KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Citat:
Uporabnik Jernej pravi:

Po mojem niso šli za 3D še enkrat snemat scen. DOF je ostal enak, vzeli so pač samo podatke od ene kamere (za levo ali desno oko). Zato sem tudi prilimal screenshot iz 2D.

Poročaj, kaj boš ugotovil, če boš šel še enkrat gledat.

Mimogrede, lahko pokomentiraš še temno sliko? Ker to bi dejansko lahko bil problem kina oziroma projektorja (PlanetTuš).

zdaj težko komentiram, mene recimo ni motilo, da je bilo temno, ker recimo, kadar je bil kak res svetel prizor, kot recimo ogenj ali pa tam ko prvič postane avatar in leti na prosto je bilo svetlo, in ravno zato se mi zdi, da je morda nalašč tako svetlo platno brez očal, da jih kompenzira, ker se mi je zdelo platno brez očal skoraj presvetlo(je pa res, da sem pogledal brez očal vsega skup morda 30 sekund, ko sem se igral, da sem malo primerjal)

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Bil pravkar v Tušu v MB. Hvalabogu kolega pol ure prej klical in rezerviral karte (pa še to sta bili samo še 1. in del 2. vrste na voljo
tongue-1.gif
Folku se je čisto spipalo s tem Avatarjem.

No slika je bla super, lahko bi bila svetlejša ampak predvidevam, da je v Koloseju enako (špegli pač poberejo svoje). Zvok je bil super. Pa cela slika od roba do roba je bila jasna in v 3D. Mogoče je problem v samih gledalcih, zraven je bila sestra, ki ji je postalo slabo in vrtelo se ji je, 3D pa je videla samo delno, kot je en napisal (Jernej?). Ko je dala špegle dol pa je film normalno gledala. Pravi, da ni bil nič razmazan, samo 3D pač ni blo. Jaz pa sem dal špegle dol in videl samo zmazek. Očitno 3D tudi ni za vsakogar.

Film pa kot so napisali ostali - zgodba je tipična holivudska, ne vem zakaj se niso bolj potrudili. Sam 3D pa super, čisto cel film je 3D, ne samo kakšne scene vmes. Sem pa opazil, da čez čas se tak navadiš na 3D, da sploh ni več neki vau. Po moje je manjkalo malo tistih efektov, ko nekaj prileti proti tebi, ko cela dvorana trzne.

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36
Glej, to da je VSE v 3D, je tehnično nemogoče. Gledalcu ni prepuščeno, da bo gledal objekte na platnu kakor se mu zazdi, ampak lahko objekte vidi samo tako kot jih je videla kamera.

Primer:

834937-Untitled.png

Objekt 1 je center-of-attention. Slika je ostra in 3D. Objekt dva je en objekt iz ozadja. Če želiš fokusirati objekt 2, ugotoviš, da ne gre. Oči avtomatsko spremenijo fokus na razdaljo, ki jo predvidevajo, vendar objekt ostane out-of-focus, ker ni problem ostrenje, ampak da je že sama slika neostra.

Več o tem je lepo napisano na:

http://gizmodo.com/5430372/how-to-not-get-a-headache-during-avatar

Citat:

The author argues that when we're presented with a limited depth of field in a movie, we're trained to focus on the blurred section of the frame. That's where directors traditionally hide details.

When we're looking at a shot that has a limited depth of field in 3D, though, we expect to be able to shift our gaze and focus on that blurred area. But instead of seeing that part of the frame clearly, it remains out-of-focus.

Na 2D platnu enostavno ni dovolj prostora, da bi lahko kvalitetno predstavil 3D prostor. To je tako kot da bi hotel na premico narisati štirikotnik. Zato pač nastanejo takšni bolj ali manj posrečeni kompromisi.
834937-Untitled.png

Priponke

• 834937-Untitled.png
    834937-Untitled.png
    9,3 KB · Ogledi: 168

YuGec

Fizikalc
18. avg 2007
2.801
0
36
Vredu film za pogledat, 3D tehnika tudi zanimiva za pogledat.

Hmm meni se pa slika ni zdela preveč temna, ne vem mogoče ima Kolosej kaj boljše od Tuša.

Sicer pa 1 EUR za pripravo očal. A to pomeni, da ti jih pred predstavo namažejo z mastjo
confused-1.gif

Res za bruhat, pobirajo denar za nekaj, česar ne nardijo.

Viper_XxL

Guru
20. avg 2007
9.569
1.091
113
Titograd
Čeprav so očale mastne da bi lahko mast iz dvojnih očal mel za rundo pomfrija
bonk.gif

Mene je motilo da je recimo bil en objekt zelo oster, en ki je bil kao pred njim (recimo tista semena Svetega drevesa ki letijo proti avatarju), potem pa so ta semena bogvezakaj bila dokaj nerazločna če so bila v sredini, tista bolj ob strani pa čisto vredu.

Je blo kar vredu, mi je pa bil v 3D še boljši Beowulf
smile-1.gif

matix

Fizikalc
22. jul 2007
2.132
0
36
35
Citat:
Uporabnik SouthPark pravi:
Pa vprašam za naslednjo če že ma kaj prodano, pa reče: samo še 3 vrste so fraj
crazy1.gif
Folku se je čisto spipalo s tem Avatarjem.

Pri meni je bilo včeraj tudi zanimivo... pridem na blagajno 40min pred začetkom filma, rečem za 2 karti in mi reče: samo še ena karta je! FML
smile-1.gif

PIC

Fizikalc
17. avg 2007
2.466
2
38
Tudi jaz sem si ga ogledal v 3D, pa mislim da bom doma pogledal še 2D.

Meni je bila slika pretemna (AMC Loewes Theatre, San Francisco) ter mestoma neostra. Razmišljam pa, da bi pogledal še v IMAX 3D, samo ugotoviti moram, če imajo REAL Imax in ne fake. Ker fake IMAX-ov namreč kar mrgoli.

LP,
PIC

sajkek

Guru
16. mar 2008
35.580
10.798
113
Kaj če bi se ti raj držal latex rokavic? zabavo pa pusti tistim ki se zelijo zabavat.

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36

Zakaj se pa ne bi mogel zabavati z lateks rokavicami?
evil.gif

(pa prosim ne razumi tega (preveč) perverzno).

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36

Ne, nosim pa s sabo sposobnost razmišljanja in se poleg zabave lahko posvetim še kakšni drugi stvari, kot je npr. tale 3D novotarija.