bedaki na cesti

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
34.518
16.818
113
Ne, tapete, vse ostalo kar se je dalo odmontirat + nekaj dodatnega pleha, ki se ga je odrezalo s fleksarco, je pa ven dajal en drug. :aplauz:

naliM

Majstr
26. sep 2007
1.407
246
63
Asociacija ob omembi avtomobilskih tepihov - poznam modela, ki je pred mnogimi leti, ko smo malo dirkali gor pa dol po raznih liokacijah, pred dirko iz svojega vozila dal ven tepihe. Zakaj? Zato, da je bil avto lažji in je imel zaradi izboljšanja razmerja med močjo in težo vozila potem boljše pospeške. Zanemarljivo boljše seveda, jebesh tisto tisočinko sekunde razlike, ampak to ga ni ganilo.
Na tekmah s 'serijskimi' avtomobili (avtoslalom, time attack, ...) sem redno metal tepihe v prtljažnik, a zaradi drugega razloga - da se ne zagozdijo pod stopalkami.

kajpace

Guru
6. nov 2018
5.462
3.589
113
- za tvojim hrbtom...
hmpg.net
Danes, Jurčkova, Ljubljana...
Spredaj en "velik frajer" z velikim avtom, vozi 20 kmh proti Rudniku...
Jaz četrti... Boli me, mam cajt, se pa režim, kaj mu vse delajo... blendajo, trobijo, poskušajo prehitet...
Prvi za njim, ko je bila varianta, ga hoče prehitet, ta pa gas in "zviz" naprej...
A mu ga je ali ne, ne vem...

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.802
7.362
113
pri taščici
Asociacija ob omembi avtomobilskih tepihov - poznam modela, ki je pred mnogimi leti, ko smo malo dirkali gor pa dol po raznih liokacijah, pred dirko iz svojega vozila dal ven tepihe. Zakaj? Zato, da je bil avto lažji in je imel zaradi izboljšanja razmerja med močjo in težo vozila potem boljše pospeške. Zanemarljivo boljše seveda, jebesh tisto tisočinko sekunde razlike, ampak to ga ni ganilo.
Tepih se je ven metalo zato da je gas imel vec hoda
Takoj ene 200 obratov vec
;)

DOMEK

Fizikalc
11. dec 2013
639
57
28
Še enkrat, tokrat bom napisal počasi, ker vem, da tudi bereš počasi: obstajajo izjeme (matrični oz. prilagodljivi LED žarometi). BMW ima to na boljših modelih že nekaj let. Vem iz prve roke, ker jih občasno vozim in večinoma delujejo dobro, pravzaprav odlično.

Večina avtov pa ima avtomatiko za en drek, ko je govora o avtocesti. Pojebe jih ločilna ograja oz. je narejeno na pol, tako kot start & stop (ki bi se ga dalo zasnovati uporabniku in predvsem motorju prijazno). Če ne verjameš, pojdi sredi noči med polnočjo in 4. uro zjutraj npr. na gorenjsko AC in če še zmeraj ne opaziš težav s prižganimi dolgimi pri nasproti vozečih, potem svetujem obisk okulista.
Tudi ta avtomatika ni idealna. Ko se ta avto pelje v ovinkih za menoj, tudi zaslepi kdaj pa kdaj v vzvratna ogledala. Če so ta ogledala malo višja, kot so v tovornjaku in avtobusu, je moteče. Samo mentalni invalidi tega ne opazijo. Tudi pri srečevanju na lokalnih ovinkastih cestah je problem, sploh, če so valovite zraven...

• Všeč mi je
Reactions: Pepe in Corvette

jezek

Guru
24. jul 2008
4.091
1.749
113
Ne veš za katero generacijo gre. Sta vsaj 2, pa še dodatno diy kodiranje luči (anti dazzle), ki dela malo po svoje. Jaz imam predzadnjo verzijo, pa ocitno ne moti nikogar nikjer.