Apple iPad

D_K

Guru
24. sep 2007
3.067
845
113
Citat:
Uporabnik wacko pravi:
Citat:
Uporabnik D_K pravi:
No ja kolko jaz vem iz prve roke o politiki Appla.
Ob izidu dajo najprej oskubljeno različico produkta, kateri sledijo potem še "nove", ki imajo vse ostalo šaro, ki jo imajo drugi že par let.
Vedno so par let odzadaj a zgleda, da jim prodaja uspeva, saj so povečini produkti "bulet proof" in so nemenejni potrošniški raji, ki jo boli K, kako bo naložla gor kaj koristnega.

Še malo odzadja: To da prvo izdajo oskubljeno različico je posledica tega, da jim enostavno zmanjka časa za testiranje.
Če dodaš USB, ga je treba testirat, če dodaš kamero isto. To rešujejo z dobrim marketingom in s tem, da ne izdajo produkt ki "deluje", čeprav je "polprodukt" napram ostalim. pri tem pa še lepo molzejo folk...

PS. zakaj bi rabo še eno dodatno napravo, ki je mešanica notebooka in teelfona, a nič od tega. Že telefon mi je muka nosit s sabo, kaj šele da bi totega hudiča. Če rabim kaj nujno pa lahko naredim s telefonom.

1. Res je, da prvič dajo ven bolj ali manj oskubljen izdelek in ga potem nadgrajujejo. Apple lahko sledi drugim napravam, drugi proizvajalci pa do zdaj še niso naredili konkurenčnega UI.

2. Kdo si ti, da govoriš kaj je za koga koristno?
bonk.gif
Včasih ste Apple haterji še precej slabši kot Apple fanboyi....

3. Strašno poučen si ti o razvoju pri Applu
hysterical-1.gif

4. Zakaj sploh komentiraš napravo, katera je očitno narejena za drugačno ciljno publiko (ovce, raja, kakor koli jih že imenuješ). Mogoče nekateri pa radi sabo nosijo telefon in druge naprave
smirk-1.gif

1.) Dajo ga ven izključno zato, ker jim zgleda vedno zmankuje časa. Več Featurejev več bugov in zato raje polizdelek dajo na trg delujoč.
2.) Tu ti dam prav. Kolk bo zadeva koristna bomo vidli. Za mene definitivno ni. Nisem ne "fanboy" niti "hateboy". Apple spremljam že od samega začetka. PS. Edini njihov produkt, ki si ga lastim je (ipod), o tem zdaj nebi tu. Jaz pravim da je nekoristna... bomo vidli čez kako leto, če sem imel prav.
3.) O razvoju v Applu sem verjetno poučen, no ja malo pa že
smile-1.gif
. Je pa res, da svari zelo skrivajo tudi med zaspolenimi, a se vseeno se da od njih mariskaj zvedet.
4.) Nevem zakaj je ta naprava sploh koristna in mislim, da jo bodo kupili samo fanboyi. JAz v njen ne vidim dobene koristi in nič inovativnega. Torej povečan telefon, brez telefona :/

In še izjava ko te zaposlijo: "You have joined the Cult"

Nazadnje urejeno:

Steve

Guru
13. avg 2007
10.012
1.911
113
kaj dela vsaj 50% folka z svojimi mašinami? internet, email, muzika, filmi. nam ta igrača to omogoča? ja. kaj še ni jasno?

D_K

Guru
24. sep 2007
3.067
845
113
Včeraj sem si še maljo bolj podrobno pogledal stvar (razne intervijuje).
Zgleda, da bo isto ko iPhone. Prodavalo se bo kot vroče žemljice, čeprav večino ljudi ni navdušenih nad njim.
Enega boš mel na WCju enega v kuhni, enega v dnevni.....itd.

_jolly_

Fizikalc
3. sep 2007
2.141
2
38
to, da so japka fani vsi "oh, kako revolucionarno", čeprav obstajajo zelo podobne stvari že več kot 5 let (Nokia 7710, samsung q1, ...). Polek tega lahko vse te funkcije uporabljaš s telefonom.

Steve

Guru
13. avg 2007
10.012
1.911
113
In tebe in ostale zdaj moti pravzaprav to, da bo applu to dejansko uspelo prodat, kar ostalim ni, pod izgovorom da prodajajo sektašem
stupid-1.gif

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.434
3.825
113
davorinm.wordpress.com
Dejansko jim še ni uspelo ničesar prodat.
smile-1.gif

Naj mi nekdo razloži primer v praksi, ko bi ti prav prišel tale iPad? Zame je to preseravanje in nepotreba naprava. Je pa to samo moje mnenje.

VitoC

Pripravnik
10. okt 2007
395
0
16
Prekmurje/Ljubljana
Obišči stran
Citat:
Uporabnik ynos pravi:
Dejansko jim še ni uspelo ničesar prodat.
smile-1.gif

Naj mi nekdo razloži primer v praksi, ko bi ti prav prišel tale iPad? Zame je to preseravanje in nepotreba naprava. Je pa to samo moje mnenje.

Ok zame to sigurno ni neko preseravanje.....tako so eni govorili pred 5 leti, če je kdo prišel na javno mesto (fax, itd. itd.) s prenosnikom, zdaj danes je to čist normalno.

Osebno premišljujem, da bi čez čas prodal Macbooka, si nabavil enga iMac-a za delo v stanovanju, kjer naj več časa preživim za računalnikom, za sabo nosit, ko grem ali domov ali v kakšen kraj na dopust pa sabo vzel iPad-a . OK..počakal bom oz. bi, da bi iPad imel malce večopravljivosti....

D_K

Guru
24. sep 2007
3.067
845
113
Hmmm.. če po pravici povem mogoče stvar res ni tako slaba, a predraga
smile-1.gif

Apple je tukaj res htel naredit nekaj za konzumiranje podatkov...
Trenutno si s službe včasih prinesem notebooka, ampak samo zato, da malo pobrowsam po netu, prečekiram FB itd...
Tud, če greš kam na morje je za moje pojme kar koristna stvar...

Če pa pogledam po drugi strani, ga v bistvu sploh ne rabiš, ker maš na dopuistu kaj bolj pametnega za delat, doma pa tud...
V bistvu je naprava, ki nam oljaša oz. naredi boljšo izkušnjo pri opravilih, ki so nepotrebna... (za drugo temo).

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Ideja: Z VNC appletom se povežeš na domačo iber-mašino in delaš, kaj češ...
wink-1.gif

Robbit

Fizikalc
26. jul 2007
2.209
20
38
Tud jst mislim, da bi meni doma čist prav prišel tale pripomoček. Ker imava s svojo doma en računalnik in nisva zahtevna uporabnika (sploh moja uporablja skoraj samo internet za mail ipd.), bi blo tole čist fino za na hitro internet prečekirat. Pač bi ga imel doma po stanovanju za kaj na hitro pogledat
smile-1.gif

Steve

Guru
13. avg 2007
10.012
1.911
113
končno je vsaj nekomu potegnilo komu in čemu je naprava dejansko namenjena. ne pa 6 strani natolcevanja expertov, kak ne morejo gor poganjat fotošopa
stupid-1.gif

wacko

Fizikalc
18. jul 2007
5.450
0
36
Citat:
Uporabnik _jolly_ pravi:
to, da so japka fani vsi "oh, kako revolucionarno", čeprav obstajajo zelo podobne stvari že več kot 5 let (Nokia 7710, samsung q1, ...). Polek tega lahko vse te funkcije uporabljaš s telefonom.

Če obstajajo take stvari že pet let, kako to da ni nobene v širši uporabi? Bi čez eno leto primerjal število iPad-ov in ostalih "podobnih" izdelkov? Isto ste govorili za iPhone - "nič posebnega, že videno, šminka...." pa še vedno scat vozi vse tist naprave, ki so toliko bolj napredne od iPhona
smirk-1.gif

Zdaj bo izgovor za dobro prodajo spet, da ima Apple toliko ovc. Samo se človek kar malo vpraša, kdo je večja ovca. Tisti, ki kupi napravo, ki mu je všeč in ima vse funkcije ki jih potrebuje, ali tisti, ki kupi napravo zato, ker omogoča še toliko več, čeprav tega sploh ne potrebuješ.

wacko

Fizikalc
18. jul 2007
5.450
0
36
Citat:
Uporabnik D_K pravi:
Če pa pogledam po drugi strani, ga v bistvu sploh ne rabiš, ker maš na dopuistu kaj bolj pametnega za delat, doma pa tud...
V bistvu je naprava, ki nam oljaša oz. naredi boljšo izkušnjo pri opravilih, ki so nepotrebna... (za drugo temo).

zmaga.gif

Ekzekli! Samo je pa tudi res, da je povpraševanje po takih napravah precej veliko današnje čase
wink-1.gif
Ni slaba zadeva, če veš kaj kupuješ....

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.462
2.453
113
Okej stroka, v čem je sploh finta tega iPada? Zakaj bi si človek umislil to namesto prenosnika?

doto

Fizikalc
25. jul 2007
3.175
0
36
Finta je v tem, da je to iPod touch z večim ekranom. Zaradi tega lahko na njem surfaš lažje, gledanje filmov je prijetnejše. Glede na predstavitev bo z njim daleč najbolj udobno delo z emaili na mobilni napravi. Gledanje slik je samoumevno, enako branje knjig. V primerjavi y iPhonom bo imel tudi iWork, kasneje pa še druge programe za urejanje dokumentov,... + 140.000 obstoječih aplikacij v appstore. Da iger sploh ne omenjam, ki so nesramno poceni v primerjavi z ostalimi napravami, po kvaliteti pa sploh ne zaostajajo za njimi.

Skratka ni zamenjava za prenosnik.

futuristic

geđet frik
Osebje foruma
13. jul 2007
7.920
662
113
Edini razlog jaz vidim v večji mobilnosti. Ker prenosniki so običajno težji in imajo slabšo avtonomijo.

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.462
2.453
113
No lastim si iMaca da ne bo kdo rekel da sem proti Applu ampak to je največja glupost kar sem jih vido in čisto preseravanje. Torej če sem prav razumel gori niti ni MacOS-a ali..?