bedaki na cesti

rocky9

Fizikalc
3. feb 2009
2.837
9
38
Citat:
Uporabnik ceedevita pravi:
se strinjam
odkar imajo nove civilne avtomobile s provida sistemom sem jih v mb videl vsaj 5 x, tako da nekaj vseeno delajo
uniformiranih pa ni nikjer
pa bi lahko vsak dan kasirali , recimo v križiščih , ki so ob špicah zabasana
pa prevozi rdečih luči ipd
ponavadi pa iebejo nekoga, ki gre 5 km pehitro

Problem pri rdečih je tudi ta, da folk ne zna speljevat na semaforjih. Je zelena, pa se še stoji kaki dve sekundi prej kot se spelje, ker je vse drugo bolj pomembno in se gleda okoli, kje je kdo. Jaz sem se navadil počasi speljevat že pri rumeni (če sem prvi v vrsti), seveda pa spremljam promet kaj se dogaja tudi na drugi strani, če misli kdo priletet skozi rdečo.
Se pa strinjam s tabo glede teh 5km/h...prej bodo zafrkavali kakega, ki gre malo prehitro kot pa koga drugega, ki dela večje p..darije.
rolleyes-1.gif

rocky9

Fizikalc
3. feb 2009
2.837
9
38
Citat:
Uporabnik zakon pravi:
Seveda, ker smo na dirki in so stotinke pomembne
stupid-1.gif

Dobro, če hočeš ti čakat na semaforju pol ure daj, jaz nočem.
Še boljše pa pejdi z javnim prevozom, ker itak imaš čas, tako da ne boš nič izgubil, še manj stroškov boš imel (govorim za LJ).
V LJ je kar nekaj semaforjev, kjer ti odšteva koliko je še do zelene, pa se še vedno stoji...zakaj že??

upiwaly

Fizikalc
6. avg 2007
1.513
9
38
KSZ

Recimo, da bi se provida vozila po AC.
Pa da ne ustavlja vsakega bebca, bi samo posnela odsek, kjer dela prekršek - recimo vožnja v riti, meglenke, prehitevanje po desni (ko res nima utemeljenega razloga za to, ampak se samo izživlja), mobitel itd itd. Pač prekršek in na koncu dneva v pisarno, vse naložit na komp, za vsakega pacienta en USB ključek in lepo priporočeno na dom, da si pogleda in kazen zraven za navedeni prekršek.
Na ključku logo in pripis Vaša policija.

Se pravi bi ogromno časa prišparali, da se ne ubadajo s samim ustavljanjem.

USB ključki za 1GB so praktično zastonj. Se sploh nebi poznala investicija v ključke, ker bi 10x več kazni lahko dejansko razposlali naokoli.
Ampak najbrž to ni izvedljivo?

DrM007

700. registrirani uporabnik
1. sep 2007
2.450
1
38
43
Krain
USB ključek? Bolje bi bilo narediti Policija.si Youtube kanal in kršiteljem potem samo link do videa poslati
wink-1.gif

upiwaly

Fizikalc
6. avg 2007
1.513
9
38
Ja, ja link je veliko lažje, samo a nebi blo zakon, k je tko prov posebej za bebca na dom, zelo osebno.Bi že mislil, da je eno nagrado potrofil
grin1.gif

ametist

Fizikalc
5. nov 2012
181
47
28
Ne razumem folka, kateri pribremza do zadnjega metra avta pred seboj po možnosti brez varnostinh utripalk, pa čeprav bi se lahko že prej ustavil in si pustil varnostno razdaljo pred vozilom. Seveda moraš potem spremljati dogajanje za seboj in če vidiš, da te je naslednji avto spregledal imaš nekaj maneverskega prostora, da se trku izogneš, oz. podariš vozilu za seboj dodatne metre za ustavitev. Poglejte kdaj so v tem primeru nekateri zavirali, avto pred in za njim že zavirata, avto vmes pa še kr na polno vozi
bonk.gif

lp.

ceedevita

Majstr
24. jul 2009
6.901
114
63
štajerska
folk ima reflekse kot crknjen konj. model, ki ga je začelo zanašati je imel verjetno zlizane, letna ali pa čungalunga gume.
preden pa so se razporedili oz naredili koridor je pa tudi trajalo. ampak jim je vsaj uspelo.

juris

Fizikalc
12. sep 2008
1.635
0
36
In pri tem so vsi, ki so se zaleteli od zadaj v stoječa vozila dobili kazen zaradi neupoštevanja varnostne razdalje, kar je sicer še najmanj od vsega skupaj. Potem jih bo pa koštalo še popravilo avtomobila in izguba bonusa pri zavarovanju. Vse skupaj je hitro preko tisoč, če ne dvatisoč ojrov.

tdi

Fizikalc
7. dec 2011
1.693
11
38
Sam, ne vem, kaj so tolk časa delal v vozilu, sploh v predoru? Bi se res moralo začeti kaditi, da bi zapustili vozila, al so pa tuhtal, zakaj za vraga nisem imel vsaj 5m varnostne razdalje, ne pa 0,5m.

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.381
1.247
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik jjernej pravi:
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Citat:
Uporabnik jjernej pravi:
Kamionar je ravnal v skladu z (svojo) zdravo pametjo in ga cisto razumem. V kulturi kakrsna vlada na cestah pri nas ga ziv bog ne bi spustil in bi krozil kaksnih 10min dokler ne bi naletel na ata v srebrnem golfu s klobukom na glavi, ki gre od mase in pred kroziscem ustavil in nevede cisto slucajno dal kamionarju prednost.

Kamionar je bil glup in brez pameti. Če bi jo imel, bi se že pred vstopom v krožišče zvrstil na levi pas (kar pomeni, da bi šel direkt na notranjega) in mu ne bi bilo treba kršit pravil in orožat ostalih.

Ker si sam jemljes pravico zaljenja ostalih uporabnikov bom tudi jaz tebe. Glup si kvecjemu ti, saj v zivljenju se nisi vozil kamiona ali kaj drugega kot sminkaril na avtomagazinu. Jaz pa v studentskih casih in bom kamionarja skoraj vedno scitil, ker ste novodobni japiji tako samozavarovani vase in pametni, da se mi bruha. Doma pa se stekarja ne znas zamenjat.

Ne gčede na to, kaj si ti misliš, je kamionar tu ravnal glupo in brez pameti.
Pa očitno me slabo poznaš, drugače bi vedel, da sem kak kamion v življenju že vozil (pa kak šteker zamenjal tudi, pred AM pa sem počel marsikaj, tudi gospodarske prevoze opravljal) - kar pa je tu popolnoma nepomembno. Če ne ne znaš ločit svojih čustev od prometnih pravil, pa tudi za na cesto nisi.

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.381
1.247
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik ProDriver pravi:
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Citat:
Uporabnik jjernej pravi:
Kamionar je ravnal v skladu z (svojo) zdravo pametjo in ga cisto razumem. V kulturi kakrsna vlada na cestah pri nas ga ziv bog ne bi spustil in bi krozil kaksnih 10min dokler ne bi naletel na ata v srebrnem golfu s klobukom na glavi, ki gre od mase in pred kroziscem ustavil in nevede cisto slucajno dal kamionarju prednost.

Kamionar je bil glup in brez pameti. Če bi jo imel, bi se že pred vstopom v krožišče zvrstil na levi pas (kar pomeni, da bi šel direkt na notranjega) in mu ne bi bilo treba kršit pravil in orožat ostalih.

Kaj če se mu ni uspelo pravočasno razvrstiti na levi pas zaradi voznikov kot si sam, in ko je vrjetno "nedomačin" prevozil tole črto je
GLUP IN BREZ PAMETI
17758-icon_confused.gif

Pa veš kako nevarno je izvesti nenadni manever z visoko naloženim sploh pa tale kombi / cerada? Lej dec brez zamere - Nimaš pojma !!!

Če voziš s prilagojeno hitrostjo in glkedaš predse (cesto, znake ipd), ni nenadnih manevrov samo zato, ker je nekje polna črta ... In če ne uspeš it na levi pas, greš pač z desnega ven in nekje obrneš.- A če bi pa zgrešil izvoz na AC bi šel pa v rikverc ali kaj?

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.381
1.247
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik ThaShizznitt pravi:
A si takrat vklopil smernike? K se zacne kadit na avtocesti dvomim da razmisljas kako bos korektno ustavil.....ce pa tistim zadaj ni jasno, da je spredaj zareca kugla, se je za uprasat kdo ni pr stvari.
17758-icon_confused.gif

Jaz sem imel pred ene 15 leti problem z ognjem (pred njim je bil en glasen pok, ki je napolnil kabino z dimom) v avtu, recimo, na levem pasu AC. Pa sem lepo stisnil sklopko (za vsak slučaj), spustil šipo (da je šel dim ven), dal desni smernik in se umirjeno umaknil na voznega, potem odstavnega, prižgal vse 4 in tam ustavil. Ugotovil, da ni nevarnosti, da bi avto tisti hip zgorel, pa sem se raje spokal z AC preden sem se s stvarjo naprej ukvarjal.

gr69

Guru
15. dec 2009
11.645
2.692
113
še v SLO - ampak komaj
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
....
Če voziš s prilagojeno hitrostjo in glkedaš predse (cesto, znake ipd), ni nenadnih manevrov samo zato, ker je nekje polna črta ... In če ne uspeš it na levi pas, greš pač z desnega ven in nekje obrneš.- A če bi pa zgrešil izvoz na AC bi šel pa v rikverc ali kaj?

Se moram oglasiti.

Kot prvo - ne želim, da izpade, da v kakršnikoli obliki zagovarjam kršenja prometnih predpisov (ja - prevoziti tisto polno črto je prekršek - in niti ne tako mali), vendar kar tako obdolžiti in pljuvati po drugem vozniku tudi ne gre.

Da bi dobili res pravo sliko je treba ugotoviti ali je pred dotični križiščem dejansko ozančeno, da je "zunanji" pas na razpolago samo do prvega izhoda in kot drugo oceniti situacijo ali je voznik tovornjaka sploh imel možnost zapeljati na "notranji" pas (če je prišel iz enopasovnice v tako krožišče je to že mali "podvig", ki se običajno konča tako, da se kamion pelje kar po obeh pasovih (premali radij notranjega in dimenzije tovornjaka), kar pa bi bilo celo manj nevarna prometna situacija (bi pa spet izpadel moron).

Kar želim povedati, je da imamo v Sloveniji žal preveč "čudnih" in svojstevnih prometnih rešitev. Med te spada tudi neprekinjena črta na izvozu iz dvopasovnega krožišča (ne spomnim se, da sem to opazil še v kateri drugi državi) in v veliko primerih podimenzionirano prometno infrastrukturo (kot da bi projektanti pozabili, da so tudi tovorna vozila na cesti), ter vse prevečkrat odločanje na lokalni ravni o prometnih ureditvah in s tem običajno sodelovanje "lokal šerifov" in s tem neupoštevanje stroke.

In zaradi vsega tega bo potrebno v prometu biti še bolj strpen - promet narašča, naša prometna infrastruktura pa to obremenitev nikakor ne dohaja.