avto za dolge poti

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.373
1.240
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik MViper pravi:
Ti bos ze vedel, si od foha..
zmaga.gif

Ceprav Superb [limo] se meni ni zdel nic posebnega.. zlahtnika ga ima, 2.0 TDI DSG.. kar mi je bilo vsec, je bil le DSG..
No ja, sedi se dobro, po AC se super pelje (razen če gor ne nabijaš kakih 18" platišč). Samo 2.0 TDI je pa "ne, hvala".

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.461
2.452
113
SJTV če te prav razumem je Audi pretrd? Pravilna izbira po mehkosti je BMW 5? Najbrž imaš v mislih in primerjaš Audi A4 ter BMW 5? Pa se ti zdi to smiselno? Ne mi rečt da je BMW ki je znan po športnosti in ki je raje bolj trd kot ne bolj udoben kot npr. Audi A6 ki ni prav nič športen?
smile-1.gif

Lp

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.373
1.240
113
www.adriamedia.si
Napisal sem Audiji IN beemveji ...

Med tema znamkama je bolj vprašanje cene, še posebej pri novih. Pri Audiju moraš Q vzet, da volana ne puli iz rok, pri BMW se trenutno dobi dosti večje popuste ... Sem ziher, da se da 525d (recimo Touring) dobiti z eno normalno opremo za lepo pod 50 jurjev. Novega.

Notranjc

Marco Polo
6. sep 2007
11.976
12
38
Res je. Vsi Audiji brez Quattra so praktično nevozni.
Za BMW in MB je pa tudi priporočljivo, da imajo vsi Xdrive in 4 matic, da kakega lokalnega mesarja v 525d ali E220CDI ob nepredvidenem brutalnem powerslide-u ne vrže iz ovinka, ko gre na šiht, ker vsi ki imajo take avte, vozijo na limitu.

Stupo

Fizikalc
28. mar 2009
1.334
0
36
Ljubljana
Citat:
Uporabnik MViper pravi:
To ze.. ampak, ce je pripravljen colat 50 jurju, dobi super avto visjega razreda, ki je udobnejsi, varnejsi od skodilaka.. Pa ne, da forsiram BMW, ampak kaksna 318d, 520d sta lustna sparavcka ali pa, ne vem A4 2.0 Tdi, A6 2.0 tdi, Merkla E200 cdi, kaksen S80 D5...

Ce bi bila pa top meja 30k, bi mu pa svetoval kaksno 159, Accordko, Avensisa..
Če primerjam BMW 320D (osnovna oprema) in octavio 1.9TDI elegance, je za moj okus veliko bolj udobna vožnja v octaviji.
159ka ni slaba, jaz bi se jo branil izključno zaradi visoke izgube cene in nezanesljivosti, vsak ki ga poznam je imel kakšen izreden servis.
Hondo Accord 2.2 dizel sem pa vozil le en dan in me je popolnoma navdušila.
cool-1.gif

MViper

Fizikalc
19. jul 2007
12.139
0
36
45
Vprasanje zdaj kaj je za koga udobje..

Sharan je imel kapitanske, izredno mehke sedeze... sem se peljal 800 km, sem bil, ko cujna

BMW 5 je imela bistveno trse sedeze (sem si mislil, da bom crknil), a na podobni razdalji sem bil, kot nov..

Torej za mene osebno ima BMW5, kljub temu, da ima trse sedeze - bolj udobne "na daljsi rok".

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.373
1.240
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik Notranjc pravi:
Res je. Vsi Audiji brez Quattra so praktično nevozni.
Za BMW in MB je pa tudi priporočljivo, da imajo vsi Xdrive in 4 matic, da kakega lokalnega mesarja v 525d ali E220CDI ob nepredvidenem brutalnem powerslide-u ne vrže iz ovinka, ko gre na šiht, ker vsi ki imajo take avte, vozijo na limitu.
Lej, če tebe ne moti, da ti volan ob pospeševanju vleče sem in tja (je dosti, da malo dežuje, pa se pri sprednjem pogonu čuti), potem OK. Mene to, če govorimo o luksuznih avtih, moti. Ne gre za to, da bi avto kam zdrsnil ampak za to, da se to čuti. To pač ni luksuzni avto, vsaj zame ne. Pri pogonu zadaj tega ni.

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.461
2.452
113
SJTV kako to misliš puli? Jaz imam 2 leti staro šestico 2.7 TDI brez quattra in ko ga pohodiš nič ne puli in ne vleče avtomobila sem ter tja? Ali imam jaz morda preveliko toleranco? Nevem no...

Don_kugla

Pripravnik
17. avg 2007
525
0
16
Maribor
Citat:
Uporabnik bero1 pravi:
mislim,da je modelu samo malo do debate
Točno tako!
aplauz.gif

Nevem kateri bi imel 50 jurčkov za avto,pa bi spraševal na foromu kaj kupit.
stupid-1.gif

Če si pri kateremo koli prodajalcu pripravljen pustit ta kupček denarja,si car in lahko sprobaš katerkoli voz.
Res pa je da mu lahko tukaj "velemojstri" ponudijo zelo širok spekter možnosti
hysterical-1.gif

Sploh s kakšno škodo ali podobno sranje katerega,bi lahko predelal na plin
stupid-1.gif

Mislim
13.gif

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.461
2.452
113
Točno zdaj sem se spomnil... Pol leta nazaj sem gledal na Autocommercu v MB eno E klaso in sicer E280 CDI, v lasti ACja, zelo malo kilometrov, letnik je bil tut nekje 2007 in cena je bila tudi prava. Oprema Avantgarde, torej ni da ni. Bež notranjost!

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.373
1.240
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik AvtoFun pravi:
SJTV kako to misliš puli? Jaz imam 2 leti staro šestico 2.7 TDI brez quattra in ko ga pohodiš nič ne puli in ne vleče avtomobila sem ter tja? Ali imam jaz morda preveliko toleranco? Nevem no...

Pred semaforjem ustavi tako, da je eno kolo na beli črti, drugo pa ne (v mokrem, da bo lažje in ne bo treba po gasu preveč pritiskat). Spelji odločno (ni treba na ful, ampak odločno) in ne držat volana. Boš videl, kam bo šel, še posebej, ko začne ASR delat ... Volan se bo premikal. Ne dosti, ampak za prestižno limuzino se to ne spodobi.

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.461
2.452
113
SJTV tega pa nisem preizkušal, bom ko ne bo več snega, zdaj tak ni mogoče.. Drugače pa jaz imam ponavadi roke na volanu ko vozim tako da me to ne boli preveč
smile-1.gif

PS:. Za ASR nisem prepričan ali ga ima, ESP vem da je.

Nazadnje urejeno: