Ozkoglednost? Ta razlaga me pa zanima. To je tvoj teritorij....Zakaj taka ozkogledost v tvoji veličini?
Komentiraš kot da bi bral Ciciban in PIL (Pionirski list)....Ozkoglednost? Ta razlaga me pa zanima. To je tvoj teritorij....
Kratka in učinkovita.Rešitev pa za vse ista?
Ti v bistvu čez intelekt Cicibana še nisi zlezu. Do PILa ti se mal manjka. Mislim starostno grupo kateri sta zadevi namenjeni...Komentiraš kot da bi bral Ciciban in PIL (Pionirski list)....
Beri raje tole....letnike izberi tematiki primerne!
Ampak vedeli pa so, 100% in do vejice natančno, kaj počnejo "redči" partizani v Rusiji?Bluziš. Še zaveznikom se ni sanjalo o razsežnostih taborišč, kaj šele navadnim neukim ljudem.
Vrh Cerkve je kar dobro vedel, kaj se tam dogaja. Konec koncev se je vleklo od leta 17 dalje, torej 25 let zgodovine. Ravno zato je bil sploh mogoč vzpon nacizma. Nemški industrialci so imeli na izbiro komunizem ali nacizem, pa so se odločili za podporo slednjemu, pri čemer so že od leta 29 mižali na obe očesi za svinjarije, ki jih je nacistična druščina zganjala. Čisto enostavno zato, ker so bili iz pregona izvzeti. Seveda je v določenem obdobju tudi Cerkev precej dobro vedela, kaj nacisti počnejo, pa je z njimi vseeno paktirala.
Bottom line: v izogibanju enemu zločinskemu sistemu so izbrali drug zločinski sistem. Kar pa ne spremeni dejstva, da sta oba sistema zločinska.
Slovenska zgodba je še bistveno bolj specifična, ker so se stvari odvijale zelo lokalizirano. Moje mnenje: kolaboracija je skrajno zavržno dejanje. Hkrati je treba ločiti med tistimi, ki so kolaboracijo načrtno izvajali, in tistimi, ki so bili vanjo prisiljeni ali potisnjeni. Podobna zgodba kot vpoklicani v nemško vojsko. Nesrečniki so končali na ruski fronti, srečneži pa v severni Afriki, kjer so po Rommlovem porazu prestopili na zavezniško stran in končali vojno na strani zmagovalcev. Oboji so bili žrtve, a po vojni obravnavani na zelo različne načine.
Prav tako se spodobi omeniti sodelovanje ruskih komunistov in nemških nacistov
In potem svetujes kalbotu naj si prebere proletarca iz septembra 1939.....Vse to so dejstva, ki so se odvijala pred 80+ leti, ob takratni zelo slabi izobraženosti in informiranosti prebivalstva in temu primerni odvzetnosti za manipulacijo in zlorabe.
.
Uh tebe so pa precartali v otrostvu...Kalbo vse to kar kolega mosseero piše dobro ve, sam ti si prešibek v glavi, da bi to dojel. Zraven imaš pa še enga podobno šibkega, k ti je tačko pristavil.
Ja to bo. Potem takem si jim ti s previjalne mize padu, ker ne dojameš osnovnih zadev.Uh tebe so pa precartali v otrostvu...
Mislim da sma oba padla, sam sem vsaj na noge, ti pa na glavo.Ja to bo. Potem takem si jim ti s previjalne mize padu, ker ne dojameš osnovnih zadev.
Mrbit si na noge, zato zdej kriplasto hodiš, se ti pa fejst pozna na dojemanju, ko te je nato pijani ata zahodil na glavo.Mislim da sma oba padla, sam sem vsaj na noge, ti pa na glavo.
Ne ne saj prav to...vsi bi morali direkt govorit... pac ob tem pokazes svojo vzgojo vsem, ki berejo. Ni slabo toMrbit si na noge, zato zdej kriplasto hodiš, se ti pa fejst pozna na dojemanju, ko te je nato pijani ata zahodil na glavo.
P.S. Pa ne joki spet zdej, saj se v drugi temi rad pohvališ, kako je fino, če se ti pove direkt, brez olepšav.