bedaki na cesti

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik Jado pravi:
dokler ne ubije nekoga.
Tako je. Pa potem državi umrlemu ne bo treba plačat penzije in zdravnikov za dolgo in težko bolezen v starosti.
Briga državo za varnost, važno da kasira.

rocky9

Fizikalc
3. feb 2009
2.837
9
38
Citat:
Uporabnik Jado pravi:
kaj si pa mislil, saj nihče ne sankcionira takih budal....do mrtvih seveda.
467716-post_slo.gif

rocky9

Fizikalc
3. feb 2009
2.837
9
38
Citat:
Uporabnik sistemik pravi:
Hoče povedat to, da je treba posrance spravit dol s ceste, ker so za vožnjo nesposobni. Na odseku z omejitvijo 90 pa res ni normalno, da se kdo vozi 50.
Preveč je prehitevanj tovrstnih počasnel, ki s svojo posranostjo povzročajo dan za dnem en kup t.i. točk možnega trčenja, precej več kot nekdo, ki vozi 10km/h prehitro.

467716-post_slo.gif

Takih, ki vozijo 50-65, kjer je omejitev 90 je ogromno. Na Krasu jih je zadnja leta veliko (prevladujejo seveda tablice z oznako LJ in pa ITA tablice!), ampak policaj bo raje tebi dal kazen, če boš šel na ravnini namesto 90, 100, kot pa tistemu, ki se jajca in dela kolono za sabo.
stupid-1.gif

eXHair

Fizikalc
12. sep 2007
2.697
0
36
www.facebook.com
Pa če ga je treba zmerit, da se res pelje 50. Tak mamo zakon. Sej to, da je za njim 10 avtomobilov in 2 šleparja nima veze. Očitno vseh teh deset avtomobilov in 2 šleparja nista dohitela tega drekača. Vsi skupaj so naenkrat padli z neba za njim. Vedno se nekdo najde, ko se mu enostavno ne da več in gre čez vse meje prehitevat.

Pa smo se vozil 30-40. Nekje je šlo tudi vratolomnih 50. Zadaj pa norcev, da jim ne vidiš konca, knede
wink-1.gif

eXHair

Fizikalc
12. sep 2007
2.697
0
36
www.facebook.com
Ne moreš, če so na 1m varnostne. Pa če ti po opravici povem, ne upam. Ker zihr bo eden klical policijo in bo treba plačat, ker bom označen kot en [censored] z GTI-jem, ki prehiteva vseživo in izsiljuje.
wink-1.gif

gr69

Guru
15. dec 2009
11.639
2.687
113
še v SLO - ampak komaj
Pridi na moj konec - na 40 km ceste 3 čiste priložnosti za prehitevanje, 2 pogojno čisti - vse ostalo pa naselje, polno črta in ovinki (ne da se ne da - vendar jaz v naselju načeloma max. 60 km/h po števcu, na izhodih iz naselja se začnejo ovinki, na polni črti pa kvečjemu kakšen traktor). Ob taki situaciji (da sem 8-9ti avto v koloni, vmes še kak kamion) povečam varnostno - poiščem dobro muziko in "zasanjano" naprej - beri postanem sam nevaren, ker skoraj zaspim.
bonk.gif

In tako potrebujem za 40 km vožnje po MAGISTRALKI od 30 minut (če je cesta bolj kot ne prazna), pa tja do ene ure - povprečna potovalna hitrost 40 km/h!
bonk.gif

eXHair

Fizikalc
12. sep 2007
2.697
0
36
www.facebook.com
Jaz sem prejšni teden enostavno ustavil na izogibku. Tako kot bi se lahko tisti bedak spredaj. Šel k Soči in se naužil svežega prevetrenega zraku. Pot nadaljeval čez 10min, prepihan ko hudič
grin1.gif

gr69

Guru
15. dec 2009
11.639
2.687
113
še v SLO - ampak komaj
To pri meni ne gre - nič kaj pretirano nekih naravnih lepot ob poti. Sem pa parkrat probal z postankom v gostilni - pa se ni obneslo, je namreč moja potem doma ob 2.00/3.00 zjutraj p.izdila, da tak sploh ne rabim domov hodit. Pa izgovor o gužvi na cesti sploh ni upoštevala.
17758-icon_confused.gif

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
fora je, da ko se enkrat vozi 30-40km/h je priložnosti za prehitevanje bistveno več, kot če se kolona vozi 60-70

matejm1994

Fizikalc
1. jan 2009
1.119
2
38
Citat:
Uporabnik eXHair pravi:
Pa če ga je treba zmerit, da se res pelje 50. Tak mamo zakon. Sej to, da je za njim 10 avtomobilov in 2 šleparja nima veze. Očitno vseh teh deset avtomobilov in 2 šleparja nista dohitela tega drekača. Vsi skupaj so naenkrat padli z neba za njim. Vedno se nekdo najde, ko se mu enostavno ne da več in gre čez vse meje prehitevat.

Pa smo se vozil 30-40. Nekje je šlo tudi vratolomnih 50. Zadaj pa norcev, da jim ne vidiš konca, knede
wink-1.gif

A ta kolona je bila danes? Al je posneto že od kdaj prej?

gr69

Guru
15. dec 2009
11.639
2.687
113
še v SLO - ampak komaj
Citat:
Uporabnik eXHair pravi:
Res je. Ma je tudi dosti večja možnost, da bojo bolj eden za drugim nabutani v koloni. Vsaj jaz tako opažam.

Tako je. Pa še ne smete pozabiti, da ima večina vzratna ogledala samo za tehnični pregled (pa za šminko popraviti). In zna tako prehitevanje biti kar adrenalinsko.
Nenazadnje je pa tudi prepovedano. In, če te vidijo, bodo tebe štrafali - vzrok se bo pa varno odguncal naprej.
crazy1.gif

edit: typo - zmanjkal "samo" pred tehnični

Nazadnje urejeno:

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Približujem se križišču, z leve (ima Stop znak) prileti en s polno brzino (naselje, torej 50 km/h) skoz.
Na vogalu med mojim in njegovim krakom je visoka ograja, če bi prišel jaz 3 sekunde prej...

Čez 20 minut se vračam v nasprotni smeri v isto križšče, se ustavim, ker ima en drug prednost. Potem mislim speljati (naravnost), pa en spet iz iste smeri prileti.
Sicer ta malo upočasni v križišču...

Res čudno, da ni še bilo nesreče (se vsak dan tam mimo vozim).

eXHair

Fizikalc
12. sep 2007
2.697
0
36
www.facebook.com
Heh, kolega videl 3dni najbrž nesrečo v tvojem stilu. 1x že utekel čelnemu trčenju, ko še sedaj ne ve ,kako se mu je pošlo, sedaj očividec nesreče, pa še kar noče montirat kamerce.
grin1.gif
Tisit ki poznat teren, že veste, da je tam lepo pregledno. Seveda so potniki v kombiju nekaj bentili. Kolega vpraša kdo je vozil? Vozniku lepo pove, da nej bojo vsi skupaj lepo tiho, ker ravno tako niso naredili NIČ, da bi preprečili nesrečo. Ni pa bilo nobene hitrosti v igri. Vse po predpisih ( po ocenah kolegovih oči)

Sedaj pa zahrbtno vprašanje. Kaj ti rabi vozit po omejitvah, če ne gledaš na cesto? In kje je problem po takih ravninah peljati 70 s pogledom na cesto in te slika radar.

Pa ne spet v stilu odgovarjat, no vidiš, še dobro, da se je peljal 50, če bi se 70, bi bile hujše poškodbe. Res je, če bi gledal na cesto, sploh NE BI prišlo do nesreče.

disc

Guru
4. feb 2011
2.449
570
113
Učeri sem se tresu kot sovoznik v avtu, ko se je punca vključevala na AC z 50km/h in potem vsa začudena, zakaj se ji je avto čist na rit prpopal??

Al pa ena v lj na obvoznici, k bi kmal mel 3 avtomobile na kupu, ker je spredaj en starejši možakar naenkrat ustavu pri vključevanju na obvoznico (od Šmartinke proti Bežigradu).

Pomojem bom zarad teh dogodkov 30min manj živel
frown-1.gif

Smrkc

Fizikalc
24. feb 2009
3.152
22
38
37
morm pohvalt CE in MB fahrerje v petek zvečer na AC Domžale - CE. Prvo so mogli it 3je šleparji prehitevat enga počasneleža z MB tablco, ker se mu pač ni dal mal hitrej kokr 90 pelat na AC, seveda se je naredila lepa kolona zaradi tega. .Čez par kilometru gre CE fahrer prehitevat šleparja, ga prehiti s tako hitrostjo da lih komi mim prileze, tik pred šleparjam zavije pred njega in pohod na bremzo, šlepar valda na hupo napouno in mu nardi dan (beri blenda da se dan dela), model ne jebe sistema in zato ga more it šlepar prehitevat!!!! Ku sm že mislu da je konc za tist večer se je pa še en MBjevc spravu kampirat na prehitevalnem pasu.... Iskrene čestitke vsem trem srečnežem...