Bitcoin-hudičeva valuta.

dejan_

Guru
23. maj 2012
2.456
2.178
113
Še eno vprašanje za znalce.

V čem je razlika med recimo bitstamp, kraken, coindesk - vem da lahko povsod trguješ z virtualnimi valutami. Ampak zakaj bi se odločil za eno od njih - večja varnost..., ker tečaji vidim da so tam/tam

Pa še to, če bi trgoval na večih platformah, kako prenašaš bitcoine med njimi?

rawr

PDA maher
19. jan 2012
6.188
1
38
Razlike so v tečaju, ponudbi različnih kovancev, količini kovancev za trgovanje. Tolko kar lahko uporabnik vidi, kako pa imajo te večje menjalnice rešeno varnost pa ne vem. Najbolj zaupam kraken-u, kjer sem si že večkrat izplačal xxx eur na svoj trr ob proviziji samo 9 centov. Denar prihaja iz Nemčije, tako da jim že zaradi tega malo bolj zaupam. BTC se da kupit tudi preko localbitcoins in jih tam hranit (za prodajo), katero pa imajo avstrijci preko, če se ne motim.

Trenutno se splača vlagat v Ethereum. Bitcoin pa, kaj jaz vem, stagnira, ne kaže napredka trenutno. Mam vedno slabše mnenje o tej valuti zaradi različnih mnenj in interesov v ozadju in ob dejstvu, da so kitajci postali premočni.
smile-1.gif
Se pa bo dobavljivost BTC letos poleti razpolovila, kar mu bo zagotovo dvignilo vrednost. Vsaj kakega je fajn met, ostalo pa rajše v eth kovanec vložit za daljše obdobje.

Tisti graf na prejšnji strani pa je candle stick varianta grafa. Rdeče pomeni, da je bila vrednost nižja, kot na začetku tega "bloka", zelena pa, da je vrednost višja na koncu bloka, kot na začetku. Analizirat to in ugotavljat, ali bo trend padanja (bearish trend, medved) ali naraščanja (bullish trend, bik)je težko brez izkušenj in če nisi v tem, da dobiš kake insider informacije. Pa še to ne gre večinoma skozi.

Youtube je poln informacij, večinoma pravilnih in koristnih
smile-1.gif

dem

Fizikalc
4. avg 2011
1.939
14
38
Kakšna je pa zgodba Ethereuma? Oz. zakaj misliš da bo še rastel? Hvala za odgovor.

amacar

Majstr
29. apr 2010
4.167
487
83
Citat:
Uporabnik Denis pravi:
Blockchain
To ni offline wallet!

Uporabi bitcoincore (požeere ogromno prostora, ker shrani celoten blockchain na disk), multibit, electrum...

Ateis

Guru
13. sep 2007
2.285
811
113
etherium je super, dokler ne bo kakšne varnostne pomankljivosti. etherium je zelo kompleksno omrežje, zato je še bolj ranljivo in je neprimerljivo z bitcoin omrežjem. se pa strinjam, da ima veliko več možnosti, ampak več možnosti = bolj ranljivo.

lp

dejan_

Guru
23. maj 2012
2.456
2.178
113
OK, saj več ali manj mi je vse jasno, jaz sem se osredotočil samo na bitcoin, trgujem pa na bitstampu.

Da bi kupoval kaj z bitcoini me ne interesira, zato tudi ne rabim ½denarnic½ itd.. Zanimiv mi je kot naložba, kakšna pa bo na koncu bomo pa videli.

Zakaj se bo poleti razpolovila dobavljivost, kje si to zasledil?

Kraken bom pa sčekiral. Kako pa naložiš sredstva na kraken, preprosto z bančnim nakazilom al je kaka druga zgodba?

amacar

Majstr
29. apr 2010
4.167
487
83
Ravno če ga imaš za naložbo moraš imeti v offline denarnici, borza lahko propade, ali vdrejo in okradejo...

Ja razpolovi se nagrada na posamezni blok (http://www.bitcoinblockhalf.com/). Kako bo to vplivalo na ceno je pa vprašanje.

Na kraken lahko naložiš z nakazilom, saj je v sepa.

dejan_

Guru
23. maj 2012
2.456
2.178
113
Citat:
Uporabnik amacar pravi:
Ravno če ga imaš za naložbo moraš imeti v offline denarnici, borza lahko propade, ali vdrejo in okradejo...

Ja razpolovi se nagrada na posamezni blok (http://www.bitcoinblockhalf.com/). Kako bo to vplivalo na ceno je pa vprašanje.

Na kraken lahko naložiš z nakazilom, saj je v sepa.

A ni to mal štorasto, če želiš trgovati v realnem času? Da nalagaš gor in dol v offline denarnico

Sem se logiral na kraken - bom pregledal v kratkem in uletim z vprašanji. Prvi vtis - precej manj pregledno kot bitstamp

amacar

Majstr
29. apr 2010
4.167
487
83
Js sem razumel kot bolj dolgoročno naložbo. V kratkem času se ne moreš zanašati na pošiljanje iz denarnice na borzo, ker lahko traja več blokov, da je transakcija potrjena.

Drugače sm pa js kraken uporabljal izključno zato, ker za manjše zneske ne rabiš pošiljati osebne in nekih izpiskov. JE pa res, da tudi nisem imel nekih problemov, vedno je bilo nakazilo naslednji dan.

uuu

Fizikalc
19. jun 2010
1.766
14
38
Ethereum je zanimiv predvsem zaradi tega, ker je blockchain mogoče programirati s Turing-kompletnim programskim jezikom, s katerim se da sestavljati zelo raznovrstne "pametne" pogodbe. Njegova uporabnost se bo šele pokazala na področjih, ki si jih trenutno še niti ne predstavljamo.

Kot je dejal že njegov avtor Vitalik Buterin, Ethereum ni bil zamišljen kot konkurenca bitcoinu, ampak kot njegova dopolnitev ali kot je nekdo duhovito pripomnil; Ethereum je kot nafta (ki jo lahko izkoristimo za zelo različne namene, manj pa za shranjevanje vrednosti), bitcoin pa kot zlato, katerega edina funkcija je (maksimalno) varno shranjevanje vrednosti in enostavna možnost transfera vrednosti kamorkoli. Nafta in zlato si tudi ne konkurirata ...

Ethereum bo čez približno pol leta prešel iz POW v POS, ko rudarjenje ne bo več mogoče in namesto računske moči bo o transakcijah odločalo lastništvo.

Mato

Majstr
3. okt 2007
2.083
393
83
Ni gledljivo. Ne more ti nekdo predavat na način, da praktično vse prebere iz slajdov - amater.

uuu

Fizikalc
19. jun 2010
1.766
14
38
Menjalnica Bitstamp se seli v Luksemburg, ko je kot prva v EU dobila licenco za medvalutno menjavo, ki velja za celo EU.
To naj bi predstavljalo korak naprej v zaupanju do digitalne valute, tako med potrošniki, kot tudi v finančnih institucijah.

Bitstamp First Licensed Bitcoin Exchange

ClAy

Fizikalc
3. sep 2007
1.684
14
38
Ravno zarad ethereuma sem jaz ostal še v svetu kriptovalut. Sam mislim, da bo Ethereum začel iti gor nazaj na na vrednost 0.02 oz. 0.03 BTCja v drugi polovici maja. Zdaj bom pa vido, kaj se bo iz tega izcimilo ko sem nakupil 100 ETH, ko je bil vreden 0.017 BTC. Sem še pač pod dilemo ali naj še kupim dodatnih 100 ETH ali naj namest tega vložim denar v Lopoco, kar se mi je tudi dobro obneslo in če bi bil takrat na začetku leta 2014 vedež bi v Lopoco raje vložil 2000 € namesto 200 €, pa bi septembra imel peneza :D :D :D.