No, ravno zadnjič sem bral en strokovni članek kmetijske stroke, da morajo tudi eko kmetje več pozornosti nameniti travnim površinam, ker povsem negnojene pomenijo zelo slabo meso in živali z veliko zajedalci. Kritika je šla v smeri tega, da ves gnoj dajo na njive, travne površine pa enostavno nimajo dovolj prirasta za obremenitev, ki se pase na njih.Citat:
Uporabnik darjan pravi:Pravo bio eko meso ima predvsem idealno razmerje omega3 in omega6 maščob. In zato je toliko bolj primerno za nas. No..enako velja za vsa živila živalskega izvora.
Citat:
Uporabnik Pepe pravi:
No, ravno zadnjič sem bral en strokovni članek kmetijske stroke, da morajo tudi eko kmetje več pozornosti nameniti travnim površinam, ker povsem negnojene pomenijo zelo slabo meso in živali z veliko zajedalci. Kritika je šla v smeri tega, da ves gnoj dajo na njive, travne površine pa enostavno nimajo dovolj prirasta za obremenitev, ki se pase na njih.Citat:
Uporabnik darjan pravi:Pravo bio eko meso ima predvsem idealno razmerje omega3 in omega6 maščob. In zato je toliko bolj primerno za nas. No..enako velja za vsa živila živalskega izvora.
Ali veš za vsak kos mesa, ki ga kupiš kakšno je razmerje med omega3 in omega6?
Citat:
Uporabnik Pepe pravi:
Seveda je špricano, so pa pripravki drugi. Nekaj časa je eko sadjarstvo in eko vinogradništvo preživelo samo na račun velike uporabe bakra (težka kovina). Zadnja leta so na voljo drugi pripravki. Verjamem, da je pri nas stvar precej stroga in za pridelovalce na meji rentabilnosti ob neugodnem letu. Kako je kaj urejeno v posamezni državi, od koder je uvoz eko živil, pa lahko navadni smrtniki bolj kot ne ugibamo.Citat:
Uporabnik Snecer pravi:Ni špricano, pač pa po zelenjavi pada lep naraven radioaktiven dež in ostala svinjarija.
Primer, kako se varuje pred boleznimi jablana v ekološki pridelavi: JablanaEKO.
Citat:
Uporabnik AvtoFun pravi:
No ker je že tema nanesla na BIO meso, BIO mesa ne kupujeva, imava pač domače meso od preverjenih kmetov. Pač verjetno še vedno boljše kot hitro gojeno meso iz Holandije z vsemi antibiotiki in ostalimi zadevami...
Kako lahko pri našem šolskem sistemu obstaja nekdo,ki zapi¶e "s sojo in ostalo silažo"?Citat:
Uporabnik sajkek pravi:
seveda je problem, ker se požre preveč mesa, in ima kmet ki se s tem ukvarja premalo trave na razpolago, zato pa mora dofilat s sojo in ostalo silažo. V tem je glavni problem. Travniki pa seved azginjajo, ker je treba obilico šise polivat, in ostane še samo trava ki je v kurcu. Strupene?
Citat:
Uporabnik Malecky pravi:
Sicer je pa darjan malo preveč pod vplivom čtiva iz tujine, kjer so razmere glede tega veliko slabše kot pri nas. On tudi misli, da so omega 3 jajca topshit in da kura žre samo travo, nič žit in koruze pa ma eko bio topšit jajca.
ni toliko problem "samozdravljenje" kot pa preventivno šopanje z antibiotiki. mešako svinjarijo kar v vsakodnevno hranoCitat:
Uporabnik alkoholik pravi:
antibiotiki seveda so dovoljeni vendar pač za potrebe zdravljenja... tudi živali namreč jemljejo zdravila! težava je kvečjem če se gredo rejci "samozdravljenje" z zdravili kupljenimi v tujini (madžarska npr)...