Bitcoin-hudičeva valuta.

uuu

Fizikalc
19. jun 2010
1.766
14
38
Meni ne zgleda, kot metanje energije "v luft" če je potrebno in tudi trenutni bančni sistemi trošijo velikanske količine energije za svoje delovanje, vendar zgleda vse ok in se nihče ne pritožuje.

Nenazadnje tudi Sonce zmeče "v prazno" ogromno energije, vendar je tudi to nekako potrebno za naš obstoj in si niti ne znam predstavljati, kako bi bilo lahko bolj varčno za enak efekt
smile-1.gif

jest5

Guru
18. avg 2007
25.960
-8.674
113
Citat:
Uporabnik uuu pravi:
Meni ne zgleda, kot metanje energije "v luft" če je potrebno
Hec je v tem, da ni potrebno in je neumno.
Ampak ti si tako zaljubljen v btc, da tega nisi sposoben dojeti...

• Objave ne odobravam
Reactions: endvatri

uuu

Fizikalc
19. jun 2010
1.766
14
38
Meni je vseeno katera kriptovaluta zmaga in tudi nisem vložil nič posebnega v katerokoli posebej, da bi zarnjo navijal zaradi profita ali česa takega.
Bitcoin mi je zanimiv iz drugačnih razlogov.

Gre za vzorec, ki ga je mogoče prepoznavati vsenaokoli (kot nekakšen 'deja vu") in da se ne omejim samo na tehnologije, tudi pri razvoju živalskih vrst lahko opazimo, da za preživetje in uspeh "popolnost" nikakor ni nujna.

Dovolj je prilagodljivost na določeno okolje ter nekaj sreče (ob pravem času na pravem mestu), da se zadeva dovolj "prime" in potem jo vse skupaj le še potiska naprej
Network effect

Dejansko stanje (na terenu) je že nekaj časa tako, da je zaradi "network effecta" favoriziran bitcoin, kar je tudi lepo razvidno iz tega seznama Crypto-Currency Market Capitalizations, kjer vse druge kriptovalute kljub njihovim "perfektnim zasnovam" in "superiornosti" zgledajo kot nekakšni ubogi statisti, ki capljajo daleč zadaj in nič ne kaže, da bi se to v bližnji prihodnosti kaj spremenilo.

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.178
7.029
113
Citat:
Uporabnik uuu pravi:
Za varnost je potrebna energija!
Bolj "varčne" kriptovalute bodo morale še dokazati ali so tudi tako zanesljive, da jim je za zaupati, ali pa bodo ravno tako morale začeti trošiti (vedno) več energije v taki ali drugačni obliki.
"There's no such thing as a free launch!"

Ker nimam preroških sposobnosti (ali kakšne magične kristalne krogle
evil.gif
), si ne bi drznil s tako odločnostjo trditi, kaj bo in česa "zagotovo" ne bo čez 20 let... lahko pa ugibam, primerjalno, kako so nastajale in se razvijale druge (danes nepogrešljive) tehnologije, ter predvidevam, da bo naprimer čez 5 let bitcoin še vedno številka ena z več kot 90% "market capom" med ostalimi kriptovalutami.
There is no such thing as a free lunch. Ni kritika sam opomnim da bos vedel za naprej
smile-1.gif

uuu

Fizikalc
19. jun 2010
1.766
14
38
Imaš prav, v pregovoru je kosilo
smile-1.gif

Ampak tudi izstrelitve niso zastonj ..

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.178
7.029
113
Je res. samo kolikokrat so te povabili na brezplacno izstrelitev in kolikokrat na brezplacno kosilo?
smile-1.gif

uuu

Fizikalc
19. jun 2010
1.766
14
38
Na brezplačno kosilo (zame) že velikokrat (tako, da sem začel že dvomiti v pregovor
evil.gif
)

ClAy

Fizikalc
3. sep 2007
1.684
14
38
Citat:
Uporabnik uuu pravi:

Ker nimam preroških sposobnosti (ali kakšne magične kristalne krogle
evil.gif
), si ne bi drznil s tako odločnostjo trditi, kaj bo in česa "zagotovo" ne bo čez 20 let... lahko pa ugibam, primerjalno, kako so nastajale in se razvijale druge (danes nepogrešljive) tehnologije, ter predvidevam, da bo naprimer čez 5 let bitcoin še vedno številka ena z več kot 90% "market capom" med ostalimi kriptovalutami.

To da je BTC sedaj no.1 je na dolgi rok slabo. Za mene bodo kriptovalute zaživele takrat, ko bom jaz imel npr. naminiranih določeno št. X coinov in bom lahko v menjalnici trgoval ( x coin v Euro, X coin v katerokoli drugo valuto) , ne pa da si dejansko prisiljen v ta BTC. Zato pa še BTC obstaja.

uuu

Fizikalc
19. jun 2010
1.766
14
38
Za mene pa bodo kriptovalute zaživele takrat, ko menjalnic (v fiat valute) ne bomo več potrebovali in se bo dalo poslovati izključno z bitcoini
(če predpostavljam, da bo ostal št.1)

Zakaj bi bilo na dolgi rok slabo, da je bitcoin sedaj št.1 ?

ClAy

Fizikalc
3. sep 2007
1.684
14
38
To bi še bilo pa bolje, ampak je to za moje pojme ZF.
Zakaj je na dolgi rok slabo, da je bitcoin št.1 ? Vsaka konkurenca je zdrava. Ne da so vse kriptovalute odvisne od BTCja. Kaj pa če se zgodi scenarij, da bo BTC v kratkem obdobju vreden npr 10 USD ali pa še manj ? Me zanima kaj bi se takrat dogajalo na trgu kriptovalut.

Predpostavljat je potrebno, da ima lahko ena oseba roko nad BTCjem. Kar je po mojem zelo verjetno.

Nazadnje urejeno:

uuu

Fizikalc
19. jun 2010
1.766
14
38
Hash rate pri rudarjenju bitcoinov raste eksponentno.
Trenutno je na 650 PH/s in bo kmalu dosegel EH/s (milijardo GH/s),
Industrija tekmuje v proizvodnji vedno zmogljivejših ASIC čipov, ki se menjavajo (in zastarajo) dobesedno mesečno ...

Vsa ta moč je razporejena v mrežo približno 5500 vozlišč, ki so locirana širom po svetu in si medsebojno konkurirajo.

Noben posameznik, nima te moči, da bi imel roko nad tem omrežjem.

uuu

Fizikalc
19. jun 2010
1.766
14
38
Seveda, pa internet bo tudi enkrat ugasnil in oskrba z elektriko se bo ustavila, asteroid bo padel in opustošil Zemljo, človeštvo bo izumrlo .. vse to z gotovostjo še sledi, samo ne vemo točno kdaj
evil.gif

jest5

Guru
18. avg 2007
25.960
-8.674
113
Citat:
Uporabnik uuu pravi:
Hash rate pri rudarjenju bitcoinov raste eksponentno.
Trenutno je na 650 PH/s in bo kmalu dosegel EH/s (milijardo GH/s),
Industrija tekmuje v proizvodnji vedno zmogljivejših ASIC čipov, ki se menjavajo (in zastarajo) dobesedno mesečno ...

Vsa ta moč je razporejena v mrežo približno 5500 vozlišč, ki so locirana širom po svetu in si medsebojno konkurirajo.

Noben posameznik, nima te moči, da bi imel roko nad tem omrežjem.
Sem ti že nekaj nazaj povedal, da če bo prava potreba, se btc omrežje poruši v 5min. Samo filter na mednarodnih povezavah je potreben...
evil.gif

• Objave ne odobravam

uuu

Fizikalc
19. jun 2010
1.766
14
38
Največje banke so resno "zagrizle" v razvoj in vključitev blockchain tehnologije v svoje poslovanje in se v vedno večjem številu povezujejo v konzorcij bank pod imenom R3, ki ima skupni cilj v uporabi blockchain tehnologije za učinkovitejše poslovanje.

Posledično pa to pomeni tudi veliko krčenje delovnih mest v bančnem sektorju.

Po poročanju The Financial Timesa je bilo že v letošnjem letu ukinjenih skoraj 100.000 bančnih delovnih mest, v prihajajočih letih pa se zaradi uvajanja blockchain tehnologije pričakuje pravi kadrovski cunami.

R3 dream team
evil.gif

Bank of America, Barclays, BBVA, BNP Paribas, BNY Mellon, Commonwealth Bank of Australia, CIBC, Citi, Commerzbank, Credit Suisse, Deutsche Bank, Goldman Sachs, HSBC, ING Bank, J.P. Morgan, Macquarie Bank, Mitsubishi UFJ Financial Group, Mizuho Financial Group, Morgan Stanley, National Australia Bank, Nordea, Royal Bank of Canada, Royal Bank of Scotland, SEB, Societe Generale, State Street, Toronto-Dominion Bank, UBS, UniCredit, and Wells Fargo.

The bank is 'aggressively' investing in blockchain tech and robotics

Tudi največje ruske banke se želijo priključiti konzorciju R3

uuu

Fizikalc
19. jun 2010
1.766
14
38
Včeraj je bitcoin doživel nov "pretres", ko je "core developer" Mike Hearn v blogu objavil, da zapušča projekt in da bitcoin nima prihodnosti.
Hearn sicer menda ni niti med 100 top core bitcoin developerji..

Hearn je skupaj z Andresenom eden od avtorjev in predlagateljev forka BitcoinXT, ki naj bi med drugim vzpostavil postopno povečevanje blocksize, česar pa Kitajci, kot večinski rudarji, očitno še niso pripravljeni sprejeti.
(Bitcoin je demokratičen v smislu, da odloča večina računske moči)

Užaljeni Hearn je potem izlil svoja čustva v omenjenem blogu z izjavo, da izstopa iz projekta, kar je v javnosti rezultiralo v padcu tečaja (iz cca 450 na 350).

Zanimiv pogled na situacijo z drugega zornega kota:
Gavin Andresen and Mike Hearn want to sabotage Bitcoin on behalf of the US government

Glede na to, da "na ulici teče kri" in da je tečaj že dosti nizek, bi lahko rekli, da je čas za kak nov nakup bitcoinov
evil.gif

jest5

Guru
18. avg 2007
25.960
-8.674
113
No pa še razvijalčevo mnenje , ki si ga pozabil linkati

Btw, nove neumnosti, ki so jo omogočili(veljavnost transakcije brez potrjevanja) in ki omogoča enostavno goljufanje, tudi nekako ne objavljaš
wink-1.gif

• Objave ne odobravam