8. maj 2007
8.128
2
38
Mi lahko poveš kaj je tisto kar si želiš pri avtu, oz kaj ima avto , da ti je pisan na kožo? Napisal si relani kilometri in ohranjenost ok, kaj pa ostalo...oprema, barva, motor...?

turbobitch

Lesna Goba
5. dec 2007
23.043
1.260
113
42
Jah sej je reku da hoče avto z tako opremo kot ta ki ga je kupil. Recmo nima ledra pa tko

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
33.760
15.813
113
Citat:
Uporabnik Simon_Vi pravi:
Mi lahko poveš kaj je tisto kar si želiš pri avtu, oz kaj ima avto , da ti je pisan na kožo? Napisal si relani kilometri in ohranjenost ok, kaj pa ostalo...oprema, barva, motor...?

pa a ti moram opisat komplet avto, ki sem ga kupil da boš happy ali kako?
kaj ma tuki sploh veze kaj točno je meni všeč?

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
33.760
15.813
113
Citat:
Uporabnik kloshar pravi:
Pa je takih firm (posameznikov) dosti na trgu, ali maš to srečo, da maš takega kolega? Mislim na to, koliko se še avtomobili uvažajo iz Nemčije.

mislim, da je kar oboje
grin1.gif