AR 4.20 ( brez ) JCV

zakon

Guru
16. maj 2008
8.763
809
113
toti Maribor
JCV1.png
JCV2.png

cca. 104 slikic bi naj imela.

Info

Edit:

Spremenjen naslov, ker ob izidu ni JCV datoteke zraven, oziroma so Slovenijo izključili iz karte AdriaRoute.

Nazadnje uredil moderator:
I

Izbrisan uporabnik #488

Mislim, da ta "posodobitev" ni rešitev za AR, ki ima velike težave s kategorizacijo.

krimec

Majstr
7. maj 2011
3.811
130
63
Najbrž bo JCV le v eni resoluciji. Pri Garminu jih je več različic, odvisno od modela naprave.
Me zanima, kako bo zadeva špilala
sprasujem se.gif

popotnik

GPS presidente
25. feb 2010
13.226
9
38
Maribor
popotnik-gps.blogspot.com
Baje bi se naj JCV samodejno prilagajal glede na serijo nuvija.
Novejši bi naj imeli čez pol zaslona starejši čez celega.
Na voljo pa bi naj bila enkrat po novem letu.
Glede kategorizacij cest pa človek sploh ne ve kaj jim naj pošlje, če pa so v AR skoraj vse ceste označene kot ceste, čeprav je med njimi veliko kolovozov ali traktorskih cest, ki sploh več ne obstajajo, AR pa ti veselo pravi drži se leve ali desne ali pa te celo hoče peljat tam kjer sploh ni ceste.

krimec

Majstr
7. maj 2011
3.811
130
63
Turiste (tuje in domače) na CRO mora AR pripeljat v najbolj odročne vasice na selu, da domačini na stojnicah ob kolovozih kaj prodajo
evil.gif

To sem pred časom zasledil na neki Hrvaški strani o turizmu
tongue-1.gif

QBR

Pripravnik
26. okt 2012
886
0
16
Citat:
Uporabnik popotnik pravi:
Glede kategorizacij cest pa človek sploh ne ve kaj jim naj pošlje, če pa so v AR skoraj vse ceste označene kot ceste, čeprav je med njimi veliko kolovozov ali traktorskih cest, ki sploh več ne obstajajo, AR pa ti veselo pravi drži se leve ali desne ali pa te celo hoče peljat tam kjer sploh ni ceste.

Hvala bogu, da je tako. Po naših vukojebinah, kjer so že 30 in več let ceste celo asfaltirane, z CN ne pridem nikamor. Z AR pa paraviloma ni težav.

Nasploh sem se naučil; za ture po avtocestah in glavnih cestah - CN. Za podeželje - obvezno AdriaRoute.

Opazil pa sem še eno zanimvost. Po hrvaškem primorju (do Dubrovnika plus otoki) te CN neprimerno bolje pelje, kot pa AdriaRoute, čeprav je njihova.
rolleyes-1.gif

I

Izbrisan uporabnik #488

Glede otokov se strinjam, imajo več poi in bolj podrobne zemljevide.

Zanimivo ja, da je Hrvaška prav v AR najslabša
smile-1.gif

Zgaga

Guru
25. jul 2007
10.577
4.502
113
49
Na sončni strani ALP
Jst imam ravno obratno izkušnjo. AR me hoče vodit po poteh, ki so bile aktualne pred 60+ leti in so vrisane celo v TISu.
CN teh poti nima oz. so označene kot peš poti in te ne gnjavi in vodi v razna brezna.

dejvi

Fizikalc
30. avg 2010
1.324
0
36
maribor
se strinjam z snecerjem, da bi bilo bolje,da bi več naredili na kategorizaciji cest kot na šminki

lp

popotnik

GPS presidente
25. feb 2010
13.226
9
38
Maribor
Baje se nekaj trudijo tudi v tej smeri, samo kako jim javit, če pa je 80% cest narobe kategorizirano in te hoče peljat tudi nekam med njive kjer že kar nekaj let ni več ceste ali pa te hoče povlečt po kakšni traktorski poti.
Za ceste kjer se redno vozim in kjer vem, da so narobe označene sem jim že poslal podatke kaj naj spremenijo, ostali pa naredite isto za ceste za katere veste, da niso pravilno označene.

Mail za sporočanje napak za AdriaRoute najdete v Wiki
wink-1.gif

fikus

kaktus
23. apr 2008
2.528
14
38
Citat:
Uporabnik dejvi pravi:
se strinjam z snecerjem, da bi bilo bolje,da bi več naredili na kategorizaciji cest kot na šminki

lp

Problem je, ker ljudje kupujejo šminko, ostalo jih pa kaj dosti ne briga.

Par let nazaj, ko je bil CNE še obupen je večina raje imela CNE kot AR samo zaradi slikc.

popotnik

GPS presidente
25. feb 2010
13.226
9
38
Maribor
Prej kot nekje konec Marca v začetku Maja dvomim da bo, tako, da čez kake 2 meseca, če bo sreča.
Ko pa bo na voljo, bo pa takoj objavljeno na forumu, brezveze je ugibat kdaj bi naj bila.
Ko bo, bo javljeno na forumu, do takrat pa moramo pač vsi potrpežljivo čakat.

scania

Pripravnik
27. jan 2008
350
5
18
ACTROS 1851
ta karta je brez veze...od začetka sem bil zagovornik AR karte za po sloveniji, zdej pa škoda truda k je CN boljša, saj z moje strani.

I

Izbrisan uporabnik #488

Jaz tudi samo še čakam vedno le na CN, AR kljub visokim pričakovanjim in novim napovedim ne opravičuje nakupa.

Čas jih je povsem povozil.

TKJJ

Pripravnik
28. nov 2009
316
0
16
Maribor
Ze dolgo nisem pristas AriaRoute, me je preveckrat spravila v tezave, to so dejstva. Sem uporabnik izklucno CNE karte. Ker je pac zima in je vcasih malo vec casa, pa bi se zaradi dolgega casa malo poigral z njo.

scania

Pripravnik
27. jan 2008
350
5
18
ACTROS 1851
AR je bla dobra ko sem kupil nuvija 350 (moj prvi) pa sem imel čist osnovno karto pa še tko površno narejeno. če se ne motim je bla sam base map gor. Z AR je bla druga slika saj je blo mislim da 1.60 verzija al tko nekako malce bolše ki je bla kr OK podrobna. Potem pa vsaka verzija je bila bolša. Zdej pa jih je čas povozil.

popotnik

GPS presidente
25. feb 2010
13.226
9
38
Maribor
Čas jih je konkretno povozil, preveč delajo na neki šminki in premalo na kategorizaciji cest.

Poslali 100x za določene ceste popravke pa še vedno niso popravljene.
Ceste, ki niso asfaltirane so označene kot da so, ceste med polji, ki so popolnoma zaraščene ali jih sploh ni več so na AR označene kot normalne ceste in te posledično seveda nuvi hoče vodit po njej.

Pri Leskovcu v bližini Ptuja je čez gozd traktorska cesta po kateri še greš komaj peš (kategorizacija te ceste je seveda kot, da je na njej asfalt) a karta AR te veselo hoče zapeljat po njej, ker je bližje, kot pa če greš po asfaltirani cesti, ki je res asfaltirana.
Pa še kar nekaj takih biserov najdeš na njej in ravno to me je odvrnilo od nadaljne uporabe AR in sedaj uporabljam še samo CN.

Očitno bi sedaj, ko bodo vključili še prikaz JCV v AR radi, da bi uporabniki znova prešli na AR, ampak dokler ne bodo porihtali kategorizacije cest, dvomim da jo bo še kdo uporabljal za resne namene oziroma, da ji bo zaupal in sledil poti, po kateri ga bo hotelo peljat.

Nazadnje, ko sem AR slepo zaupal (karta je bila v3 ) me je v Kočevje namesto po cesti, ki gre čez Ribnico, peljala proti NM in potem čez Ambrus in po takih luknjah na tisti makedamski cesti, da sem se vozil max 30km/h (1 uro dalje kot pa po normalni cesti).