Astra classic

Mis

Fizikalc
1. sep 2007
2.627
0
36
Citat:
Uporabnik brgo pravi:
Hitre in zanesljive odgovore ma predvsem Vidoviti Milan
grin1.gif
Proti njemu je Danny popoln amater.

Ima opet puno onih sa linije za pametne....
hysterical-1.gif

kihko

Pripravnik
15. sep 2007
474
0
16
Kaj bo čez 3,4 leta me ne zanima. Sem samo popravil pametnjakoviča (kateri je še prodajalec avtomobilov), kateri je suvereno trdil, da Kie po pol leta ne moreš prodat za 6500 EUR, ker nenormalno izgubij ceno.
In kolikor imam jaz izkušenj (pa jih imam kar nekaj) so mi po Eurotaxu VEDNO dali ceno nižjo za vsaj 15% od cene po kateri je avto šel direktno do novega lastnika, brez kakršnega koli ''mučenja'' s prodajo. Dal sem mu link, iz katerega je razvidno, da je sranje od Kie po letu in pol in s precej več prevoženimi km vredno še vedno 70% cene novega. Po Eurotaxu, tako da predvidevam, da bi jo sam prodal še za več.

MrDaco

Guru
11. sep 2007
11.743
5.902
113
Samo toliko, tistim ki kritizirajo kako opli gnijejo. To se že 10 let ne dogaja več. Astra je prva med Opli ki je imela pocinkano pločevino. Sledila je Vectra in naslednji model Corse. Tako da ne nabijajte če nimate pojma.

Potem govor o zastareli tehniki: motorji v Astri clasic so enaki motorjem v trenutni Astri ki se prodaja. Torej??

Edino kaj zamerim temu avtu je to da nima avtoradija vgrajanega, To mi je skoraj nedopustno.

Kar se pa tiče krize, GM-a in Opla, pa komaj čakam da GM crkne, ter da se Opel odcepi od njih. Ker GM ni zadnje desetletje naredil drugega, kot to da je izcuzal Opel do onemoglosti. To da Opel in Fiat že nakj let sodelujeta ni skrivnost. Fiat dobavlja JTD-je že nakaj let in so odlični motorji. Sedajšnja Corsa in Punto grande, si tudi delita kar nekaj sestavnih delov. Pa nista ne Grande in ne Corsa slaba avta.

Blackjack

Guru
24. nov 2007
4.986
1.051
113
Citat:
Uporabnik MrDaco pravi:
Samo toliko, tistim ki kritizirajo kako opli gnijejo. To se že 10 let ne dogaja več. Astra je prva med Opli ki je imela pocinkano pločevino. Sledila je Vectra in naslednji model Corse. Tako da ne nabijajte če nimate pojma.

Potem govor o zastareli tehniki: motorji v Astri clasic so enaki motorjem v trenutni Astri ki se prodaja. Torej??

Edino kaj zamerim temu avtu je to da nima avtoradija vgrajanega, To mi je skoraj nedopustno.

Kar se pa tiče krize, GM-a in Opla, pa komaj čakam da GM crkne, ter da se Opel odcepi od njih. Ker GM ni zadnje desetletje naredil drugega, kot to da je izcuzal Opel do onemoglosti. To da Opel in Fiat že nakj let sodelujeta ni skrivnost. Fiat dobavlja JTD-je že nakaj let in so odlični motorji. Sedajšnja Corsa in Punto grande, si tudi delita kar nekaj sestavnih delov. Pa nista ne Grande in ne Corsa slaba avta.

ajej.... saj je vse avtomobile razvil GM, Opel je samo polimal znacke. Ce tega nebo vec bo pa totalna kapitulacija.

mitja155

Pripravnik
19. apr 2008
569
12
18
43
LJ
ob vseh teh popustih financiranj naj mi nekdo napiše...

avto je 12000€, damo 20 pologa, na pet let... kakšni so:

-prvo plačilo (polog, prvi obrok, stroški, zavarovanje kredita/leasinga itc)
-mesečni obrok
-odkup ( če gre za leasing/kredit) ostanek vrednosti (če je)

lp

mitja155

Pripravnik
19. apr 2008
569
12
18
43
LJ
Citat:
Uporabnik MrDaco pravi:

Zato je kolega na Astri G letnik 2000 menjal bok, ki je zgnil (oz kolotek)
cheer.gif

CupraR

Majstr
21. sep 2007
5.639
146
63
Sam od sebe?? Ni bili nič butneno, štrihano itd?? Nima kkšne gumjaste obrobe (z plehom v notranjosti) po robu koloteka??

Simon_Vi

KIYUNDAI fan
8. maj 2007
8.128
2
38
Spotoma...sem imel možnost videti pred leti, spodnjo stran(trebušček) kako izgleda tale astra tip G , mislim, da je bila letnik 2002. Avto je bil star eno leto, narejenih manj kot 8000 kilometrov, je imela še polivinil na pragih. Poden avta pa sama rja....da ne govorim o izpušnem loncu, ki je bil ves rjav. Pa ne od umazanije.....
Vulkanizer vrže dol to skrupucalo, pa dvigne mojega Roverja 200 Vi, ki je bil takrat star cca 6 let in da vidiš to. Brez pikice rje, še izpušni lonec(ki je bil še ta prvi), kot nov!!
Opel pa rja je kot stara [censored] v novi obleki. Tud če zgleda lepo je še kar fajn obiskana(rjava)...
grin1.gif

lost1

mnz
19. jul 2007
8.456
146
63
Citat:
Uporabnik mitja155 pravi:
ob vseh teh popustih financiranj naj mi nekdo napiše...

avto je 12000€, damo 20 pologa, na pet let... kakšni so:

-prvo plačilo (polog, prvi obrok, stroški, zavarovanje kredita/leasinga itc)
-mesečni obrok
-odkup ( če gre za leasing/kredit) ostanek vrednosti (če je)

lp

MPC: 12.000,00
Polog: 20,00 % cene ali 2.400,00
Število obrokov: 60
Obrok: 198,99
Stroški sklenitve pogodbe: vključeni v polog

Odkupa ni, zadnji obrok se odplača in zadeva je končana, prepisov ni.

lager

Pripravnik
3. dec 2008
383
1
16
Jst sm tud že vidu trojke karavan, ko je gnilo izpod zadnje šipe na zadni havbi..
Pač kar se rjavenja tiče je tko da je lahko avto pri transportu malo butnjen, ali pa kak lolek pri prevažanju iz tovornjaka oz. v salon malo podrajsa, pol se pa to na hitr popravi, pa valda da rja od odspodaj ven butne, sej prvih par tisoč km ni nič, naenkrat vse rjavo..
Opel je začel cinkat l 1997, prej ni zato pa je blo kar je blo + veliko soli na naših cestah in evo ti..
Kar pa slišiš tko baba čula baba rekla da je frocu od soseda od puncinega kolega začel rjavet nov avto takoj ko je iz salona pripeljal so pa buče.
stupid-1.gif
Verjamem da se zgodi v kakem procentu ali pa še manj, ampak da bi opli še sedaj rjaveli pa ne verjamem.
Pač nakladanje tistih, ki morajo nujno vozit prestižno znamko, zaradi ega. Kje da bi kdaj vozili opla / renaulta / fiata ... takim bi osebno plačal operacijo ta malega da bi blo manj sranja po cestah

MrDaco

Guru
11. sep 2007
11.743
5.902
113
Citat:
Uporabnik mitja155 pravi:
Citat:
Uporabnik MrDaco pravi:

Zato je kolega na Astri G letnik 2000 menjal bok, ki je zgnil (oz kolotek)
cheer.gif

Pozabil si pa napisat da je ta bok že bil klepan/štrihan.

Doma imamo to dotično astro letnik 99, garažirano pod milim nebom, pa nima niti pikice rje. Seveda če le malo skrbiš za avto, ga pozimi kdaj spereš soli itd...

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.672
6.710
113
pri taščici
Jah tudi jaz opažam boke oplov okrog 00 letnika pošteno scvetene (ali pa čisto nič) tako da je res? zakaj svetijo.
Bratrance ima astro l 99 "prvi" lastnik" prvih 8let garažirana,s edaj pod nadstreškom, pa kakor vem te pes še ne more ugriznit pri zaprtih vratih.
Imava Merivo 04 pa o kakšni rji tudi še ni sledi. izpuh je tudi še prvi....

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.672
6.710
113
pri taščici
Sicer pa da se vrnem:
NA planetu sem bral da prihaja nova astra torej....
bo v kratkem ta astra 3 modele star model?!
Počakaj da aktualne astre postanejo "clasic III" pa jo kupi za nekaj jurjev manj.

Fonzl

Guru
5. sep 2007
6.762
4.912
113
ksz

evo, tole je zdej pr bajti
20090520-180856.jpg

Hvala vsem za nasvete, ideje, debate, krajšanje časa itd... Predvsem tistmu, ki me je spomnu na kio, pa tud lostu, čeprov ni blo biznisa.
wink-1.gif

Je pa treba povedat, da tole vseen stane dva jurja več kot astra. Oziroma, če ne bi blo recesije, bi stalo tam nekje okol 15.
Tko da... tud recesija je za neki dobra...
smile-1.gif

Drgač je pa kul avto. Niti nisem presenečen. Se mi je že en cajt zdelo, da so korejci tam nekje, kjer so bli pred leti Japonci. Žal Japonci niso več...
frown-1.gif

Simon_Vi

KIYUNDAI fan
8. maj 2007
8.128
2
38
Čestitam, kupil si trenutno BestBuy avto! Srečne in varne kilometre ti želim.....pa zavarovat proti toči
grin1.gif

shift

Guru
20. jul 2007
9.895
2.281
113
za šankom
bravo.upam da sem ti dobro svetoval.tudi jaz sem pregledal vsaj 10 škatel za ta denar.sicer smo na koncu vzeli 3 vratno verzijo.tudi barva ji paše
zmaga.gif