Bitcoin-hudičeva valuta.

uuu

Fizikalc
19. jun 2010
1.766
14
38
Vsi ti javni nastopi in tiskovne konference so brez veze.
Avtorstvo lahko enostavno dokaže tako, da prenakaže bitcoin s kateregakoli od prvih naslovov na nov bitcoin naslov.

Rahel padec tečaja BTC je verjetno povezan z rastjo tečaja ETH, kjer je prišlo do nakupa večje količine ETH, ki ga največ kupujejo s prodajo BTC.

Pred par dnevi je bil lansiran
DAO (decentralised autonomous organisation)

Ateis

Guru
13. sep 2007
2.285
811
113
tud sam ne najdem nikjer novice o tem, da je bil uporabljen isti podpis kot pri prvih transakcijah, ki jih je naredil Satoshi. sicer pa razkritje ne bi spremino na dolgi rok ničesar. ker ma Warren Buffet 50 miljard še ne pomeni, da je dolar manj aliveč vredn.

uuu

Fizikalc
19. jun 2010
1.766
14
38
Hoax, ki smrdi že na daleč.
Če je ta tip Satoshi, potem sem jaz Dalaj Lama
evil.gif

Zanimivo je tudi, kateri mediji so "novico" razbobnali svetu .. sami "stari znanci"; BBC, Economist, Reuters ..

Javili so se tudi crypto strokovnjaki, naprimer Peter Todd, ki piše, da tisti primerek podpisanega sporočila, ki naj bi ga Craig predstavil BBC-ju ??? ničesar ne dokazuje.

Todd je mimogrede twitnil tudi tole:
"FYI, @gavinandresen's commit access just got removed - Core team members are concerned that he may have been hacked."

..gre za vprašljivo Andresenovo "izjavo", češ, da verjame, da je Craig Satoshi, kar naj bi novici dalo večjo verodostojnost.

Skratka vse skupaj en nič od niča ali navadno zavajanje javnosti ..

Verjel bi mu le, če je sposoben narediti eno samo transakcijo iz prvega bloka, sicer pa se lahko nominira za Oskarja naslednje leto

ThorZEN

Fizikalc
18. avg 2007
2.304
32
48
Če ne drugo, se vidi koliko se lahko medijem dandanes še zaupa, da so naredili vsaj nek basic research.. Nič.

uuu

Fizikalc
19. jun 2010
1.766
14
38
Mediji imajo lastnike, lastniki pa interese, tako je že od nekdaj.

Zato je potrebno informacije preverjati in primerjati iz več različnih virov, le tako lahko dobiš manj izkrivljeno sliko.

uuu

Fizikalc
19. jun 2010
1.766
14
38
BBC se že previdno izmotava zaradi vedno večjega skepticizma v stroki.

Bitcoin industry 'sceptical' of Satoshi identity claim

Avtor Ethereuma, Vitalik Buterin je naprimer tudi med skeptiki, zaradi tako bombastične objave "novice" in "čarovniško" izvedenega dokaza
.. potem se je še pošalil in na twiterju objavil: "BREAKING NEWS: More incontrovertible proof that I am the founder of ethereum."
evil.gif

uuu

Fizikalc
19. jun 2010
1.766
14
38
Tale zgodba postaja že kar zabavna in zanimiva, saj razkriva, kako se te zadeve odvijajo iz ozadja:

Andreas Antonopoulos je objavil, da so ga že pred dvema tednoma kontaktirali, naj podpiše, da bo kot priznana avtoriteta identificiral SN.
Seveda jih je zavrnil in odvrnil na edino pravilen način;
če je Wright res Satoshi, potem ne potrebuje nobene avtoritete, da bi za njega karkoli podpisala,
bo že sam dokazal svojo identiteto ... sicer pa niti ni pomembno, kdo je SN,
Bitcoin ne potrebuje nobene centralne avtoritete ali voditelja, kar se mu poskuša iz nekakšnih razlogov vsiliti ..

Andresena so zgleda na podoben način obdelovali in je za razliko od Andreasa pod pritiski popustil ..

Why I declined to "verify" SN's identity two weeks ago

ClAy

Fizikalc
3. sep 2007
1.684
14
38
Citat:
Uporabnik dejan_ pravi:
Glih tole sem bral na siol-u

http://siol.net/aktualno/naslovna/avstralec-razkril-da-je-on-ustvaril-bitcoin-1124

A zato je dons spet šlo na dol, al kako. Na coindesk-u ne najdem te novice. Pa bi verjetno morala biti udarno na prvi strani.

Pač scam coin. Čisto vsak coin, ko ga rudariš si prisiljen vse skupaj pretvoriti v BTC in potem v USD ali EUR. Če pa tega nebi bilo, pa tak bitcoin nebi več obstajal.
Kaj pa če je v ozadju bitcoina Islamska država ?
evil.gif
1000000% sem da je v ozadju en velik šušmuš in nič druga.

tomi

Guru
1. sep 2007
18.595
9.813
113
40
MB
eno vprašanje za alter mojstre, ok ... namestim si app blockchain, grem do "bankomata" in potem imam bitcoine v svoji denarnici, kak pa je postopek potem ko jih hočem pretvorit v evre nazaj ?

amacar

Majstr
29. apr 2010
4.167
487
83
Greš na bankomat, ali pa uporabiš katero izmed menjalnic (kraken, bitstamp...), lahko uporabiš tudi cashila.
Js sem do sedaj vedno uporabljal kraken, ker ne rabiš pošiljati nekih skenov osebne, provizija za nakazilo je 9 centov, pride pa naslednji dan (klasični SEPA).

tomi

Guru
1. sep 2007
18.595
9.813
113
40
MB
se pravi do bitnik bankomata, nato iz denarnice na kraken, in od tam pol v evre?

prijam

Fizikalc
2. sep 2007
1.821
4
38
Zakaj jih rabiš imet "fizično" v denarnici.
Nakaži €€€ na eno od borz in kupi BTC-je, potem ko želiš €€€ pa obratno.

amacar

Majstr
29. apr 2010
4.167
487
83
Nisem nikoli uporabljal bankomata, nakazal le 20€ gor preko krakena, kupljene bitcoine v svojo denarnico, ko sem se odločil, da jih prodam, sem nakazal nazaj na kraken in potem nakazal iz krakena nazaj par k€ na trr.

Cashilla je tudi slovenska drugač (tako kot bitstamp).

prijam

Fizikalc
2. sep 2007
1.821
4
38
Če si iz 20€ naredil par k€ potem si moral vložiti in dvigniti ravno v pravih časih + še vmes si moral zadeve nekajkrat dobro obrnit.

amacar

Majstr
29. apr 2010
4.167
487
83
Tistih 20€ je bilo za test in spoznavanje z bitcoini in ostalimi kriptovalutami (takrat predvsem litecoin), večino dobička je bilo z rudarjenjem in s trgovanjem s takrat "neznanimi" valutami (dogecoin, blackcoin itd...).

ClAy

Fizikalc
3. sep 2007
1.684
14
38
Naj mi nekdo pojasni, koliko me pride carina in vse dajatve, če si naročim omenjen napajalniK: https://enshop.bitmain.com/productDetail.htm?pid=000201505040743496917U7kGsCm0694
ali me pride ceneje, če si ga naročim iz Nizozemske.

Pred dnevi nam je ravno omenjeni napajalnik odpovedal (razneslo kondenzator) in en napajalni konektor je stalilo. Sta pa bila na ta napajalnik lep čas priključena dva Antminerja s5, zadnje tri mesec pa samo eden. Tako, da napajalnik v nobenem primeru ni bil preveč obremenjen.

tomi

Guru
1. sep 2007
18.595
9.813
113
40
MB
no evo, jaz sem trenutno za 25 % v plusu v slabih 2 tednih, če se nebi obotavljal bi bil še precej več

a mine-at se še splača zdaj sploh ?

tomi

Guru
1. sep 2007
18.595
9.813
113
40
MB
sem bral temo za nazaj pa v bistvu niste nič govorili o ethereum valuti, že nekaj časa dobivam signale iz različnih strani da zna it visoko, oz je v zadnjem tednu že kar nekaj pridobila ...

kupit z zaslužkom od bitcoina kak mining contract za ethereum? ali kar valuto kot tako