bedaki na cesti

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.513
780
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Citat:
Uporabnik jjernej pravi:
Kamionar je ravnal v skladu z (svojo) zdravo pametjo in ga cisto razumem. V kulturi kakrsna vlada na cestah pri nas ga ziv bog ne bi spustil in bi krozil kaksnih 10min dokler ne bi naletel na ata v srebrnem golfu s klobukom na glavi, ki gre od mase in pred kroziscem ustavil in nevede cisto slucajno dal kamionarju prednost.

Kdo si pa upa izsilit kamion?
grims-1.gif

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.513
780
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Citat:
Uporabnik FuriousG pravi:
Jaz tu vedno cvikam, ko grem na notranjega. Ali folk seka, ali pa gre čez polno.
bonk.gif
Pa bi človk mislu, da se bojo ljudje z leti navadili tega krožišča...

Jaz grem vedno na notranjega, ce grem skozi...t ako kot tukaj na posnetku... Seveda pa je treba imeti oci na peceljnjih
smile-1.gif
...

rocky9

Fizikalc
3. feb 2009
2.837
9
38
Citat:
Uporabnik upiwaly pravi:
Ta dvojna krožna so prevelik zalogaj za 97,34% voznikov.
Tako da jaz raje že prej preverim situacijo in se čimprej speljem ven, pa čeprov kdaj ne v skladu s predpisi.
Ker pač se mi ne da čakat noter in upat, da me ne bo kakšen [cenzura] nagazil
rolleyes-1.gif

Točno to je problem, da te kdo nagazi...sam kdo je pa kriv v takih primerih? verjetno tisti ki je bil na notranjem pasu ali ne? Čeprav po tistem kar je prilepil en drug uporabnik bi moral biti kriv tisti, ki se zabije v tega, ki gre iz notranjega pasu ven (govorim za posnetek, ki je bil objavljen). Vedno moraš zapeljati na notranji pas, razen če ne greš pri prvem izvozu ven.
To me pa res zanima kdo je potem na koncu kriv. Predvidevam da tisti na notranjem pasu, ker ni pogledal, če je prost izvoz.

VanZ

Guru
1. feb 2008
2.858
2.153
113
S tovornim vozilom zapelješ na notranji pas le izjemoma.
Kar sem izvedel tudi od izpraševalke na izpitni vožnji za C.

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.513
780
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Citat:
Uporabnik rocky9 pravi:

Točno to je problem, da te kdo nagazi...sam kdo je pa kriv v takih primerih? verjetno tisti ki je bil na notranjem pasu ali ne? Čeprav po tistem kar je prilepil en drug uporabnik bi moral biti kriv tisti, ki se zabije v tega, ki gre iz notranjega pasu ven (govorim za posnetek, ki je bil objavljen). Vedno moraš zapeljati na notranji pas, razen če ne greš pri prvem izvozu ven.
To me pa res zanima kdo je potem na koncu kriv. Predvidevam da tisti na notranjem pasu, ker ni pogledal, če je prost izvoz.

Tole krozisce v Medvodah ima polno crto v smeri Kranj-Ljubljana ... torej je logicno, da bi bil kriv tisti, ki prevozi polno crto ...

medvode_-_Google_Zemljevidi-20130320-183127.jpg

Podobnih krozisc je se kar nekaj... recimo v Sencurju pri Kranju ... od koder sem tudi ze enkrat objavil en posnetek kamincka, ki je sekal polno crto ...

turbobitch

Lesna Goba
5. dec 2007
23.096
1.272
113
42
Če se zmiga in mi ni treba zaradi njega bremzat potem zarad mene komot lahko gre čez polno črto.

koliko

Guru
21. avg 2007
4.416
2.487
113
SV SLO
Citat:
Uporabnik rocky9 pravi:
Citat:
Uporabnik upiwaly pravi:
Ta dvojna krožna so prevelik zalogaj za 97,34% voznikov.
Tako da jaz raje že prej preverim situacijo in se čimprej speljem ven, pa čeprov kdaj ne v skladu s predpisi.
Ker pač se mi ne da čakat noter in upat, da me ne bo kakšen [cenzura] nagazil
rolleyes-1.gif

Mene je na ta način nagazila hruška v krožišču v Tomačevem, ko še ni bilo semaforjev. Krivda je bila izključno moja, ker sem izsiljeval. Od takrat vedno uporabljam izključno in samo zunanji pas krožnega prometa, ker če greš enkrat notri ven skoraj nikoli več ne moreš. Še dobro, da imam v MS samo eno krožišče z dvema pasovoma in da so se ljudje že koliko oliko navadili na vožnjo po tem krožišču.

juris

Fizikalc
12. sep 2008
1.635
0
36
To krožišče v Medvodah in še vrsto takih po Sloveniji je primer butasto in nelogično urejenih krožišč. Že v osnovi je neumno in posledično nevarno dvopasovno krožišče, kjer se srečujejo enopasovne (v eno smer) ceste. To vedno povzroča zgolj izsiljevanje izsiljevalcev. To krožišče bi moralo biti le enopasovno, prečne stranske povezave, ki povezuje pravokotne odcepe pa bi morale biti fizično ločene od osnovnega krožišča.
Krožišča obstajajo zato, da se vsi prišleki po vrsti in enakopravno ter s primerno nehitrostjo razvrstijo v njih in potem nadaljujejo svojo vožnjo. Tako je to v tujini, tam seveda, kjer to razumejo in obvladajo. Pri nas pa so krožišča samo nove točke, kjer se prehiteva in izsiljuje.

turbobitch

Lesna Goba
5. dec 2007
23.096
1.272
113
42
To je to. Recmo mi ni jasno kako tistega pri Kranju ne zrihtajo. Tam bi komot naredili en pas za desno. Pa ni edini.

sistemik

Majstr
15. jul 2011
3.342
313
83
Ampak tako žal ni in je zaradi tega potrebno spoštovat predpise, med katere sodi tudi zarisana polna črta v krožišču, ki vsakemu, ki je po reglcih naredil izpit, nekaj sporoča.
In samo bedak lahko napiše, da zaradi "lastne varnosti" rajši prevozi polno črto in nekomu, ki PRAVILNO prevozi krožišče, preseka pot.

Skratka, polovici folka bi bilo potrebno vstran pobrat izpite.

Mimogrede, to je stalnica v Mariboru med Koroškim mostom in QLandio... Ploza tam fajn igra svojo glasbo. Bi si moral zmontirat plozo od lokomotive...
evil.gif

amacar

Majstr
29. apr 2010
4.176
490
83
Najslabše se mi zdi, ko se folk na notranjem pasu ustavi, ker ne more takoj zaviti ven. In ti se lepo zaženeš, ga ne vidiš za "ovinkom" in ga skoraj nagaziš.

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.381
1.247
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik jjernej pravi:
Kamionar je ravnal v skladu z (svojo) zdravo pametjo in ga cisto razumem. V kulturi kakrsna vlada na cestah pri nas ga ziv bog ne bi spustil in bi krozil kaksnih 10min dokler ne bi naletel na ata v srebrnem golfu s klobukom na glavi, ki gre od mase in pred kroziscem ustavil in nevede cisto slucajno dal kamionarju prednost.

Kamionar je bil glup in brez pameti. Če bi jo imel, bi se že pred vstopom v krožišče zvrstil na levi pas (kar pomeni, da bi šel direkt na notranjega) in mu ne bi bilo treba kršit pravil in orožat ostalih.

jjernej

Pripravnik
26. mar 2008
131
0
16
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Citat:
Uporabnik jjernej pravi:

Kamionar je bil glup in brez pameti. Če bi jo imel, bi se že pred vstopom v krožišče zvrstil na levi pas (kar pomeni, da bi šel direkt na notranjega) in mu ne bi bilo treba kršit pravil in orožat ostalih.

Ker si sam jemljes pravico zaljenja ostalih uporabnikov bom tudi jaz tebe. Glup si kvecjemu ti, saj v zivljenju se nisi vozil kamiona ali kaj drugega kot sminkaril na avtomagazinu. Jaz pa v studentskih casih in bom kamionarja skoraj vedno scitil, ker ste novodobni japiji tako samozavarovani vase in pametni, da se mi bruha. Doma pa se stekarja ne znas zamenjat.