bedaki na cesti

turbobitch

Lesna Goba
5. dec 2007
23.126
1.277
113
42
Pozabljate tud da če bi policaj motorista zbil ali ustrelil bi se najdl pamentjakoviči in bogve koliko tožb bi policista fasala. Meni se ne zdi nič hudega na tem posnetku razen debilnega motorista. Lepo bi rabu zbočnik, policist se dere ustavi če ne streljam. Se ne ustavi. BUM. Verjetno pač nekaj smrti preden bo folk dojel.

irCAR81

Majstr
19. mar 2008
1.739
110
63
Jaz mislim da tega posnetka sploh nebi smel objavt. Kdo bi lahko dobil potrditev ideje da se splača bežat.

picolo

Pripravnik
23. maj 2009
287
1
18
loče
Citat:
Uporabnik kocka pravi:
Pozabljate, da so imeli policisti vklopljene luci in sireno. Tega se na posnetku ne vidi in ne slisi.

Pozabljaš, da provida nima luči in sirene.Če se ne motim ima samo display na zadnji polici!
sprasujem se.gif

Tenforest

Guru
3. sep 2007
5.817
555
113
42
povsod malo
Citat:
Uporabnik picolo pravi:
Citat:
Uporabnik kocka pravi:
Pozabljate, da so imeli policisti vklopljene luci in sireno. Tega se na posnetku ne vidi in ne slisi.

Pozabljaš, da provida nima luči in sirene.Če se ne motim ima samo display na zadnji polici!
sprasujem se.gif

Itak da jih ima v maski za šipami... se svet ko novoletna jelka

B81

22. jul 2007
37.862
11.086
113
Citat:
Uporabnik turbobitch pravi:
Pozabljate tud da če bi policaj motorista zbil ali ustrelil bi se najdl pamentjakoviči in bogve koliko tožb bi policista fasala. Meni se ne zdi nič hudega na tem posnetku razen debilnega motorista. Lepo bi rabu zbočnik, policist se dere ustavi če ne streljam. Se ne ustavi. BUM. Verjetno pač nekaj smrti preden bo folk dojel.

Nimajo veze pametnjakoviči. Če bi bil zakon tako napisan, se ne bi imel noben kaj žalit kasneje, ker bi se vedelo v naprej, kakšna pooblastila imajo policisti.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.283
7.053
113
pri taščici
Me zanima kako razločno bi slišal opozorilo za strel iz zvočnika, med tem ko imaš čelado na glavi, med nogami se ti dere motor z odprtimi rori, za ritjo pa policijska sirena.
Najbrž niti opozorilnih strelov ne bi slišal, kaj šele zvočnike. Ni to državna meja sredi puščave sredi noči.

Nazadnje urejeno:

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.515
781
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
Me zanima kako razločno bi slišal opozorilo za strel iz zvočnika, med tem ko imaš čelado na glavi, med nogami se ti dere motor z odprtimi rori, za ritjo pa policijska sirena.
Najbrž niti opozorilnih strelov ne bi slišal, kaj šele zvočnike. Ni to državna meja sredi puščave sredi noči.

Saj ni vazno, ali slisi ali ne... Ce ne vidi za sabo modrih luci in ne slisi sirene... je itak cisto vseeno ali slisi se ostala opozorila ali ne...
grims-1.gif

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
34.176
16.447
113
Citat:
Uporabnik picolo pravi:
Citat:
Uporabnik kocka pravi:

sprasujem se.gif

Seveda ima to tudi provida. Poleg tega a v tem primeru sploh ne gre za klasično provido temveč za prometnike (?) z navadno belo-modro škodo, ki pa ima prav tako vrgajen sistem provida (v sami osnovi je provida zgolj sistem snemanja in merjenja, narod pa je to posplošil na ime za avtomobile brez klasičnih oznak za policijska vozila ter z možnostjo snemanja).

THEDuke

Fizikalc
4. maj 2014
1.215
12
38
Dark Chest of Wonders
Citat:
Uporabnik Matey pravi:
Citat:
Uporabnik picolo pravi:
Citat:
Uporabnik kocka pravi:

sprasujem se.gif

Seveda ima to tudi provida. Poleg tega a v tem primeru sploh ne gre za klasično provido temveč za prometnike (?) z navadno belo-modro škodo, ki pa ima prav tako vrgajen sistem provida (v sami osnovi je provida zgolj sistem snemanja in merjenja, narod pa je to posplošil na ime za avtomobile brez klasičnih oznak za policijska vozila ter z možnostjo snemanja).

provida ima luči v sprednjem grilu (maska) ima tudi utripajoče luči na armaturki in po potrebi ima pod sedežem tudi modro rotacijsko luč + napis zadaj (govorimo o tisti 10let stari) novejše majo še bolj izrazite

JustOne

Pripravnik
20. avg 2007
436
24
18
Gorenjska
Tule je šlo za Škodo Superb, sem jih srečal (bil nasproti vozeč) z vsemi oznakami, lučkami in sireno. Sem bil skoraj prepričan,da so ga ujeli, ker so se kasneje ustavili pred okrepčevalnico Kozolc v Bitnjah v smeri proti Kranju, iz Kranja pa sta pripeljala še policist na motorju in "kibla".

Sam sem jih srečal na ravnini, ni bilo neke nevarnosti, je pa za naselje kar dobro "letelo".

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.390
1.258
113
Citat:
Uporabnik Jest pravi:
Kako se NE vozi v kroziscu ...
frown-1.gif

<object width="640" height="505"><param name="movie" value="https://www.youtube.com/v/iBGcTcatL8c&hl=en&fs=1&hd=1"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="https://www.youtube.com/v/iBGcTcatL8c&hl=en&fs=1&hd=1" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="640" height="505"></embed></object>

Ja, res je bil malo prepočasen za takole skozi krožišče zapeljat.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.283
7.053
113
pri taščici
Si ga čutil na mehurju da ga ni pametno v krožišču prehitet. Takega je treba na vstopu ali izstopu z ”zaletom” prehitet (ali pa da imaš alter avto z vsaj 200ps) , da niti ne dojame kje si se vzel.
Res da je že daleč pred rondoji omejitev 70 in potem 40, ampak če prej ni prilike ponavadi tukaj prehitevam ljudi ki na 90 omejitev peljejo 60-70 (cesta omogoča hitrosti 150+). mimo znaka 70/40 se običajno da v suhem pripeljati z ”2x”” prekoračeno omejitvijo. In ko nekoga ki varno vozi 70 na uro na 90 omejitev in že zavira za vstop v (pregleden) rondo(kjer je res ”limit” kakšnih 50) prehitiš z njegovo 2x hitrostjo, verjemi da vklopi vse kar je mogoče. Ti si samo (nehomologirano?)hupo. Seveda če te sploh opazi, ker jaz enopasovni rondo zapustim ( v stilu tvojega soudeleženca), preden je on sploh v njega zapeljal.) Imam 4 rondoje do doma (eden sredi polja, kjer sta v 99% uporabljena samo dva izvoza—vožnja naravost)in nekateri se v njihovi okolici obnašajo kot bi bili strojevodja vlakovne kompozicije.

Nazadnje urejeno:

Robi666

Zelenc'
11. avg 2014
28
0
1
Glede na to, da sem dvanajst let delal v uniformi na cesti, laho rečem, da se marsikaj videl in doživel. Da se postavim malo v bran mojim kolegom policistom in ekaterim tukaj vsaj poskusim razložit zakaj se ti pregoni dogajajo. Večina ima svoje mnjenje in ga pač ne bo spremenila, ampak ... žalim slučaj
smile-1.gif
Kdor ni vozil avtomobila na nujni vožnji - vožnja z sireno (reševalci, gasilci, policisti,...), ne ve kakšni so občutki, ko se oglasi sirena. V trenutku te preplavi adrenalin in pozabiš na vse okoli sebe. Takrat si samo ti in tvoj cilj (vožnja na intervencijo, pomoč kolegu, ali pa zasledovanje nekoga). Dokler tega ne počneš nekaj let, tega ne moreš obvladovat sam v sebi. Ne gre se za to, da bi se imeli za bogove (vsaj jaz ne), ker gre za čist psihofizično rekacijo telesa. ( "Ravno stres je tisti, ki povzroči povečano proizvajanje stresnih hormonov adrenalina in kortizola, ki žile, srce in mišice pripravita na reakcijo ter odziv z begom ali napadom."). Dogajalo se mi je, da sem se ob prihodu na "cilj" dregetal, tresle so se mi noge, da nazaj sploh vozit nisem mogel in podobno. In dokler tega ne počneš vsaj nekaj let, da bi se na to navadil, se težko obvladaš in si rečeš, da ni vredno, da bi zaradi tebe kdo umrl na cesti! In vsa razglabljanja o tem, kako bi mogel biti zakon napisat nimajo pomena. Zakaj pa se sploh spraviš lovit nekoga?! Težko rečem. Odločiš se, da boš nekoga ustavil, mu daš s tem možnost, da sam ustavi in v kolikor ne.... Se v trenutku odločiš in na polno za njim. Sirena laufa, adrenalin tudi in poti nazaj skor ni več!