Audi A3 TFSI 1.0

Jodlarcek

Fizikalc
16. avg 2007
3.306
18
38
MB
Pozdravljeni

Zanimam se za omenjeni avto. Kakšno je vaše mnenje o tem motorju? Je dovolj močen za takšen avto? Avto se bo 80% uporabljal za mestno vožnjo ali vožnjo po bližnji okolici.

lp

Generik

Guru
14. maj 2011
3.889
1.272
113
Glede na specifikacije, ki jih pravkar gledam (9,9s do 100kmh pospešek, 206kmh končna hitrost) je vsekakor čez glavo za mestno in obmestno vožnjo... ali si mislil kaj drugega s tem ko si vprašal če je "dovolj močen"? :)

Jodlarcek

Fizikalc
16. avg 2007
3.306
18
38
MB
Natanko to sem zelel vprasati. Ali mu morda poide sapa pri voznji navkreber, trije cilindri...Sedaj imam Golfa z 1,2 TSI in je več kot dovolj močen motor za moje potrebe.
In kakšno je nasplošno mnenje o A3?

Generik

Guru
14. maj 2011
3.889
1.272
113
Nasplošno mnenje ne vem, vem pa, da sam takega audija ne bi kupil. Preveč denarja za premalo muzike...

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.412
2.425
113
Faaak saj ne morem verjeti, a ste vsi slepi ali ste neumni? Človek vas ne sprašuje po nasvetu ali se dotično kolarnico splača kupiti ali ne. Očitno je ocenil da je to to, mu je všeč, ima denar in je pripravljen tega Audija preplačati. A se še sploh splača kupiti kaj druga kot Priusa in Kio? Torej držite se teme torej ali bo ta motor dovolj OK za tega palčka ali ne?

Generik

Guru
14. maj 2011
3.889
1.272
113
Faaak saj ne morem verjeti, a ste vsi slepi ali ste neumni? Človek vas ne sprašuje po nasvetu ali se dotično kolarnico splača kupiti ali ne. Očitno je ocenil da je to to, mu je všeč, ima denar in je pripravljen tega Audija preplačati. A se še sploh splača kupiti kaj druga kot Priusa in Kio? Torej držite se teme torej ali bo ta motor dovolj OK za tega palčka ali ne?

Sem mu napisal, da ne vem kakšno je splošno mnenje. Pri tem pa dodal še svoje lastno mnenje, da (mi) je avto predrag za to kar ponuja. Edini, ki je tukaj kaj zdrekal si ti, ker v svojem postu nisi odgovoril na nobeno izmed vprašanj, ki jih je zastavil Jodlarcek.

shift

Guru
20. jul 2007
9.895
2.281
113
za šankom
Pozdravljeni

Zanimam se za omenjeni avto. Kakšno je vaše mnenje o tem motorju? Je dovolj močen za takšen avto? Avto se bo 80% uporabljal za mestno vožnjo ali vožnjo po bližnji okolici.

lp

sam si, ko sem v kaki delemi zadnje čase rajši preberm kak test, domač ali pa tuji, ker 90% odgovorov na vprašanje sploh ni več povezano z temo, ja tak je ratal tale alter

https://www.avtofotomarket.si/testi/2017/02/12/liter-veselja-audi-a3-sportback-1-0-tfsi-basis/

B81

22. jul 2007
36.933
10.501
113
35k za tale teatni je kar dosti, nima lih neke opreme.

Pa preden se autofun spet razpizdi: avtor bo ze preizkusil in videl, ce mu ugaja ali ne.

matej_

Guru
25. okt 2007
2.123
655
113
Sam sem v seat ibizi vozil 1.0tsi 115KM. Presenecen sem bil na odzivnostjo, pa tudi poraba ni bila pretirana pa sem nardil cca. 750km od 1000km po AC. Potegnala je zadovoljivo, mela je 6 prestav, motile so me druge stvari, z motorjem sm bil zadovoljen.

Ce pa slucajno ni isti motor v audi-ju pa smatraj moj post brezpredmetno.

Ta mesto bi si vsekakor kupil tak mali mlincek.

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.412
2.425
113
Pri tem pa dodal še svoje lastno mnenje, da (mi) je avto predrag za to kar ponuja
A odkrivaš s to ugotovitvijo toplo vodo? Audi, BMW, Mercedes, Jaguar, Volvo ter še kak so predragi glede na to kaj nudijo? Bejži no? Kdaj pa so to bili avtomobili ki se jih je "izplačalo" kupiti glede na ceno z ozirom na to kaj nudijo? Vedno se jih je preplačevalo in vedno se jih bo. Tako da res in resnično brezvezen komentar. Raje podebatirajmo (če kdo ve slučajno) kaj je slabega na tem avtu razen cene (A3 je že od nekdaj grdo (pre)prag). Je pa res da tudi rabljeni lepo držijo ceno, vsaj vedno so jo tako da eno z drugim.

cizy

Fizikalc
21. jul 2007
6.976
64
48
Natanko to sem zelel vprasati. Ali mu morda poide sapa pri voznji navkreber, trije cilindri...Sedaj imam Golfa z 1,2 TSI in je več kot dovolj močen motor za moje potrebe.
In kakšno je nasplošno mnenje o A3?

Motor je boljši od 1.2 TSI, ima nekoliko več navora v nizkih, raje se zavrti v visoke obrate, poraba je par deci nižja. Kaj bo z zanesljivostjo bo pa čas pokazal, 1.2 in 1.4 z jermenom so top. Glede A3 pa kaj pa vem... osebno mi je avto nekoliko predolgočasen in sterilen (ja... še bolj kot Golf), pa tudi sam model je že vsaj oblikovno rahlo outdated, tehnološko niti ne v kolikor si ga naložiš. Moje mnenje je, da če imaš sedaj Golfa 7 in si z njim zadovoljen, potem počakaj še to dobro leto na nov A3, če imaš Golfa 6 pa go for it, cene so sedaj kar dobre za A3. Še vedno pa je to premium, in seveda ne bo v rangu Toyote, Hyundaia, Renaulta itd.

Jodlarcek

Fizikalc
16. avg 2007
3.306
18
38
MB
Hvala vsem za odgovore. A drugo leto pride novi A3?
Meni se avto s takšno opremo niti ne zdi pretirano drag (xenon...) Nenazadnje je to premium znamka. Za ceno dobrih 20.000 mislim, da ne dobiš Golfa s takšno opremo.
Audi A3

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.412
2.425
113
Hvala vsem za odgovore. A drugo leto pride novi A3?
Meni se avto s takšno opremo niti ne zdi pretirano drag (xenon...) Nenazadnje je to premium znamka. Za ceno dobrih 20.000 mislim, da ne dobiš Golfa s takšno opremo.
Audi A3

Drugače pa ima Denis prav, ti nabasani Rline golfi izgledajo tako od zunaj kot od znotraj bistveno bolje od A3 ki si ga prilepil. Pa še novi so, A3 iz linka je testno vozilo (oni bodo sicer rekli službeno). Jaz bi raje vzel tega novega Golfa če ga dobim za podoben denar, še raje pa na tvojem mestu počakam na novi A3.

B81

22. jul 2007
36.933
10.501
113
Ampak ne vem od kod razlika v cenah, razen imena. Deli pasejo krizem krazem. Morda hoce vw ali audi audija lociti od golfa :)

Ginginova

Guru
28. jul 2007
6.522
1.405
113
Vse je v glavi.
Eni dajo 1299 EUR za iPhone X, drugi kupijo No Name kitajca za 299 EUR, tretji so nekje na razumni sredini.

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.412
2.425
113
Ampak ne vem od kod razlika v cenah, razen imena. Deli pasejo krizem krazem. Morda hoce vw ali audi audija lociti od golfa :)
No, res da je najbrž osnova enaka, sigurno pa ni enak avtomobil in zgolj druga oblika... sicer se za A3 nisem nikoli zanimal bi pa stavil da so verjetno malce boljsi materiali notri, boljsa zvocna izolacija in konec koncev boljši brend, jeba*tga saj največ plačujemo ravno brende... čeprav tisti Golf deluje bistveno bolje je na koncu še vedno samo "ljudsko vozilo" :) In še en faktor če primerjam A3 in Golfa... Golfa imaš vsakih 65m, A trojk pa praktično ni ker so pač drage. Tudi to malo odtehta.