bedaki na cesti

gr69

Guru
15. dec 2009
11.639
2.687
113
še v SLO - ampak komaj
shocked-1.gif

Po tvoje se naj kamioni, ki so nekateri na poti tudi do 3 tedne, ko pridejo v SLO na en malo bolj zasnežen del kar dematerializirajo?
crazy1.gif

Ali naj ne vozijo kak dan al dva - fabrike, ki čakajo na surovine pa delavce pošljejo na kolektivca - smučt, če že lih sneži - bodo naša smučišča vsaj imela kaj prometa.

Sama ideja ni (bila) napačna - samo mora vse skupaj "skladno špilati".

1. pravočasno opozarjanje po radiu - po možnosti v več jezikih
2. plava konjenica skupaj z oranžnimi ven PRED problematični del in to preden res postane problematičen
3. postaviti tablo prepovedan promet za tovorna vozila (hint: tudi na izhode iz počivališč) - VSA izločiti na počivališča ali odstavni pas (ki mora biti seveda že prej očiščen)
4. oranžno težko konjenico na AC - splužiti - posoliti
5. kamione spustiti naprej
6. v skrajni sili zadržati več ur - po 3 urah začeti razmišljati o dobavi toplih napitkov eventl. hrane ter WCjev - v tistih kamionih so namreč LJUDJE

Ampak za kaj takega izpeljati potrebuješ več služb, ki se med seboj pogovarjajo in razmišljajo malo naprej - ne pa, da se eni na druge izgovarjajo.

Da gre so dokazali lansko zimsko sezono - na ljubljanski južni obvoznici so vse kamione ustavili - vrhniškega spucali - in glej ga čudo božje - noben ni obvisel na vrhniškem - zakaj le?!?

Pa za konec - mi pokažeš veljavno zakonodajo, ki predpisuje "samoizločitev"?

sistemik

Majstr
15. jul 2011
3.342
313
83
Kakšna je razlika med kamionom, ki stoji in kamionom, ki ga na klancu zaradi snega in ledu "zradira" v jarek? V vsakem primeru bo stal, v drugem verjetno še dalje...
Sol ti pa pri -12 naredi več škode kot koristi.

Pa da ne bo nesporazuma, jaz govorim o kamionarjih a'la tisti Latvijec, ki rine v vse mogoče in nemogoče razmere (nesplužen klanec , led na cestiipd.).

Aja, kdo je kriv pri tistih bočnih položajih kamionov v Vipavski dolini?

Nazadnje urejeno:

gr69

Guru
15. dec 2009
11.639
2.687
113
še v SLO - ampak komaj
Lej - taki "latvijec" ne more vedeti, da je vrhniški klanec ob sneženju "neprevozen" - od kod pa naj ve? Ko se pa pelješ iz Ljubljane pa zgleda vse normalno. In takih klancev je pri nas kar nekaj.
Če je bil opozorjen, ampak resno opozorjen- z tablami in lučkami in ne z nekim kvazi zakonom, ki pravi, da se treba v določenem trentuku "samoizločiti" (by the way - kam se pa naj od Ljubljane do vrhniškega klanca izloči? ) - mu ni spasa in naj plača. Me sploh ne moti - upam, le da med "kolovratenjem" še kdo drug ne nastrada.

Glede ležeči v vipavski - hebi ga - sami krivi. Čeprav po drugi strani - kaj pa naj naredi - od prejšnjega četrtka "vliče" - danes je torek zvečer. Do kdaj naj čaka? In kje? Scat, srat ob gumo? Aja - ne rabi - saj itak ni nič jedel.
crazy1.gif

Je dolžnost tudi naših "organov", naj si bo DARS, DRSC in nenazdanje policija, da vsaj obvestijo o alternativni poti (nazaj v I - pa na Trst in Sežano gor - oz. obratno če se gre dol in je v tranzitu).
Pa še enkrat - nas so stranke prav grdo pritiskale naj le peljemo "saj ni tako hudo" - dokler nisem zagalamil niso dale miru.
crazy1.gif

Pa še dolžen si mi odgovor kje je zakonsko določena "samoizločitev"?
wink-1.gif

sistemik

Majstr
15. jul 2011
3.342
313
83
A sem kje kaj pisal o kakem zakonu? So prometni predpisi in je prometna kultura... In če nekdo rine z glavo skozi zid (s polno naloženim kamionov v klanec nesplužene ceste), mu šepa prometna kultura.
A bo šlo?

gr69

Guru
15. dec 2009
11.639
2.687
113
še v SLO - ampak komaj
S polno nalozenim bo slo, s praznim pa zna biti jeba.

Par postov visje si omenil "samoizlocanje" in to me zbodlo. Ce je slucajno tvoja "skovanka" naj bo konec debate, drugace me pa zanima od kod ti ta izraz.

Davidoff

Bumbar
22. jul 2007
10.027
1.477
113
Ker si pač ti.

Gledam danes promet na cestah pa ne razumem najbolje. Nekdo bremza pred mano in ga vidno odnaša. Gledam drugega, speljuje in mu vrti v prazno še nekaj metrov, tretji zavija v levo pri ca 30 km/h in drifta v ovinek kot fast and fourious.

Zdaj me pa zanima al je ta suhi snega tako zajeban za vozit in tudi zimske gume nosi sem ter tja al je narod na letnih gumah ter tretja najbolj verjetna možnost je, da narod ne zna vozit in delajo bedake iz sebe. Nimam občutka, ker se trenutno prevažam v 2.5 tonski pošasti.

Davidoff

Bumbar
22. jul 2007
10.027
1.477
113
Sem opazoval na delu nekega tipa v Golf VI. Od daleč se mi je zdelo, da ima zimske gume (križ kraž profil). Se spuščamo po klancu tip po bremzi pa ga začne nositi v desno. Speljemo pa vidim, da mu sprednje gume mečejo sneg kot da ga je zapadlo 2 metra. Pred leti, ko sem imel še letne na avtu sem znal bolje voziti v zimskih razmerah kot pa teli vozači z zimskimi gumami plus vsa pomagala in 1,5 cm snega.

Simon_Vi

KIYUNDAI fan
8. maj 2007
8.128
2
38
Drži, beri naslov teme.
kot od sodelavca žena, razbila novega Mondeota z novimi zimskimi gumami in ESPjem. Kako ji je ratalo sam bog in hudič vesta; sam pa vem, da babe so zmožne vse.

sistemik

Majstr
15. jul 2011
3.342
313
83
@gr69
Pod to sem mislil, da se sam izloči iz prometa, če vidi, da ne bo šlo. Boljše to, kot pa takšne zadeve, ki so se zgodile včeraj na štajerski AC.

Sicer pa glede na to, kaj nekateri poklicni šoferji delajo, me prav čudi, da ni več nesreč in zastojev...
Danes zgodaj zjutraj na AC iz MB proti LJ... Prehitevam kolono kamionov s cca 135 - 140 na števcu, "skoči" iz kolone direktno pred mene en avtobus s šolarji na njem (kak športni dan ali kaj podobnega), in to s hitrostjo precej pod 90... Cesta sicer očiščena, ampak precej "slinava", temperatura pa pod -10. Aleluja za dobre gume in zavore... Najhuje je pa to, da ni bilo nikogar za mano.
Bi se lahko vse skupaj precej slabše končalo, še posebej za tamlade potnike na busu...
stupid-1.gif

Ista zgodba nekaj kasneje proti primorski, mimo Postojne. Enako kolona kamionov, jaz mimo po prehitevalnem, "skoči" iz kolone en šleper direktno pred naju, pa spet sem bil sam v prehitevanju.
stupid-1.gif

Sicer pa ob vračanju ni manjkalo kamperjev na prehitevalnem s hitrostjo med cca 80 in 100, cesta pa suha kot poper, vozna špura pa seveda prazna. Prevladovale so LJ registrske...

Opažam, da je na cestah iz leta v leto slabše...
cry12bpy.gif

Jado

SCANIA, na uro ziher 140
21. maj 2008
15.631
211
63
Kranj
kaj si pa mislil, saj nihče ne sankcionira takih budal....do mrtvih seveda.

eXHair

Fizikalc
12. sep 2007
2.697
0
36
www.facebook.com
Točno na tem mestu je kolega ušel masakru, ko še sedaj ne ve, kako je šlo mimo. Enostavno navil desno v skale. Ni zadel ne kamna, luknje, nič. Res je mel zegen. Hvala bogu. Popolnoma enaka situacija, samo da je bil namesto golf2 še en tak kombi, kateri prehiteva počasnela. Kolega pa kontra.
shocked-1.gif
Ampak je pa treba počasnela izmerit. Ja looooool. Za državo ni dost, da je za njim 10 avtomobilov. So se kasneje dobili z voznikom kombija, ded je bil, baje, čisto bled.

sistemik

Majstr
15. jul 2011
3.342
313
83
Hoče povedat to, da je treba posrance spravit dol s ceste, ker so za vožnjo nesposobni. Na odseku z omejitvijo 90 pa res ni normalno, da se kdo vozi 50.
Preveč je prehitevanj tovrstnih počasnel, ki s svojo posranostjo povzročajo dan za dnem en kup t.i. točk možnega trčenja, precej več kot nekdo, ki vozi 10km/h prehitro.

eXHair

Fizikalc
12. sep 2007
2.697
0
36
www.facebook.com
Citat:
Uporabnik sistemik pravi:
Hoče povedat to, da je treba posrance spravit dol s ceste, ker so za vožnjo nesposobni. Na odseku z omejitvijo 90 pa res ni normalno, da se kdo vozi 50.
Preveč je prehitevanj tovrstnih počasnel, ki s svojo posranostjo povzročajo dan za dnem en kup t.i. točk možnega trčenja, precej več kot nekdo, ki vozi 10km/h prehitro.

Hvala.
nahrung002.gif

Sej potegnilo mu itak ne bo. Mogoče mu bo kdo v cerkvi prišepnil.