Astra classic

CupraR

Majstr
21. sep 2007
5.639
146
63
zmaga.gif
super nakup, čim več varnih km.

Fonzl

Guru
5. sep 2007
6.762
4.912
113
Sm potegnu tole iz naftalina... 8 let je mimo in Kia bo šla od hiše...

Je blo prov zanimivo prebrat telih pet strani prepucavanja po osmih letih... hehe...
grims-1.gif

No, s Kio sm bil zadovoljen, prevozil smo pol Evrope brez enega samega problema, izven rednih intervalov sploh nisem bil na servisu... Skratka avto je kul in še enkrat hvala tistim, ki ste mi ga svetovali, ker sam takrat res ne bi pomislil na Kio...

Zdej pa par vprašanj, ker vem, da ste pametni:

Kolk nastavit ceno za tak avto, ker ga moram prodat roku meseca? Če ga zamenjam staro za novo mi ponujajo 3800, ampak to se mi zdi ful premalo... Avto je memgrede, brezhiben. Na avto.netu so pa cene, hm... rahlo čudne...

Kako sploh zgleda prodaja v lastni režiji? Tega nisem počel že vsaj 20 let, sploh nimam pojma kako to zgleda danes...
bonk.gif

To sicer ni oglas, ampak če bi kdo rad grafitno sivo Kio cee'd 1,4 lx fresh, 2009 ...
evil.gif

Kar me pa dejansko najbolj zanima - mi lahko kdo napiše, kako poteka prodaja avtomobila v lastni režiji?

Slick

Majstr
18. sep 2007
2.281
191
63
Citat:
Uporabnik Fonzl pravi:
Kar me pa dejansko najbolj zanima - mi lahko kdo napiše, kako poteka prodaja avtomobila v lastni režiji?

Objaviš oglas, dokler cena ni "ta prava", te nihče ne pokliče, ko dovolj znižaš, se začnejo oglašati razni švercerji in "prepečenci", ki ti zagotavljajo, da je bil avto udarjen (čeprav ni bil), ti pokažejo vse praske, za katere itak sam veš in jasno zbijajo ceno dalje. Na koncu obupaš in daš avto staro za novo, ker se ti ne da hebat s pacijenti.
evil.gif

Pri meni je bilo tako, za morebitnih 500 EUR več enostavno ni vredno. No, vsaj meni ne.

Fonzl

Guru
5. sep 2007
6.762
4.912
113
slikca je izginila v osmih letih...
smile-1.gif

iščem originalno...
smile-1.gif

mislm da je bla tale...

Nazadnje urejeno:

Garfildd

Guru
24. jul 2007
6.249
4.809
113
Preglej ponudbe na netu in oceni kam bi ga uvrstil...
če boš pretiraval s ceno, te ne bo nihče klical, razen par SMS-ov od dilerjev, kolk je najnižja cena...
Naredi dobre fotke avta, po možnosti spucanega, saj če avto zgleda lep lahko pričakuješ več zanimanja...

Po telefonu ne spuščaj cene, sploh če je avto res ohranjen, in se na licu mesta pogajaj...

Po vseh prodanih avtih še vedno velja, prvi kupec - najboljši kupec... ko dobiš prvega resnega,
mu raje spusti še malenkost ceno, kot pa čakat da ti bo nekdo več denarja ponudil... na koncu po navadi manj iztržiš...
Se ne splača z vsemi težaki ukvarjat...

Prepis...
Avta ne dajati naprej brez opravljenega prepisa, tudi če ti da vso kupnino, da ga bo peljal v Bosno itd...

Naredita kupoprodajno pogodbo, lahko najdeš mušter na netu ali pa jo kupiš v knjigarni za 0,5€ in na roke napišeta
vse podatke, ali pa tam kjer bosta delala prepis (upravna enota ali tehnični)... ceno napišita realno... saj ne vpliva na nič (nobenih davkov ni nato itd...)

Tam reči, da ti dajo še kopijo odjavljenega prometnega dovoljenja, saj jo boš rabil za prekinitev zavarovanja, čim prej kontaktiraj
svojega zastopnika, da ti uredi prekinitev zavarovanja in vrnitev nekoriščene premije. Cestnino pa ti uredijo ob prepisu in dobiš
povrnjeno nekje v 14 dneh...

In to je to....

Kaj imaš sedaj naročeno?

Fonzl

Guru
5. sep 2007
6.762
4.912
113
No, avta sigurno ne bom dal iz rok, dokler ne naredim prepisa... en Yugo 45, letnik '89 je namreč še vedno napisan name...
bonk.gif

Zato me pa zanima procedura...

Težko pa že čakam na tole:

jet-black-mica-2.jpg

tek što nije,,,
smile-1.gif

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.577
336
83
Kras
www.mtl.si
Čestitke za nakup, naj ti fajn služi.
Garfildd ti je že vse napisal, časa imaš še dovolj, tako da lahko tudi postopoma nižaš ceno, pa boš videl, kje sd bo našel kupec.
Še vprašanje: ti na vrhu vrat (sploh zadnjih) z notranje strani kaj rjavi?

klekej

Majstr
26. jul 2007
5.458
346
83
34
Na našem Pro'ceedu tega letnika je rjavel prtljažnik na notranji strani in oba pragova. Sanirano pod garancijo.

Fonzl

Guru
5. sep 2007
6.762
4.912
113
Nič ne rjavi nikjer, vsaj jaz nisem opazil. Sploh ni bilo nikoli nič narobe z njim. Ravno danes sem šel menjat (za 80€) zadnji lonec pri avspuhu ker je nekaj ropotalo, to pa akumulator pred dvemi leti je bilo pa vse kar me je avto stal poleg rednih servisov... OK pa enkrat diski & ploščice, par žarnic in metlice brisalcev, ampak to je itak potrošni material...

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.577
336
83
Kras
www.mtl.si
Poglej na vrhu vrat pri gumijastih tesnilih.
Bi bila to prva ta Kia, ki tam že ne bi imela mehurjev pri toliko letih
wink-1.gif
... Razen, če je niste nič vozili pozimi.

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.264
1.894
113
Zakaj sploh prodaješ avto? Niti 8 let ni dopolnil. Saj bi vprašal če je kaj narobe z njim pa sam praviš da ni?

Fonzl

Guru
5. sep 2007
6.762
4.912
113
Kaj bi moralo pa bit narobe?

Prodajam pa ga, ker kot sm rekel, imam naročenega novega... Kaj čem pol s tem? Nimam tolk velike garaže da bi jih lahko zbiral...
evil.gif

Fonzl

Guru
5. sep 2007
6.762
4.912
113
novo... že od septembra

čakam skor tko kot osamdeset i neke na jugota...
hysterical-1.gif

cizy

Fizikalc
21. jul 2007
6.976
64
48
Citat:
Uporabnik Fonzl pravi:
Če ga zamenjam staro za novo mi ponujajo 3800, ampak to se mi zdi ful premalo... Avto je memgrede, brezhiben. Na avto.netu so pa cene, hm... rahlo čudne...

Kaj je čudnega na avto.net? Od 5k dalje so dizli z boljšim paketom opreme, po možnosti še facelift. Meni se zdi ponujena vsota za avtohišo popolnoma realna, bi rekel, da še celo dokaj dobra.