Izbrana kakovost ali kako nategniti slovenskega potrošnika

Jabe

Guru
1. okt 2007
14.480
6.983
113
Pozna, in verjame, da je bolš kot v trgovini kupljeno. Enako velja za meso, jajca, z ljubeznijo pridelano zelenjavo... To vse čaka pri kmetu, za vse je dost, nikdar mu ne zmanjka...

Goljufa se pri medu na veliko povsod.

delavec44

Guru
17. dec 2012
2.528
1.710
113
Med se kupuje od poznanih za katere si 100%, da ne goljufajo ali dajejo čebelam kakšna prepovedana zdravila. Če lahko jaz poznam 5 preverjenih, potem v slo ni tako težko. Kupi se pa pri njemu doma.

In ja, meda zmanjka. Ti pač reče da pridi, ko bo druga letina. Itak kupiš za 1 leto na zalogo, med se ne pokvari.

• Všeč mi je
Reactions: 8888, B81 in MrDaco

Jabe

Guru
1. okt 2007
14.480
6.983
113
Če nisi dober prijatelj, žlahta ali dobiš v zahvalo za nekaj, potem si nekaj, na čemer se znajde (mislim, da se tako po slovensko reče).

Imam veliko doma iz prvih treh kategorij, ostalo me pa od domačega kmeta ne zanima. To sicer ni nič novega, ze od nekdaj ima kravo ali pujsa za sebe, pa za prodajo. Pa kotek zemlje ki je drugače tretiran za domače in za prodajo
Edina razlika je se, da kar se v trgovini znajde, je slo cez vsaj neko kontrolo, tam pa pojma nimas, kaj si dejansko kupil.

Lokalnih čebelarjev s top medom, ki prodajajo doma je kot dreka, meda žal nekoliko manj... Edini za katerega jaz dam roko v ogenj, je moj tast. Ta med se pa ne prodaja, ker ga je premalo. Zase pa za darila prijateljem. Včasih ga pa tudi za to ni dosti, medtem ko eni imajo pa zmeri kontantne sezone (beri nikdar na zmanjka) in nikdar nobenih bolezni pa tak...

MrDaco

Guru
11. sep 2007
11.985
6.159
113
Če ima lokalec eno svinjo, ki jo fojtra za sebe, druge za prodajo pa fojtra z večjo svinjarijo, je velika verjetnost, da je to še vedno nekajkrat boljše od mesa iz farm. Sploh kakih poljskih.

Jabe

Guru
1. okt 2007
14.480
6.983
113
Verjetnost je toliksna kot je verjetnost, da bo Balkanc delal, vse kot prav, ce ga nihce ne gleda in mu ne odgovarja.

Daniel

Guru
21. dec 2007
5.981
3.637
113
A lahko te trditve podkrepiš s kakšnimi dokazi? Ker meni se to zdi izjemno trapasto, da bi eno žival krmil posebej zase, ostale pa z drugo hrano za prodajo, kot tudi njivo zase obdeloval po drugi tehnologiji kot tisto iz katere gre za prodajo. Komu na čast?

Na koncu bom še izvedel, da imamo eno kravo, ki jo hranimo in molzemo posebej zase, ostale pa za prodajo... Dopuščam sicer možnost, da okrog vas prav vsi kmetje imajo vse ločeno zase, se mi pa to zdi sila malo verjetno. Mogoče zgolj kakšen posameznik in potem nekateri samo povprečite.

B81

22. jul 2007
37.613
10.908
113
Ksz
Pri nas nismo nikoli redili krav in svinj zase in za druge, mislim da je tu tezje...razen ce se ti skotita dvojcka in enega skrijes in ga krmis z malo manj Telepita ipd dodatkov, da gre potem za meso zase in za zlahto...ne poznam nikogar, ki bi to nacrtno delal.
Danes so vsi postempljani, imajo uhane s sledilno stevilko in potnim listom. Kmet ne more operirat kot vcasih.

• Všeč mi je
Reactions: BLABLABLA in MrDaco

8888

mesija - Assassin's Creep
8. jul 2010
33.968
6.226
113
blizu močvirne prestolnice
Če nisi dober prijatelj, žlahta ali dobiš v zahvalo za nekaj, potem si nekaj, na čemer se znajde (mislim, da se tako po slovensko reče).

Imam veliko doma iz prvih treh kategorij, ostalo me pa od domačega kmeta ne zanima. To sicer ni nič novega, ze od nekdaj ima kravo ali pujsa za sebe, pa za prodajo. Pa kotek zemlje ki je drugače tretiran za domače in za prodajo
Edina razlika je se, da kar se v trgovini znajde, je slo cez vsaj neko kontrolo, tam pa pojma nimas, kaj si dejansko kupil.

Lokalnih čebelarjev s top medom, ki prodajajo doma je kot dreka, meda žal nekoliko manj... Edini za katerega jaz dam roko v ogenj, je moj tast. Ta med se pa ne prodaja, ker ga je premalo. Zase pa za darila prijateljem. Včasih ga pa tudi za to ni dosti, medtem ko eni imajo pa zmeri kontantne sezone (beri nikdar na zmanjka) in nikdar nobenih bolezni pa tak...
Lažnivka. Jaz futuram enako za sebe in za druge. Govedo prež prenesi svinjarija le mrtva in trava. Pa poznam kar nekaj kmetov v okolici in tudi po državi ki tako delajo. Res pa niso vsi barabe ki si jih navajena iz tvojih koncev. Očitno veš kako ste delali

• Všeč mi je
Reactions: MrDaco

Jabe

Guru
1. okt 2007
14.480
6.983
113
Saj imas prvi post, ki pojasni, zakaj nikdar ne zmanjka.

Pa vse sort odpoklicev s trgovin, pretežno bio eko izdelkov slovenskega porekla. Ko se enkrat nekdo spravi gledat. Še sam jih vestno limaš.

Saj ne recem, da so kmetje kaj ekstra pri nas, so Balkanci kot preostali narod. Sprehod po forumu in vsak roko dvigne, kako izigrava sistem. In zafurani smo tok, da temu rečemo: treba se je znajti. Pa ne govorim na legalen nacin, ko iz dovoljenih opcij izberem najboljso zase, ampak konkretno preko meje. "Znajti se" in "saj un tud" pokrije vse aspekte in je dovoljsen izgovor in opravicilo. Tak to je, kmet ni nic posebnega v tej zgodbi. V nobeno smer.