Avstrija + Slovenija = Avslenija?

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
Citat:
Uporabnik tjuren pravi:
Trenutno s.p. - imam kredit, ki sem ga porabil za širitev podjetja, pa brez kolegov ne bi šlo niti podrazno. Za zadevo manj kot 25.000 EUR sem imel izdelan finančni plan, ki se dela samo za investicije in so mi na eni banki ponudili max 3.000 eur s porokom, na drugi mi niso niti odgovorili, na tretji pa sem dobil, ampak s poroštvom, ker drugače ni šlo. Prispevkov in davka plačam toliko, da ne folgam več, iskreno povedano.

Dejva še mal o avstriji. Veš, da lahko daš delavca tam na čakanje? Slovenija namreč še ni slišala za turistično delo, ki traja recimo pol leta. Tu pri naši ohoho državi moraš delvca zaposliti za 6 mesecev, potem pa ti pobegne in spet iščeš. In delovne sile kot take nimaš nikoli dobre. Jaz bi rabil delavca, pa ga nimam s čim plačat. Od mene živijo dobavitelji in država, jaz nekaj sicer od tega imam, da bi se pa širil, pa je nemogoče.

A ni dovolj, da smo najbolj obdavčeni pri plačah, da nam mislijo vse pobrat z neupoštevanjem cestnih predpisov in, da iz dneva v dan raujemo policijska država? Tebi to ni dovolj za slabo voljo? Mi pokažeš potem način kako naj si dva s povprečno plačo posameznika 1.000 EUR v 20 letih kupita stanovanje? Enosobno in brez pomoči staršev ali koga drugega? Ne gres softi, ampak slovenija je lepa, draga ko new york ali dunaj, ampak lepa kajne?

Težko bova o vsem tem preko pisanja, spet me boš obtožil če me samo to moti in, da so to malenkosti, če pa bi se dobila na piru pa mi verjami, da bi se lahko pogovarala več ur. In težko me boš prepričal, da je pri nas življenje lepo. Je lepo ja, za tiste, ki jim ati in mami dajejo, jaz pa svoj denar služim od 15. leta.

na 5 tem težko odgovarjam, ker mi pade koncentracija in pregled je slab. bom probal vseeno

odprl si sp in bi rad 25k krede..na kaj? na finačni načrt? se hecaš. še šrot, bavčar in kordež, pa zida rin hilda so mel slab načrt..kaj šele ti. da ti dam kontro. poznam dva, kis ta začela z biznisom v tej krizi in oba lepo, lepo uspela. pač ni vse sam ančrt na papirju, ampak tudi v realizaciji.
banke so bile radodarne, danes niso več. dejstvo. ampak na bilance in poslovanje se d aše kaj dobit.

kdo živi od tebe. če sam država in dobavitelji, potem je tvoj biznis plan gnil. oprosti.

če si ne moreš privoščit človeka, delaj več, ali delaj z višjo dodano vrednostjo. jaz si tudi ne morem in delam po 10, 12, 14 ur dnevno. in delam za drugimi, popralvjam in urejam,. kaj češ..nisem JU.

delavca zaposlis sezonsko..mi temu rečemo za določen čas..ponavadi ne beži. ponavadi ga delodajalec nogira, ker si prasec po 2 letih in poznavanu dela želi višjo plačo. sprijazni se, d aje v sloveniji 85% in več zaposlenih, ki niso lastniki podjetij, nepososbnih in hodijo na plačo. nepsosobni je kruta beseda..ampak sem v njej zajel nepsosobne in tiste s ciljem delat 8 ur, zalsuzit..ne pa narest. upam, da razumeš

na drugi strani imaš 95% firm, ki za znanje niso pripravljene plačevati. ko po x mesecih, letih želiš več, ke robčutno več anrediš, s eugotovi da se razhajate v pogledih in letiš. slovenske firme razvijajo hlapce..bodi tiho, delaj, ne se pretegnit, ne se silit, ne misli da boš kdaj kaj več vreden

glede stanovanj. kdo je to kriv. z jurja oz par z dvema se da marsikaj. ampak kaj se dogaja. tonemo v obnašanje, stil revežev. kupujemo, smo potrošniki na bedarijah, ker konkretnega ne zmoremo. pred leti se je šparlao za stanovanje in na koncu kupovalo clote..danes lcd..čez leto sam še gsm. ampak lej..gsm menjamo, laptop ma že vsak kmet, lcd menjamo..živimo sodobno..ampak k klošarji..pri starših. kdo ej to kriv

kazni, akzni kazni..pač tko je.

in pod črto

to državo delamo državljani. to državo smo zajebal državljani. pomagamo politikom, nasedamo njihovim foram. pod črto hodimo na šiht po plačo, delamo malo in slabo, ne čutimo nobene odgovornosti, zahetvamo svoje pravice. istočasno naročamo dela brez računov, golfamo državo in vse kar pač lahko.

pod črto
ološ smo

tjuren

Fizikalc
19. nov 2007
2.440
1
36
Poglej, ni vse tako na izi kot si ti predstavljaš. Jaz sem kredit dobil - na podlagi prometa, poroka in dobre ideje, ampak pišem pa o tem, da delam samo za džavo in dobavitelje. Kakšen promet delam sploh ni važno, saj namreč govorimo o % in ti so v sloveniji previsoki. Tudi če delam 100.000 eur prometa na mesec, bom še vedno delal za dobaitelje in za ostale. Žal je tako. Nam podjetnikom ostane zelo zelo malo. Tudi moje poslovanje ni tako slabo, da bi mi kar en preko foruma, ki niti ne ve zakaj se gre, pisal in ocenjeval kako delam. Sploh pa na podlagi parih besed, ki sem jih zapisal. Moj point je v tem, da se podjetništvo pri nas zatira, ne pa ga spodbuja. Jebeš kredite, to sem ti samo omenil. Vse kar se tiče inšpekcij, naše zakonodaje in pogojev (sploh pri s.p.) je v zelo slabem stanju.

Jaz lahko delam več, ampak ne morem pa bit na dveh koncih hkrati - kaj mi torej to pomaga? Delavca pri nas zaposliš sezonsko ja, potem pa če je dober, ti bo pobegnil ker bo dobil pogodbo za nedoločen čas, ali pa boš rabil 3 mesece, da boš spoznal, da je navadna baraba in se ga boš znebil. V avstriji je tak delavec zaposlen za nedoločen čas, ti pa plačuješ prispevke samo za pol leta Ne verjameš kajne? Da ne govorim o tem, da je pri nas delavec zaščiten bolj kot človeška ribica. Poznam primer, ko je ženska kradla iz blagajne, ko jo je šef odpustil, ga je tožila in zmagala. Da ti raje ne govorim o tem kako so šefa obravnavali na sodišču. Kot da je on baraba, ker smo itak vsi barabe, ona pa ni kradla. Čeprav je bila na kamerah posneta, ampak se tega seveda ni smelo uporabit, ker se pri nas pa delavcev preko kamer ne sme kontrolirat. Torej?

O stanovanjih sploh ne bom pisal, je pa dejstvo, da je v mojem kraju totalno zgrešena politika in vse gre v rit. Zakaj? Ker jim država to dopušča. Občini in županu. Življenje v Sloveniji je precej zahtevno, na čase celo slabo. Danes so v modi hišne preiskave in ne piši prosim na forum nič o tem, če se ti bo slučajno zgodilo, da jo fašeš.

Pohvalo policiji, grajo vsem ostalim. Jaz veliko dobrega ne vidim, razen to, kar je napisal malcolmx - če si baraba, ti je v Sloveniji lepo. No, jaz baraba nisem in zaenkrat mi je lepo, čez par let, ko bo treba pa otroke futrat, pa družino preživljat, pa ne vem kako hudiča bom zmogel. Važno je, da se ljudi jebe v glavo, da policaji prihajajo v edini lokal, ki dela dobro in ima 10 zaposlenih, kontrolirat ali ima varnostni načrt, od koga ga ima, ali je prireditev prijavljena ali ni, da ne govorim o tem, da so prišli in je policaj rekel kelnarci, naj mu pokaže pogodbo o zaposlitvi. Šef pa je človek, ki mu vse štima, ne krade, ima vse na pogodbah, vse tipi top zrihtano. Ampak ga je treba jebat, pa najbolje da kar zapre svoj bar, ljudje pa na cesto. In potem si bo nekdo pir odprl in o rekel: to! zjebali smo ga. na zdavje.

Jaz pa pravim: jebite se! Včraj je bil na vrsti on, jutri sem pa jaz. Pa se odpeljem in ne dam žmigavca pa pokasiram 300 eur kazni. Jebite se še enkrat!