Avstrija - policija - kazen

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
A dan sken papirjev?
Nobene polovičke jaz nisem imel, ne prej, ne pozneje.

Mogoče so vmes pravila spremenili.

Sodišča ni bilo, vsaj "fizično" ne, le nekaj pisem smo izmenjali.

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Če dobiš sodnika, pravega, potem ti lahko on določi nižjo kazen od predpisane.

Če gre za hitri postopek, kjer ti kazni ne izreče policaj na mestu, ampak dobiš od komandirja pošto domov z merkator pikami, ni polovičke.

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.318
7.338
113
Citat:
Uporabnik ThaShizznitt pravi:
Tocn tko, kot je Keber napisal. Povzetek: Tisti, ki obsoja goljufa, da je goljuf, je tudi sam goljuf.
evil.gif
ce bi znal brat, bi prebral da sem napisal za placilne naloge - to je to kar ti izda policist na kraju. Prekrskovni organi izdajajo odlocbe, sodisca pa sodijo.

Sintič, ce je za nek prekrsek zagrozena kazen 950 eur, to samo po sebi ni pogoj, da ti ni izdan placilni nalog. ZP-1 tocno doloca v katerih primerih ni dovoljen hitri postopek in takrat je poslal obdolzilni predlog na sodisce kjer seveda ni polovick po izreku kazni. Ti pa si rekel da polovicke ni takoj ko so zraven tocke - to je laz.

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:
Citat:
Uporabnik ThaShizznitt pravi:
Tocn tko, kot je Keber napisal. Povzetek: Tisti, ki obsoja goljufa, da je goljuf, je tudi sam goljuf.
evil.gif
ce bi znal brat, bi prebral da sem napisal za placilne naloge - to je to kar ti izda policist na kraju. Prekrskovni organi izdajajo odlocbe, sodisca pa sodijo.

Sintič, ce je za nek prekrsek zagrozena kazen 950 eur, to samo po sebi ni pogoj, da ti ni izdan placilni nalog. ZP-1 tocno doloca v katerih primerih ni dovoljen hitri postopek in takrat je poslal obdolzilni predlog na sodisce kjer seveda ni polovick po izreku kazni. Ti pa si rekel da polovicke ni takoj ko so zraven tocke - to je laz.
Jest sem takrat, ko sem napisal da ni polovičke govoril o povsem konkretni kazni - prekoračitvi nad 30km na avtocesti, kjer je zagrožena kazen 150€ in tri pike.
Podoben prekršek izven naselja (kazen +pike) je zagrešil Stein, ki tudi trdi da ni imel možnosti plačat polovičko. A znaš ti obrazložit zakaj ne?

Ne vem, mogoče se motim, ali pa so se so se zdej pravila spremenila, ampak kolikor se spomnim je včasih veljala polovička samo za manjše prekrške, za hujše, kamor spadajo prekrški kjer dobiš pike pa polovičke ni bilo.

Nazadnje urejeno:

NigelM

Pingvin
19. avg 2007
17.286
4
36
ena vas naprej od Jest-a
Citat:
Uporabnik stein pravi:
A dan sken papirjev?
Nobene polovičke jaz nisem imel, ne prej, ne pozneje.

Mogoče so vmes pravila spremenili.

Sodišča ni bilo, vsaj "fizično" ne, le nekaj pisem smo izmenjali.
Če si se na izrečeno kazen pritožil, možnosti polovičke ni več. Zadevo obravnava sodnik za prekrške brez tvoje prisotnosti.

Če je bil prekršek tak, da gre samodejno do sodnika, sodnik presodi brez tvoje fizične prisotnosti, če se pritožiš, potem si klican.

INKVIZITOR

Archbishop
3. apr 2009
3.516
5
38
Citat:
Uporabnik Narodnjak pravi:
Citat:
Uporabnik INKVIZITOR pravi:
Sej tudi nič ne boš dobil. Mene so ustavli, pa sem bil zato primoran plačat.
grin1.gif

Stacionarni radarji pa takole funkcionirajo: Predrago jim je pošiljat vsako pizdarijo. Razen če kazen preseže 70€!
rolleyes-1.gif

Men so avstrijci že ene 2x poslal neko kazen za 50eur
grin1.gif

S sliko al brez slike?

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.318
7.338
113
sej sem napisal, ce policist izda placilni nalog polovicka velja ne glede na tocke. Ce pa o kazni razsoja sodnik, potem polovicke ni.

Placilni nalog se ne izdaja (ampak se poslje obdolzilni predlog na okrajno sodisce) ko:
- gre za mladoletnega krsitelja
- bi stevilo izrecenih kazenskih tock pomenilo prenehanje veljavnosti VD
- predlagatelj oceni da so pogoji za izrek kake stranske sankcije (razen kazenskih tock)
- za prekrske s podrocja obrmbnih dolznosti (ampak to ni pristojnost policije)

kocka

Pripravnik
18. sep 2007
446
12
18
Pustiva piscu posta, da bolj podrobno napiše glede rezultata. Kaj mu je rekel policaj in kaj je pisalo na radarskem merilniku je pomembno, da vemo, kako se potem prekršek obravnava, ker za moje pojme
Citat:
OK, mi pravi, da sem s 113 na 80 km/h pribil.
premalo obrazloženo, ali je to izmerjen rezultat na merilniku ali že odbita varnostna razlika.

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.318
7.338
113
Citat:
Uporabnik KillaKHAN pravi:
Če dobiš sodnika, pravega, potem ti lahko on določi nižjo kazen od predpisane.

Če gre za hitri postopek, kjer ti kazni ne izreče policaj na mestu, ampak dobiš od komandirja pošto domov z merkator pikami, ni polovičke.
Tudi v primeru da ti je kazen izrecena z odlocbo v hitrem postopku (izdajajo jih komandirji in pomocniki ter policisti z opravljenim izpitom za prekrskovni organ (ter 7. Stopnjo izobrazbe)) je polovicka.

Polovicke ni samo pri kaznih izrecenih s strani sodisca.

Narodnjak

Majstr
20. jul 2007
10.358
307
83
39
Ljubljana
Citat:
Citat:
Uporabnik Narodnjak pravi:
Citat:
Sej tudi nič ne boš dobil. Mene so ustavli, pa sem bil zato primoran plačat.
grin1.gif

Stacionarni radarji pa takole funkcionirajo: Predrago jim je pošiljat vsako pizdarijo. Razen če kazen preseže 70€!
rolleyes-1.gif

Men so avstrijci že ene 2x poslal neko kazen za 50eur
grin1.gif

S sliko al brez slike?

Brez slike, pa vse napisano v švabščini
grin1.gif

INKVIZITOR

Archbishop
3. apr 2009
3.516
5
38
Slovenija je ena od držav EU-ja. To pomeni, da je slovenščina eden od uradnih jezikov v EU. Kot državljanu Slovenije, ti je treba pošiljat uradna obvestila v slovenskem jeziku. Sploh zato, ker dobijo tvoje podatke preko slovenske policije. Da ne govorim o sliki, ki ti jo morajo predložit.

Zdej pa razmisli, če boš plačal
ne-ne-1.gif

Narodnjak

Majstr
20. jul 2007
10.358
307
83
39
Ljubljana
Sej nism plaču pa tud ne mislm.

Podatke so pa dobil od švabotov, ker sm mel njihove izvozne tablice.

Sam je pa zanimivo, ker sm samo jz dobu, kolega pa za mano skoz pelu (vedno en za drugim) s slovenskimi tablicami pa do zdej ni nč dobu...

INKVIZITOR

Archbishop
3. apr 2009
3.516
5
38
Sej ti že cel cajt govorim, pa me ne poslušaš
jezen.gif

V Slovenijo nič ne pride, če imaš slovenske tablice. Izjema so kazni preko 70€. Pa tudi te so vprašanje. Govorim seveda za Avstrijo.
wink-1.gif

Če se pa ti z Nemškimi voziš, je pa to tvoj problem. Bi pa švercal avtomobile iz Belgije. Al pa Švedske.
grin1.gif

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:
sej sem napisal, ce policist izda placilni nalog polovicka velja ne glede na tocke. Ce pa o kazni razsoja sodnik, potem polovicke ni.

Placilni nalog se ne izdaja (ampak se poslje obdolzilni predlog na okrajno sodisce) ko:
- gre za mladoletnega krsitelja
- bi stevilo izrecenih kazenskih tock pomenilo prenehanje veljavnosti VD
- predlagatelj oceni da so pogoji za izrek kake stranske sankcije (razen kazenskih tock)
- za prekrske s podrocja obrmbnih dolznosti (ampak to ni pristojnost policije)
Hmm, pri meni nič od tega ni bilo. So to vse možnosti?
Mogoče stranske sankcije, ampak se ne spomnim, da vi razen globe in pik kaj bilo.
Bom pogledal na papirje, ko bom imel čas...

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.318
7.338
113
se datum upostevaj... ZP-1 se je dosti spreminjal... Vcasih je veljalo, da policisti ni smel izreci kazni ki je imela vec kot 5 pik... Posledicno je bilo veliko prevec dela za prekrskovne organe...