Apple iPad 2

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
Jaz sem imel qteka (da, ko sem ga dobil v službi za razvoj sem prvič slišal za to firmo) s pocketpc 2002 točno leta 2002 in je znal skoraj vse kar znajo današnji smart telefoni. No razen storitev, ki takrat še niso obstajale, ampak mogoče bi se danes celo dale dobit aplikacije, ki bi to počele.

Mikrohard

iPhone Profi
20. jul 2007
5.884
764
113
www.jernej.org
Tudi PC-ji izpred 10ih let so znali vse, kar znajo današnji PC-ji. Samo veliko počasneje, veliko bolj štorasto, itd.

Qteki so bili svoj čas prva liga... danes so del zgodovine.

MadMitch

Fizikalc
29. sep 2008
6.163
0
36
Citat:
Uporabnik brgo pravi:
Jaz sem imel qteka (da, ko sem ga dobil v službi za razvoj sem prvič slišal za to firmo) s pocketpc 2002 točno leta 2002 in je znal skoraj vse kar znajo današnji smart telefoni. No razen storitev, ki takrat še niso obstajale, ampak mogoče bi se danes celo dale dobit aplikacije, ki bi to počele.

Bentley 8 Litre LeMans Tourer je bil nekje v tridesetih en boljših dirkalnikov na svetu. Le zakaj ne tekmujejo več z njim, zna vse, kar je takratna tehnologija ponujala. Pa če gremo nazaj v računalništvo, tudi PC s 486 procesorjem je znal vse, kar znajo današnji in kar je takrat bilo na voljo.
Uporabljaš tak mlinček?

Diablo

Fizikalc
19. jul 2007
5.360
3
38
a GPS ima tole čudo vgrajeno, včeraj slučajno gledal Ipad (zdaj ga imajo že v vsaki trgovini), in mi prodajalec reče da GPS nima vgrajenga ima pa WIFI :S

je pa na prvi pogled bolj fency igrača, tudi sam ne vem kaj bi ravno počel z njim, razen ce bi res imel 400€+ odveč za nakup še enega gizmota, ki se bo valjal po stanovanju.

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.860
395
83
Citat:
Uporabnik Diablo pravi:
a GPS ima tole čudo vgrajeno, včeraj slučajno gledal Ipad (zdaj ga imajo že v vsaki trgovini), in mi prodajalec reče da GPS nima vgrajenga ima pa WIFI :S

je pa na prvi pogled bolj fency igrača, tudi sam ne vem kaj bi ravno počel z njim, razen ce bi res imel 400€+ odveč za nakup še enega gizmota, ki se bo valjal po stanovanju.

3G verzija ima tudi gps.

Diablo

Fizikalc
19. jul 2007
5.360
3
38
tudi prva verzija? ker prodajalec v istop al kaj je ze ni vedel, oz je rekel da ga noben ipad nima tudi 2nd verzija :S strokovnost na nivoju.

doto

Fizikalc
25. jul 2007
3.175
0
36
aplauz.gif

iMM

Fizikalc
9. okt 2010
1.240
2
36
GPS kot takega, ki bi se povezoval na satelite mislim, da nima nobena verzija. 3G verziji (iPad 1 in iPad 2) pa imata aGPS, ki se povezuje in določa lokacijo preko telefonskega podatkovnega omrežja.

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.860
395
83
Meni GPS dela, oziroma točno ve kje sem, pa SIM kartice sploh še nisem vstavil v moj IPAD 1 WIFI+3G

doto

Fizikalc
25. jul 2007
3.175
0
36
Seveda ima pravi GPS, ki se poveže na satelit. aGPS pomeni samo, da uporabi GSM omrežje, da določi približno lokacijo, da potem lažje najde satelite. Pridobivanje lokacije je potem bistveno hitrejše. Za iPad imaš tudi prave turn-by-turn navigacije za v avto.
En review.

iMM

Fizikalc
9. okt 2010
1.240
2
36
Aha no saj sem jas mislo podobno do teda nazaj ko so mi tak rekli v eni trgovini. No pol že je tak da ma gps s funkcijo agps, tak kot sem jih vprašal pa sem dobil odgovor da samo glede na omrežje.

Mikrohard

iPhone Profi
20. jul 2007
5.884
764
113
www.jernej.org
GPS-a, ki bi deloval brez satelitov ni (ok... obstajajo sistemi, ki uporabljajo tudi zemeljske postaje... ampak istočasno še satelite).

GPS sateliti oddajajo točen čas (imajo atomsko uro), podatke o svoji tirnici in podatke o ostalih satelitih. GPS sprejemnik lovi te signale, jih razporedi glede na satelite, izračuna čas potovanja signala od satelita do sprejemnika (tudi sprejemnik potrebuje točno uro), iz časa izračuna razdaljo... iz presekov večih razdalj pa lokacijo. Pri A-GPS pa določene podatke (točno uro, informacije o lokacijah satelitov, itd.) dobi preko interneta... in s pomočjo teh podatkov lahko potem iz sprejetih signalov hitreje in natančneje izračuna svojo lokacijo. Brez satelitov ne more iz tistega izračunat nič (ok.. lahko si nastavi točno uro, to je pa že skoraj vse).

iMM

Fizikalc
9. okt 2010
1.240
2
36
Mikrohard hvala!!! Se pravi ipad wifi nima gpsa, ker nima tiste plastike na vrhu za anteno, zaradi tega ker je gps na enakem delu kot modem za telefonsko omrežje ali zaradi tega ker se je apple tak odločo???

sole

Fizikalc
20. jul 2007
1.452
24
38
sem kupil kar znižan iPad danes, bom raje počakal na 3. Nobene revolucionarne novosti, razen za HDMI je Steve tako razlagal, kot da ga je Apple izumil...... Vse je v marketingu
cool-1.gif

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.860
395
83
No lovi vsekakor odlično, zelo hitro ugotovi kje sem, bistveno hitreje kot TomTom.