Avstrija - policija - kazen

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Citat:
Uporabnik Jado pravi:
Ko pa dobiš v naselju pri 61 na 50, 250€ je pa vse v redu?
Kaj hočeš povedati? A ti enačiš cesto sredi naselja z avtocesto? Jaz je namreč ne, in zakon tudi ne dela tega.

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Citat:
Uporabnik Radirko pravi:
Zakaj ze ? Par ljudi je opisalo, kako so naredili prekrsek in kako so zadovoljni, da so jo poceni odnesli. Noben ni omenil, da bo zaradi milejse sankcije v bodoce precej bolj pazil, da ne bi spet ponovil napake, implicirajo pravzaprav ravno nasprotno (ker je tako "poceni" se ne bodo pretirano sekirali, ko bodo spet naredili prekrsek). Torej milejsa sankcija ni dosegla nicesar kar se tice prometne varnosti, le proracun Avstrije oz. Nemcije je malce napolnila.

Tu se pa motiš.

V katerem delu se motim ?

Citat:
Prvič: v Avstriji nje precej večja verjetnost, da te bodo ustavili, in teh po 30€ se hitro precej nabere
Drugič: Tam pač razumejo, da voznik ne more stalno naštevec gledat in za manjše, boljkotne nenevarne prekrške, ki se hitro zgodijo, pač predpišejo nižje kazni.

Cakaj, ti se na forumu hvalis kako peljes po AC s tempomatom 165 km/h, potem pa omenjas ene manjse prekrske, ker naj ne bi imel casa gledati na stevec
confused-1.gif

Citat:
Kje boš bolj pazil? Tam, kjer je takorekoč 100%, da boš dal 35€ ali tam, kjer obstaja 0,00001% šanse, da boš dal 250€?

Povsod, ce imas vse postimano v glavi.

Kje bos ti pazil ?

gr69

Guru
15. dec 2009
11.640
2.690
113
še v SLO - ampak komaj
Citat:
Uporabnik gr69 pravi:
Je že bilo tudi od drugih povedano - ni višina kazni zagotovilo, da se ne bodo prekrški delali - le verjetnost, da te dobijo odvrne od kršitve.

Citat:
Uporabnik synthman pravi:

Japajade. Misliš da edino polnjenje proračuna pomaga k višji varnosti.
Tudi če je 100% -na verjetnost, da se ubiješ če izsiliš prednost vlaku, se bo jih še vedno našlo nekaj, ki bodo to storili. Misliš da ne? Premila kazen, al premajhna verjetnost? Al je treba še zvišat kazni?

A si ti bralno nesposoben ali samo ne dojemaš kaj prebereš?
rolleyes-1.gif

turbobitch

Lesna Goba
5. dec 2007
23.095
1.271
113
42
Citat:
Uporabnik INKVIZITOR pravi:
Ksz

1. Pred pol leta; Dunaj center, omejitev 50, vozil 74, plačal 25€

2. En mesec nazaj, avtocesta proti dunaju, povprečna hitrost izračunana 175 km/h (s tem, da sem valda vozil med 150 in 200), plačal 50€

Obakrat smeh, zajebancija, prijaznost etc...

Res pa je, da so tovrstni primeri hitre vožnje na Dunaju prej izjema kot pravilo, saj je na vsakih 500m stacionarni radar, pa prenosni radarji, pa laserji, pa radarji na semaforjih...

Nej to naredijo naši vrli kreteni, pa bo mir. Ne pa da se skrivajo, pofukajo 138 šoferjev, potem pa na konferenci predavajo, kako so poskrbeli za proračun!

Archbishop

1 let nazaj sm ga žgal do Dunaja, pod 170 ni padl do Dunaja pa v enmu letu točno nism še nič na dom dobil

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik gr69 pravi:
Citat:
Uporabnik gr69 pravi:
Je že bilo tudi od drugih povedano - ni višina kazni zagotovilo, da se ne bodo prekrški delali - le verjetnost, da te dobijo odvrne od kršitve .

Citat:

Japajade. Misliš da edino polnjenje proračuna pomaga k višji varnosti.
Tudi če je 100% -na verjetnost, da se ubiješ če izsiliš prednost vlaku, se bo jih še vedno našlo nekaj, ki bodo to storili. Misliš da ne? Premila kazen, al premajhna verjetnost? Al je treba še zvišat kazni?

A si ti bralno nesposoben ali samo ne dojemaš kaj prebereš?
rolleyes-1.gif
Mi pa malo bolj obrazloži, pa na kratko še na tale dva vprašanja odgovori.
1. če je verjetnost 100%, da te bodo dobili, a bo kdo napravil prekršek? DA/NE
2. če je 100% verjetnost da te vlak ubije če ga izsiljuješ, a bo še kdo zapeljal čez progo takrat ko gre vlak? DA/NE

NigelM

Pingvin
19. avg 2007
17.286
4
36
ena vas naprej od Jest-a
Citat:
Uporabnik keber pravi:
Mislim, da je takih omejitev kar nekaj na Turski avtocesti proti Salzburgu. Tam vžgem tempomat na 100 in ni panike (no, saj isto naredim tudi na naših Trojanah).

To je (bilo) pri skoraj vseh večjih mestih, tudi Gradec in Linz

kakorkoli, hočem povedati, da če je poleg omejitve še oznaka Ig.-L, potam kazni niso več 35,00 EUR

mac77

Fizikalc
22. avg 2007
4.541
37
48
ravno lani sem pičil 170 na uro ko so prižgali IL, ker sem še telefonaril sem kar spregledal, odzadi pa sevada policaja,..saj sem ju opazil čeprev sta imela civilni avto,, na Grali sta me ustavila, kazen pa okroglih 35 eur. Ker nisem imel drobiža sem rekel naj kar obdržita pedesetaka pa se nista dala, iz žepov sta navlekla drobiž in me opozorila da naj v bodoče vozim počasneje

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.318
7.338
113
Citat:
Uporabnik 8888 pravi:
Apollo, malo si preberi, ko naslednjič ustaviš kakšnega se spomni kaj si prebral. Seveda ne mislim da bi popustil kakšnemu težkemu prekrškarju.

Napni nagubano stvar v svoji glavi in se spomni, da policisti niso tisti, ki dolocajo visino kazni.

Sicer pa se ze skoraj cel teden samo opozarja, tako da tudi synthman lazje spi
wink-1.gif

V ponedeljek pa si za potovanje cez mejo in po slo avtocestnem krizu vzamite konkretno casovno rezervo.

gonilnik

gps navigator
23. jul 2007
651
8
18
50
Citat:
Uporabnik patriot pravi:
Saj tudi pri nas spregledajo.

Prejšnji četrtek pri Smoukarjevem domačem kraju sem v križišču čez polno prehiteval traktor, pa mi je miličarka z "radarjem" v roki samo z roko pokazala, naj vozim bolj počasi.
cheer.gif
A mi lahko točno poveš kje je to križišče?
Namreč nikjer še v križišču nisem zasledil polne črte,tak da bi si rad ogledal tole čudo...
confused-1.gif

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:
wink-1.gif

V ponedeljek pa si za potovanje cez mejo in po slo avtocestnem krizu vzamite konkretno casovno rezervo.
Kaj pa v torek?

Sicer pa zakaj bi bila gužva na meji? A bodo kake blokade?

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.318
7.338
113
Tudi v torek, do preklica. Na mejah se bo izvajala temeljita mejna kontrola za vsa tovorna vozila. To pa pomeni max 1 kamion na 20 min. Ce bo seveda folk delal to kar je dogovorjeno.

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:
wink-1.gif

Haha, bi prav rad videl, kako bi policaj samo opozoril, če bi naletel na kakega pijanega. .
no sicer jim je pa kljub "samo opozarjanju" v zadnji noči do streznitve uspelo pridržat 16 voznikov.

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:
Tudi v torek, do preklica. Na mejah se bo izvajala temeljita mejna kontrola za vsa tovorna vozila. To pa pomeni max 1 kamion na 20 min. Ce bo seveda folk delal to kar je dogovorjeno.
In kaj so zdej kamjonarji krivi, da jim boste povzročali gospodarsko škodo? A mal pozabljate na čigav račun živite?

gr69

Guru
15. dec 2009
11.640
2.690
113
še v SLO - ampak komaj
Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:

Tole pa tudi mene zanima! A boste tudi na severnih mejah vse kontrolirali?

Grem namreč v ponedeljek "gor" - pa da ne bom presenečen (beri: stal brez čikov in pijače (vode) in sede občudoval Šentilj v slovenskih goricah).
smile-1.gif

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.378
1.241
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik Radirko pravi:
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Citat:
Uporabnik Radirko pravi:
Zakaj ze ? Par ljudi je opisalo, kako so naredili prekrsek in kako so zadovoljni, da so jo poceni odnesli. Noben ni omenil, da bo zaradi milejse sankcije v bodoce precej bolj pazil, da ne bi spet ponovil napake, implicirajo pravzaprav ravno nasprotno (ker je tako "poceni" se ne bodo pretirano sekirali, ko bodo spet naredili prekrsek). Torej milejsa sankcija ni dosegla nicesar kar se tice prometne varnosti, le proracun Avstrije oz. Nemcije je malce napolnila.

Tu se pa motiš.

V katerem delu se motim ?

Citat:
Prvič: v Avstriji nje precej večja verjetnost, da te bodo ustavili, in teh po 30€ se hitro precej nabere
Drugič: Tam pač razumejo, da voznik ne more stalno naštevec gledat in za manjše, boljkotne nenevarne prekrške, ki se hitro zgodijo, pač predpišejo nižje kazni.

Cakaj, ti se na forumu hvalis kako peljes po AC s tempomatom 165 km/h, potem pa omenjas ene manjse prekrske, ker naj ne bi imel casa gledati na stevec
confused-1.gif

Citat:
Kje boš bolj pazil? Tam, kjer je takorekoč 100%, da boš dal 35€ ali tam, kjer obstaja 0,00001% šanse, da boš dal 250€?

Povsod, ce imas vse postimano v glavi.

Kje bos ti pazil ?

Ce ne znas locit nacelne debate od osebnih izkusenj, s tabo nima smisla debatirat. To, kako vozim jaz, s to debato nima nobene zveze.

gr69

Guru
15. dec 2009
11.640
2.690
113
še v SLO - ampak komaj
Citat:

2. če je 100% verjetnost da te vlak ubije če ga izsiljuješ, a bo še kdo zapeljal čez progo takrat ko gre vlak? DA/NE

Ma sn lolek da odgovarjam na provokacije - pa bom - ampak obljubi, da boš tudi na moje vprašanje.
tongue-1.gif

odg 1. - seveda je odgovor DA - vendar je procent tistih, ki se odloči riskirati manjši

odg 2 - ravno tako DA - če drugi ne, pa oni, ki se misli ubiti - ampak mi ni jasno zakaj vlačiš to v debato
sprasujem se.gif

Pa še vprašanje za tebe:
Če ne bi bile predpisane kazni za neupoštevanje CPP - a bi se pravil CP vozniki (in drugi udeleženci v prometu) držali 100% teh pravil? DA/NE
wink-1.gif

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik gr69 pravi:
Citat:

Ma sn lolek da odgovarjam na provokacije - pa bom - ampak obljubi, da boš tudi na moje vprašanje.
tongue-1.gif

odg 1. - seveda je odgovor DA - vendar je procent tistih, ki se odloči riskirati manjši

odg 2 - ravno tako DA - če drugi ne, pa oni, ki se misli ubiti - ampak mi ni jasno zakaj vlačiš to v debato
sprasujem se.gif

Pa še vprašanje za tebe:
Če ne bi bile predpisane kazni za neupoštevanje CPP - a bi se pravil CP vozniki (in drugi udeleženci v prometu) držali 100% teh pravil? DA/NE
wink-1.gif
100% se jih že sedaj ne držijo, ko so kazni drastične, odgovor na tvoje vprašanje pa je NE.

Nikdar nisem napisal, da kazni niso potrebne, ampak da so že zdavnaj presegle tisti prag, kjer nadaljno višanje kazni pomeni samo polnjenje proračuna in jebanje folka, števila prekrškov pa ne zmanjšuje.
Vozniki se držimo prometnih pravil v prvi vrsti zaradi lastne in tuje varnosti po lastni presoji, in ne zaradi zagrožene kazni. Kazni so učinkovite samo do neke (že zdavnaj presežene) meje, kar je nad to mero je pa samo polnjenje proračuna.
odg 2, zakaj vlačim to v debato? Sedaj si s svojim odgovorom sam povedal, da bo kjub smrtni kazni za izsiljevanje vlaka še kdo izsiljeval. So dosedaj in bodo še naprej. In jih tud smrtna kazen ne bo ustavila, nekateri pa vztrajnoin zmotno trdijo, da bodo višje denarne kazni preprečile nesreče, vidiš še tud smrtna kazen ne bo preprečila nesre. Itak so pa zahteve za višjanje kazni samo zahteve po polnjenju proračuna in nič drugega. Tisto o varnosti je samo pesek v oči. .

no še eno vprašanje zate.
A ti na kakšnem delu ceste, kjer si 100% prepričan, da ni policaja ki te bi kaznoval grobo kršiš predpise, voziš objestno, divjaš?

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:
Kaj pa osebni avtomobili?
Saj tovorni gredo po drugem pasu.

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.318
7.338
113
Ja, samo ko se jih bo v koloni nabralo 100, bo kolona tako dolga da bo guzva tudi za osebne. Na severu bo kontrola proti notranjosti drzave.

Kamionarji sicer res niso nic krivi, je pa res da tudi mi nismo nic krivi kadar zaradi strajka ceste zaprejo oni... Obstaja velika verjetnost da jih bodo kot povvracilni ukrep po nekaj dneh tudi zaprli, kar pa med stavko ni problem policije.