Betonske cevi fi 50?

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.331
355
83
39
Pazi da se s tem fi-jem kaj ne zajebeš; mera je notranja.

Takšno količino ti bo z veseljem dostavila vsaka trgovina z gradbenim materialom...
grin1.gif

Kaj pa nakup pri direkt proizvajalcu?

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.790
6.771
113
pri taščici
yep, samo imajo pa ceno za razlaganje "bogato" Skoraj 2 evra po cevi....
Kilometrina je ugodno, razkladanje pa....
Če bi šlo iz mojega žepa jih bi sam razložil z "domačim" starim bobcatom
Je pa res da dokler niso razložene za njih odgovorja "prodajalec". In če bodo kakšne "zbite" jih bo kar odpeljal...

Nazadnje urejeno:

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.790
6.771
113
pri taščici
A se stike med cevmi s čim zamaže ali se lahko pusti "surove"
Cevi se bodo polagale po travniku po katerih se bo odvajala meteorna voda (nič hudega če se je kak liter izgubi)
Kako najlažje preprečit vnos vej, peska in podobne nesnage v cevi. Ne bi radi po vsakem neurju razbijali cevi ker bi se mašile.
Kak peskolov večjih dimezij (nekaj m3?) ali bodo dovolj samo kake "grablje" na začetku cevi. Padca bo recimo cca 3 cm na meter ali več

PiLLLe

stranger
18. dec 2007
2.068
0
36
Ljubljana/Novo Mesto
Kolikor vem se za take stvari uporabljajo cevi ki imajo mufne ampak ajde nima veze :D

Da se prepreci vnos svinjarije je pa najboljsa varianta peskolov. Glede na to da imas kar ogromne cevi, bos moral imeti peskolov vsaj 50cm nizji od odvodne cevi. Vsaj jaz bi tako naredil. Se pravi eno betonsko cev fi 100cm pa gasa dalje
smile-1.gif

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.790
6.771
113
pri taščici
Misliš betonske z mufnami (debelostenske, drage ko žafran)
Mislim da bo tvoja varianta peskolova polna v prvem neurju ko bo iz hriba in cest prineslo pesek v njega. MIslil sem bolj kar na neko obliko "usedalnega" bazena, s prostornino nekaj m3.
bomo že nekaj skvačkali

sbor

Pripravnik
22. avg 2007
562
0
16
Stike cevi je najlažje kar obbetonirati, pa jih še fiksiraš na ta način. Seveda pusti beton. Se pa stike seveda predhodno namaže.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.790
6.771
113
pri taščici
Citat:
Uporabnik PiLLLe pravi:
Jah najlazje ti bo da naredis priblizni izracun koliksna kolicina vode se tam lahko nabere. In glede na to gres dalje
smile-1.gif

težko je računat količino vode, razen po izkušnjah. Saj vidiš kako reke poplavljajo zadnje čase. Nad cevmi je hrib z višinsko razliko 400 metrov in na njem se lahko nabere ohoho vode. Je pa res da ne teče vse po enem potoku.

Obbetoniranje z pustim betonom-dobro da si me spomnil čeprav mislim da bomo samo cevi položili od spodaj navzgor in konec...
edino kar bo treba narediti je "priemren "vhod in izhod" iz cevi (da ne bo velike svinjarije prineslov cevi, in da deroča voda ne bo preveč odnašala materiala po prihodu iz cevi.

NigelM

Pingvin
19. avg 2007
17.286
4
36
ena vas naprej od Jest-a
ksz

Zakaj ne plastične cevi (oranžne)? Tudi če kakšna svinjarija pride, jo spotoma odplavi. Imel sem že pliložnost čistiti betonsko cev, v kateri se je napralo kar nekaj zemlje.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.790
6.771
113
pri taščici
kaka pa je cena plastike proti betonu (fi 50 cm?)
Sicer pa je bila sedaj cesta speljana na 30 cevi pa jo je pred kratkim zabilo in jo je nemogoče "prebit" Zato se bo pokrilo vso parcelo s 50 cevmi in adijo. Če jo slučajno zabaše lahko vsaj vanjo zlezeš in koplješ po njej...oziroma preveriš na katerem metru je zabasana, razbiješ tam cev in zamenjaš