Barvanje alu platišč

• Ustvarjalec teme Izbrisan uporabnik 3287
  • Začetni datum

B81

22. jul 2007
37.611
10.901
113
Torej si jih očistil in samo posprejal? Če si imel poškodovane (zato ravnanje?), se ni videla stopnica med temeljno barvo in lakom?
Maš sliko?

Naglfar

Fizikalc
7. sep 2007
1.563
1
36
Panonija
Citat:
Uporabnik kripo pravi:
Jaz sem sam pobarval alu platišča .. in sicer Stefan EVO 8 .. ki so malce bolj zapletena in dražja ..

Najprej sem jih nesel Kuretu v Kamnik, da mi jih je zravnal, potem pa sem v BauHausu kupil 2 srebrna (ne krom!) spreja .. Oba spreja sta bila ravno dovolj, da sem vsa 4 platišča popedenal tako, da so bila kot nova! Nanesel sem kar nekaj plasti, da so bila enakomerno posprejana.

Sem pa videl, da to delajo tudi na drugih servisih, tako da se nisem odločil drugim dajati denar za to, kar lahko naredim sam.

Si jih sploh zbrusil prej?
confused-1.gif

kripo

Fizikalc
19. avg 2007
1.941
1
38
46
Ljubljana
Uf, slike nobene, ker j etega že celo večnost ..

Bom pogledal, če imam kje kakpno. Sem jih pa dal najprej peskat, Kuretu v Kamnik, da mi jih je zravnal, popedenal v nulo .. pol pa s sprejem čez. So bile kot nove. Gladke in lepe. Kako so se pa potem obnesle v praksi, pa ne vem, ker sem jih dal z avtom naprej ..

I

Izbrisan uporabnik 3287

Joj na Facesranju me ni. Lahko na mail prosim. Še cene pripiši in pa možni datum dela.

hvala

lp

novaa

Pubec
19. jul 2007
8.588
1.254
113
maš na mailu.... vem da je barvanje novih feln ceneje kot že "voženih".... in to je zaradi predpriprave (čiščenje in popravljanje)

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
Mal šmirgla pa je. Drugače je pa peskanje tud žabe tam okol 40€ kokr se spomnim sem dal 30€ za 4 feltne v Kranju.

Prašno barvanje je pa tudi ugodno.....niti spreja se ne splača kupit.

I

Izbrisan uporabnik 3287

Citat:
Uporabnik Malecky pravi:
Mal šmirgla pa je. Drugače je pa peskanje tud žabe tam okol 40€ kokr se spomnim sem dal 30€ za 4 feltne v Kranju.

Prašno barvanje je pa tudi ugodno.....niti spreja se ne splača kupit.

Kaj peskat jih moram dat? So nepoškodovane. Kje je to ugodno barvanje v Kranju?

hvala

lp

I

Izbrisan uporabnik 3287

Se pravi, da ti je nekdo drug barval? Če ni skrivnost kdo in cena? Kaka slika mogoče? Lahko na pm.

hvala

lp

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83

Pol se pa opravičujem....pred časom je bilo prašno barvanje ugodno barvanje. Nekaj let nazaj sem dal mrežice barvat je prišlo pa 10€.

Tole na slikah me je pa prišlo 80€ pri ličarju vendar sem sam brusil šprickit.

I

Izbrisan uporabnik 3287

Zgledajo super. Saj te "pikice" so prah (umazane na barvi, ne pod barvo)?

Povej mi prosim, kako je bilo, ko so ti gume gor dajal. Je šla barva kaj dol (ko so stroj začeli obračat)?

lp

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
Ja, brisal sem jih z eno cujno, katera je puščala vse živo.

Ne gre tako lahko dol barva sploh pa ne pri montiranju, ker tam se mašina nima kaj dotikat feltne. Če ti vulkanizer poškoduje tudi slabo pobarvano feltno je on kriv.

Mi pa zdaj kamenje naredi kako pikico na notrani strani krakov, ampak to so že "detajli".
rolleyes-1.gif
Važno je da je šprickit povsod, da ne gre barva direkt na feltno. Sicer pa ne dat peskat feltn če mate te v dobrem stanju. Vodobrusni papir 1000 ali 1200 vodo in drgnit da je cela feltna povsod lepo matirana, potem pa k ličarju z njo.

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
Seveda...saj so ble peskane.

Drugače pa še bolj primarno....da barva drži kot mora.