Apple iPad

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Vau, lahko rotiram in zumiram slike. Takoj kupim. Ker tega do zdaj nisem mogel. In to je vse, kar v življenju hočem. Slike zumirat.

Kot se vidi na sliki, je to demo. Ni končni izdelek, ampak demo. Nekaj, kar lepo zgleda na predstavitvi, to pa je tudi vse. Razne, če misliš, da bo ta MutliTouchGlobe "ubil" Google Earth in ostale, ono za slike pa ACDSee (al kar je dandanes popularno za slike).

Razen tega pa je to Windows7 mašina. Brez tipkovnice in bolj pročen za v roko od laptopa/netbooka. to je vse.
Gremo gledat, kateri bo bolj uspešen?

wacko

Fizikalc
18. jul 2007
5.450
0
36
Neuporaben je za tiste, ki jim še kar ne potegne, da ta naprava ni namenjena za resno delo. Nikoli ni bila in nikoli ne bo. Tudi če notri vgradijo bolj zmogljiv hardware, bo še vedno tablet. Za resno delo bo še vedno manjkal večji zaslon, tipkovnica in miška. Kaj dobimo, če dodamo tabletu prej naštete stvari? Laptop. Torej... zakaj tlačit hud hardware v tablete, če so za delo še vedno bolj uporabni laptopi? Kaj ti nuca podpora za pravi OS, če s stališča UI ni primeren za tako napravo? Potem pa ratujejo taki izdelki kot so razne Nokie, ki imajo polno nekih možnosti, katere so v realnosti neuporabne, v najboljšem primeru pa samo nepraktične.

p.s.: Če bi imel USB, bi imel praktično vse, kar taka naprava potrebuje.

Nazadnje urejeno:

D_K

Guru
24. sep 2007
3.067
845
113
Nevem kaj mi bo naprava velikosti deske za rezanje klobas, ki ne ponuja nič več kot dosedanji telefoni.
Za browsanje in ostale osnovne stvari pa je dosti boljši kak acerjev mini notebook.

Apple spet izumlja toplo vodo. ne rečem, če bi napravo blo možno zrolat kot papir... v glavnem podn.
Pomoje bo to ene draga deska za rezanje salame.

Nazadnje urejeno:

cizy

Fizikalc
21. jul 2007
6.976
64
48
Pa si ti že kdaj probal windowse na tabletu oz. na touch screenu? Ker če bi jih potem ne bi trobil o uporabnosti, ker je celoten UI (kot je že stein napisal) neprimeren za delo z prsti. Iz istega razloga tudi pri applu niso šli tlačit osx-a v iPad, čeprav bi to verjetno z lahkoto storili. Sicer pa je ta zadeva v končni fazi še vedno 200 eur. dražja , jaz bi pa rad videl bolj uporaben izdelek za enako oz. manjšo ceno.

_jolly_

Fizikalc
3. sep 2007
2.141
2
38
Preden začneš še bolj kvasit bedarije je to čisto pravi netbook s dual core procesorjem, ki ima zložljiv ekran, tako da dobiš potem ven čisto pravi tablet pc, na katerem si lahko delaš zapiske tudi s pisalom (glede na to, da ljudje ne pišemo s prstom po papirju je to bolj naravno).
Ne samo to, celo multitouch trackpad ma. Neboš verjel, celo kakšne usb naprave lahko gor priklopiš (sam to je tak brezveze, ker nihče danes ne uporablja usb ključkov, ne?). Tudi kamero ima. Lahk celo skypaš, video call-aš. Ne rabiš nobenih glupih pretvornikov za sd card reader, usb, hdmi, ....
Pa še to: TO NI DEMO! Je naprodaj. V Sloveniji ga dobiš že za 550€. Je pa res, da niso imeli take super duper predstavitve za to stvarco kot pri Jabki.
če ti je, lahko prečitaš klikni tukaj.
Drugič se prej pozanimaj, preden začneš blatit stvar.
wink-1.gif

_jolly_

Fizikalc
3. sep 2007
2.141
2
38
Sem. In to xp-je. Nemorem ti dat enakega izdelka za primerjavo, ker ne obstaja. Sicer vsakemu svoje, sam meni se zdi iPad popolnoma neuporaben. Vse kar lahko na njem delaš lahko počnem s telefonom. Za kake pro programe poganjat oz za resno delo pa je neuporaben. Torej bi dobil en velik cigel. Cena ja... ko bo prišel v slovenijo bo cena 700€ min.

NigelM

Pingvin
19. avg 2007
17.286
4
36
ena vas naprej od Jest-a
Citat:
Uporabnik cizy pravi:

Neuporaben za kaj? Lahko brskam po spletu, lahko čekirarm maile, lahko poslušam glasbo, lahko gledam videje, lahko napišem kak dokument, lahko naredim predstavitev, lahko editiram fotografije itd. + da ne pozabimo odprtega sdk-ja ki bo zagotovo prinesel na tone uporabnih brezplačnih aplikacij. Edini minus v mojih očeh je to da ni multitaskinga in mogoče primankljaj usb porta.

Hmm, delaš lahko vse tisto, kar lahko delaš na iPhonu ali kateremkoli "pametnem" telefonu, in kar recimo sam lahko počnem na mojem 6 (šest!) let starem dlančniku. Edina razlika je, da vse skupaj poteka na nekoliko večjem zaslonu, da ima oh-in-sploh "multitač" in da je svinjsko drago - aja pa Apple gor piše.

Vse omenjeno in več(!) lahko počneš na pol cenejšem netbooku - res tega ne moreš početi na tabletni način, je pa zato toliko bolj uporabno.

Po mojem mnenju je glavna pomanjkljivost iPad-a v tem, da je povečan iPhone in ne tabletni računalnik - pa naj poganja OSX, Linux ali Win7

_jolly_

Fizikalc
3. sep 2007
2.141
2
38
Citat:
Uporabnik cizy pravi:
Pa si ti že kdaj probal windowse na tabletu oz. na touch screenu? Ker če bi jih potem ne bi trobil o uporabnosti, ker je celoten UI (kot je že stein napisal) neprimeren za delo z prsti. Iz istega razloga tudi pri applu niso šli tlačit osx-a v iPad, čeprav bi to verjetno z lahkoto storili. Sicer pa je ta zadeva v končni fazi še vedno 200 eur. dražja , jaz bi pa rad videl bolj uporaben izdelek za enako oz. manjšo ceno.
obnašate pa se eni kot ta model:

NigelM

Pingvin
19. avg 2007
17.286
4
36
ena vas naprej od Jest-a
Citat:
Uporabnik wacko pravi:
Neuporaben je za tiste, ki jim še kar ne potegne, da ta naprava ni namenjena za resno delo. Nikoli ni bila in nikoli ne bo. Tudi če notri vgradijo bolj zmogljiv hardware, bo še vedno tablet. Za resno delo bo še vedno manjkal večji zaslon, tipkovnica in miška. Kaj dobimo, če dodamo tabletu prej naštete stvari? Laptop. Torej... zakaj tlačit hud hardware v tablete, če so za delo še vedno bolj uporabni laptopi? Kaj ti nuca podpora za pravi OS, če s stališča UI ni primeren za tako napravo? Potem pa ratujejo taki izdelki kot so razne Nokie, ki imajo polno nekih možnosti, katere so v realnosti neuporabne, v najboljšem primeru pa samo nepraktične.

p.s.: Če bi imel USB, bi imel praktično vse, kar taka naprava potrebuje.

Se strinjam, da zadeva ni namenjena za resno delo - samo potem ne vem, zakaj "resna" cena.

cizy

Fizikalc
21. jul 2007
6.976
64
48
Saj tudi netbooki niso za resno delo. Ali se dejansko kdo celo ukvarja z grafičnim oblikovanjem, cad-om, video editingom ali z čem podobnim na tistem malem zaslončku in podhranjenem cpu-ju?

_jolly_

Fizikalc
3. sep 2007
2.141
2
38
Ne obstajajo sam ti programi za resno delo. Lahk ti naštejem par programov, ki sem jih v letošnjem letu rabil: MatLab, LabView, Xilinx ISE, E-Plan, PIC C Compiler, Tiny Bootloader, ...
Kaj od tega dela na iPad-u oz. iPhone-u? Nič! In kaj od tega dela na netbooku? Vse.

doto

Fizikalc
25. jul 2007
3.175
0
36
Zakaj hudiča bi pa kdo to hotel uporabljati na netbooku pa tudi ne bom nikoli razumel
stupid-1.gif

NigelM

Pingvin
19. avg 2007
17.286
4
36
ena vas naprej od Jest-a
Zakaj ne?

Niso resno delo samo najzahtevnejše grafične aplikacije.
Z netbookom lahko na terenu počnem prav vse (vključno s poganjanjem namenskih programov, ) kot v pisarni. Edino kar mu manjka je, da bi ga lahko občasno(!) uporabil kot tableto.

NigelM

Pingvin
19. avg 2007
17.286
4
36
ena vas naprej od Jest-a
Citat:
Uporabnik doto pravi:
Zakaj hudiča bi pa kdo to hotel uporabljati na netbooku pa tudi ne bom nikoli razumel
stupid-1.gif

Zaradi tega, ker so "pravi" prenosni računalniki prenosni samo od vtičnice do vtičnice ter preveliki in pretežki za vsakodnevno prenašanje in v veliki večini primerov ostanejo na mizi, namesto, da bi šli na teren.
Netbooki so manjši, lažji in vzdržljivejši, poleg tega pa poženejo skoraj vse programe - seveda vse skupaj deluje počasneje, ampak pri tem je bistveno da deluje.

_jolly_

Fizikalc
3. sep 2007
2.141
2
38
Citat:
Uporabnik doto pravi:
stupid-1.gif
Zato, da nerabiš vsak dan nosit 5 kilslega računalnika s sabo na faks/delo. Pa ta netbook itak ma isto resolucijo ekrana in procesor kot tvoj laptop.

cizy

Fizikalc
21. jul 2007
6.976
64
48
No vsakemu svoje, meni je muka že browsat na netbooku in si ne predstavljam da bi celo kaj delal na njem. Sicer pa se mi zdi da malo pretiravate o neuporabnosti, koliko je zadeva uporabna se bo pokazalo čez čas, ko bodo na trgu že aplikacije zanj, za iPhone je ogromno uporabnih ampak za kaj bolj resnega je zaslon premajhen, zato ne dvomim da bodo za iPad tudi bolj uporabne aplikacije za "resno" delo. Sicer pa če bi kdo rad imel ultimativnega netbooka z jabučkom na hrbtni strani ima še vedno na voljo MacBook Air.

badguy777

PDA maher
22. jul 2007
4.478
0
36
MB Okoliš
Zgleda, da imajo/so imeli pri applu kar dosti problemov z ipadom.

1. Očitno so najprej želeli vgradit kamero, ampak je pol niso...

26107-500.png

26106-500.png

2. Že pred tedni so poročali neuradni viri o problemih z baterijo.

3. Prodajat ga bodo začeli komaj čez 2 oz. 3 mesece. Apple ima običajno v navadi, da ko nekaj predstavi je isti oz. naslednji dan že v prodaji.

D_K

Guru
24. sep 2007
3.067
845
113
No ja kolko jaz vem iz prve roke o politiki Appla.
Ob izidu dajo najprej oskubljeno različico produkta, kateri sledijo potem še "nove", ki imajo vse ostalo šaro, ki jo imajo drugi že par let.
Vedno so par let odzadaj a zgleda, da jim prodaja uspeva, saj so povečini produkti "bulet proof" in so nemenejni potrošniški raji, ki jo boli K, kako bo naložla gor kaj koristnega.

Še malo odzadja: To da prvo izdajo oskubljeno različico je posledica tega, da jim enostavno zmanjka časa za testiranje.
Če dodaš USB, ga je treba testirat, če dodaš kamero isto. To rešujejo z dobrim marketingom in s tem, da ne izdajo produkt ki "deluje", čeprav je "polprodukt" napram ostalim. pri tem pa še lepo molzejo folk...

PS. zakaj bi rabo še eno dodatno napravo, ki je mešanica notebooka in teelfona, a nič od tega. Že telefon mi je muka nosit s sabo, kaj šele da bi totega hudiča. Če rabim kaj nujno pa lahko naredim s telefonom.

Nazadnje urejeno:

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Citat:
Uporabnik _jolly_ pravi:
Preden začneš še bolj kvasit bedarije je to čisto pravi netbook s dual core procesorjem, ki ima zložljiv ekran, tako da dobiš potem ven čisto pravi tablet pc, na katerem si lahko delaš zapiske tudi s pisalom (glede na to, da ljudje ne pišemo s prstom po papirju je to bolj naravno).
Ne samo to, celo multitouch trackpad ma. Neboš verjel, celo kakšne usb naprave lahko gor priklopiš (sam to je tak brezveze, ker nihče danes ne uporablja usb ključkov, ne?). Tudi kamero ima. Lahk celo skypaš, video call-aš. Ne rabiš nobenih glupih pretvornikov za sd card reader, usb, hdmi, ....
Pa še to: TO NI DEMO! Je naprodaj. V Sloveniji ga dobiš že za 550€. Je pa res, da niso imeli take super duper predstavitve za to stvarco kot pri Jabki.
če ti je, lahko prečitaš klikni tukaj.
Drugič se prej pozanimaj, preden začneš blatit stvar.
wink-1.gif
Aha, torej ni netbook brez tipkovnice, kot sem na brzino predpostavil, ampak čist navaden netbook s tipkovnico.
Saj to sem trdil, nič drugega.
Z demo pa sem mislim ta dva programa. "Slikice za vrtec" in "globus za prvošolčke", če se malo pohecam.

Kje je killer app oz. killer feature?
To da dva programa uporabljata (multi)touch to pač ni.

NigelM

Pingvin
19. avg 2007
17.286
4
36
ena vas naprej od Jest-a
Citat:
Uporabnik stein pravi:
Aha, torej ni netbook brez tipkovnice, kot sem na brzino predpostavil, ampak čist navaden netbook s tipkovnico.
Saj to sem trdil, nič drugega.
Z demo pa sem mislim ta dva programa. "Slikice za vrtec" in "globus za prvošolčke", če se malo pohecam.

Kje je killer app oz. killer feature?
To da dva programa uporabljata (multi)touch to pač ni.

Hmm...
Saj načeloma tipkovnico "vedno" potrebuješ. Dobro je, da se računalnik pusti zviti v tableto in tako tudi uporabiti (morda 10% časa), še vedno pa je "pravi" računalnik in ne povečan telefon.

Zanimivo (kratko) branje: http://www.brighthand.com/default.asp?newsID=16135&news=Apple+Tablet+iSlate+iTablet+iPhone+OS

Kaj pa naj bi bila killer app za tablete?