Asistenca

Asistenca

• Skupaj glasov
    46

masterr

Fizikalc
14. apr 2010
1.502
0
36
ok. Cerkno
Kje se najbolj splača doplačat asistenco, koliko pride na Triglavu, Generali ima menda samo za 1 evro (tam je treba sklenit zavarovanje), ampak folk se pritožuje, da ni vredu.

Nazadnje urejeno:

Generik

Guru
14. maj 2011
3.889
1.272
113
Sam imam posebej plačan AMZS, čeprav imajo domači asistenco pri Triglavu (in koliko vem je še do sedaj niso uporabili - tok, tok). Nikoli se nisem poglabljal kako je pri zavarovalnicah, vendar mi je še posebej pri AMZS všeč to, da lahko mehanik 3x (letno) krat pride na teren pregledat avto in ga poskuša tudi rešiti. Ne stane te niti centa, razen izgubljen čas. Tudi če mi zmanjka goriva, mi ga bodo pripeljali zastonj (plačaš samo gorivo), ipd. Saj ne, da bi se mi to dogajalo, je pa dobro vedeti, da imaš nek "backup". Vsaj za občutek varnosti če ne zaradi česar drugega.
smile-1.gif

Imam pa plačano članstvo+ (ki stane 63,00€), kar pomeni tudi vključeno tujino in prevoze avtomobila iz tujine do določenega zneska ali kilometrine. Za podrobnejše informacije pa najbolje, da si sam ogledaš spletno stran članstva AMZS.
Morda se komu zdi 63,00€ pretirana cena za članstvo, vendar če se ti res kaj zgodi in ti ni potrebno posebej plačevati vleke ali česar koli drugega, takrat to odtehta. Sicer pa je 63,00€ manjši znesek kot ga plačam na črpalki, ko grem tankat.

B81

22. jul 2007
37.009
10.539
113
Ne vem, če ni Triglavova precej dobra - klik , me je rešila, ko so mi razbili šipo in pokvarili ključavnico, da nisem mogel vžgati. Tudi peljali so 30 km k mojemu mehaniku IN NE do prvega servisa, kot ima katera druga zavarovalnica.

Jaz bi vzel Triglav asistenco (morda še PLUS).

Benady

Fizikalc
20. jul 2007
6.825
1
38
Jaz imam 3glavovo tapoceni varianto, me je lepo rešila ko mi je na AC odfukalo turbino
cry12bpy.gif
...to ne verjameš če ne vidiš). V glavnem vleka prišla, vprašala kam naj pelje in potem tja peljala brez pripomb. Pa še čez par dni sem dobil klic, ali sem bil z asistenco zadovoljen, moj odgovor:

Da, zelo, in jo vsakomur priporočam
zmaga.gif

Za ostale ugodnosti aka nadomestni avto se nisem zanimal, ker jih takrat nisem potreboval.

Garfildd

Guru
24. jul 2007
6.262
4.845
113
Najboljša 3G, najvišja kritja tudi tujina in prišlepajo te domov oz do tvojega serviserja če je treba...

So pa razlike, asistence za 5€ ponavadi krijejo samo vleko v primeru prometne nesreče!
Medetm ko druge varijante tudi če zmanjka goriva, okvara ali prometna nesreča...

AMZS je fajn, samo se mi zdi da imaš "samo" 3 primere lahko na leto...

B81

22. jul 2007
37.009
10.539
113
Ja, pri triglavu si omejen denarno, torej dokler ne 'pokuriš' fonda....vsaj tako mi je rekla.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.769
6.756
113
pri taščici
Sam zadovoljen s triavom, razen pazite ker nadomestni vam pripada samo ce se ne morete pripeljat do servisa. Ce se tja pripeljete, vam ne pripda. Je pa vec teh asistenc tudi pri triglavu. Pa ponavadi ti tiste variante za 1evro pripadajo samo ob kasku ali kaksnih drugih pogojih.

Tommy17

Fizikalc
8. jan 2009
820
47
28
Jaz imam pri AMZS članstvo plus, ki vključuje tudi tujino in sem zelo zadovoljen. Če pa pogledaš, kakšne ugodnosti dobiš še zdraven, pa sploh. Prej sem imel assistenco pri zavarovalnici Maribor in nisem bil zadovoljen. Res pa je, da s Triglavom nimam izkušenj, vendar so že kot zavarovalncia dragi...

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.412
2.425
113
No na hitro, jaz imam tudi že minimalno 5+ let to najvišjo asistenco pri AMZS, ne da mi je rešila, 100x me je rešila, največja fora pa je v tem da je asistenca vezana na človeka in ne na registersko tablico. Torej vzamem tujo garo za katero nevem v kakšnem stanju je in me pusti na cesti, ni problema, AMZS asistenca vse reši. Sem prepričan da je to daleč najboljša asistenca pa še revijo dobiš vsak mesec zastonj + popust na tehničnem + bon za avtopralnico
smile-1.gif
Sicer pa nevem kako je v primeru da pri zavarovalnici koristiš asistenco, pri Triglavu sem 100% da drugo leto ne dobiš 5% popusta katerega bi dobil v kolikor nisi imel nobene škode (tako oni pravijo), po domače pa dobiš tisti rabat če nisi nič črpal iz police v preteklem letu, če pa uveljaviš šlepanje pa si črpal in potem več ta asistenca ni tako ugodna... Lp

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.412
2.425
113
Eno vprašanje še glede Triglav asistence a tukaj je višina asistence enaka za vsa vozila ali imajo zopet tisto hinavsko foro da bolj kot je avtomobil drag/močan, večja je asistenca? Torej koliko stane Asistenca+? V kolikor je res 30€ je zadeva ugodna. Lp

Garfildd

Guru
24. jul 2007
6.262
4.845
113
Prednost AMZSja je da je vezana na člana in ne na avto, je pa to potem nekaj dražje, AMZS stane cca 65€, Triglav Asistenca Plus okrog 35€, ZM Asistenca Premium pa med 25-35€, Generali - 45€,.... Asistence za 1-5€ ponavadi krujejo vleko samo v primeru prometne nesreče, če je vozilo nevozno, to s manjši zneski 100-200€, kar pa hitro presežeš... To je glih tolk saj neki pa mam, ko pa rabiš pa si ne moraš kaj dosti pomagati.... Asistenca ti nudi pomoč na cesti, če jo lahko v eni uri odpravijo je to, če se ne da se pa avto naloži in odpelje na pooblaščen servis (prvi), nadomestni avto lahko dobiš če vozilo ni vozno oz primerno za promet. Če jemljete asistenco vzemite pri Triglavu ( (Plus, Confort) ali ZM (Premium) ker imaš možnost, da ti avto odšlepajo tja kamor ti želiš, k mehankarju v tvoj domač kraj ipd... Osnovne asistence, samo do prvega servisa kjer lahko odpravijo napako...

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.412
2.425
113
Sicer ne poznam pogojev 100% natančno ampak ta AMZS asistenca plus mi tudi krije šlepanje vozila kamorkoli? Vsaj tako je vedno bilo, ali je to bila dobra volja voznika?
smile-1.gif

pinKING

Pripravnik
1. sep 2007
522
8
18
ORANGEland
www.trenutkiveselja.si
KSZ
Vedno dobro preberite kaj vam nudijo za kaksen denar in potem sodite. Koliko das toliko dobis. 3glv, da marsikaj in vse izgleda cool, samo gubis pa pri bonitetah. Eni imajo pogoje, da se vleče do naj.....
Prednost AMZS je to, da je vezano na člana in ne na avto...
itd...

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.412
2.425
113
Saj to ravno to, o tem govorim, npr. pri Triglavu plačujem letno od 1300-1500 za zavarovanje in če koristim asistenco sem takoj ob tisti letni bonus zvestobe 5% kar znese takoj 70-75€.

lost1

mnz
19. jul 2007
8.456
146
63
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
Sam zadovoljen s triavom, razen pazite ker nadomestni vam pripada samo ce se ne morete pripeljat do servisa. Ce se tja pripeljete, vam ne pripda. Je pa vec teh asistenc tudi pri triglavu. Pa ponavadi ti tiste variante za 1evro pripadajo samo ob kasku ali kaksnih drugih pogojih.

To ni res.
Dobis tudi to,samo poklicat moras na asistenco prej,povedat da si cca 1km od serisa in da bi lahko tja še prišel...pa ti tudi dajo nadomestni avto brez problema.

hipnotik

Pripravnik
22. mar 2009
567
0
16
Imam kasko zavarovanje pri triglavu in tudi asistenco.
Nedavno so mi avto spraskali z ostrim predmetom in ko sem ga pripeljal v popravilo so mi dali nadomestni avto za 4 dni kolikor je trajalo popravilo.
Nobenih komplikacij. Potreben je bil samo en klic in nadomestni avto je čez eno uro čakal pri mehaniku.