Apple iPad 2

Steve

Guru
13. avg 2007
10.012
1.910
113
hehe sem se spomnil na zadnjega bebota, ki je prišel izlit svoja čustva na še malo bolj dramatičen način kot radirko. fasal je banano
aplauz.gif

če pa smo back on topic, mislim da bo android z 3.0 imel težko nalogo konkurirat japki. Sploh pri nekih enormnih cenah o katerih je govora trenutno. recimo motorola je če se ne motim cenovno višje od ipad. Da premislimo: motorola ali apple?
sprasujem se.gif

futuristic

geđet frik
Osebje foruma
13. jul 2007
7.920
662
113
Kar se tiče uporabniškega vmesnika nima iPad za burek. Matrika ikon izgleda prav smešno v primerjavi s Honeycomb-om.
Ker se pa cene tiče je pa 500$ (trenutno) ugodno za 9,7" tablico s takšnimi specifikacijami.
Seveda dokler ne začnejo kitajci na polno štancat poceni tablic s kapacitivnimi zasloni, dobrimi baterijami in stock androidom gor.
Ko bodo enkrat takšne po 200$, pa bodo iPad-e kupovali samo še tisti, ki so pripravljeni plačati dosti več za "statusni simbol".

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.860
395
83
Citat:
Uporabnik Radirko pravi:
Je kdo ze nasel uporabno funkcijo zanj ? Mislim razen podstavka za lonec juhe ali da vrzes komu celo zadevo v glavo
sprasujem se.gif
).

Meni je super,
- instanten vklop (oziroma mesec drži v stanju pripravljenosti) torej ko dobim mail (sms obvestilo) ga čez nekaj sekund že lahko berem, kurčevi PC prenosniki so se mi prej zaganjal pol ure, to velja tudi za vse drugo, za kar se prej 'ni splačalo' zaganjati PCja
- lahek za prenašat okoli, kot en rokovnik pač
- na njem lahko delam vse za kar sem prej rabil večjega
- ne buzerira mi s tem kako naj ga obračam, samo obrnem ga, če mi drugačna orientacija ekrana pač ustreza, ne pa kot na pcjih, kjer je to cel kup klikanja

Tisti, ki pa na njemu ne vidi nič drugega uporabnega kot angry birds, je pač tekel v trgovino po nekaj, kar ne rabi. Naprava ti ne bo iskala uporabe zase, ti moraš imeti uporabo za napravo, preden jo kupiš.

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
No jaz čakam in čakam te pravljične poceni in normalno delujoče kitajske zadeve, pa je zaenkrat poceni samo neuporabno sranje. 500$+ dajat za wc & kavč srfing mi je pa preveč. Čeprav sem pristaš androida se mi do zdaj v ta namen ni zdel niti do kolen ipadu, da ne omenjam bebavih cen androidnih tablet. Honeycomb obeta, ampak mi ne daje upanja, da se bo kaj pocenilo.

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.434
3.825
113
davorinm.wordpress.com
Citat:
Uporabnik Numy pravi:
Citat:
Uporabnik Radirko pravi:
Je kdo ze nasel uporabno funkcijo zanj ? Mislim razen podstavka za lonec juhe ali da vrzes komu celo zadevo v glavo
sprasujem se.gif
).

Meni je super,
- instanten vklop (oziroma mesec drži v stanju pripravljenosti) torej ko dobim mail (sms obvestilo) ga čez nekaj sekund že lahko berem, kurčevi PC prenosniki so se mi prej zaganjal pol ure, to velja tudi za vse drugo, za kar se prej 'ni splačalo' zaganjati PCja
- lahek za prenašat okoli, kot en rokovnik pač
- na njem lahko delam vse za kar sem prej rabil večjega
- ne buzerira mi s tem kako naj ga obračam, samo obrnem ga, če mi drugačna orientacija ekrana pač ustreza, ne pa kot na pcjih, kjer je to cel kup klikanja

Tisti, ki pa na njemu ne vidi nič drugega uporabnega kot angry birds, je pač tekel v trgovino po nekaj, kar ne rabi. Naprava ti ne bo iskala uporabe zase, ti moraš imeti uporabo za napravo, preden jo kupiš.

PC Laptop ima tudi stand-by...ga ni treba zaganjati vsakič. Navadno pa rabi 2-3 sekunde.

Lateral

Fizikalc
31. mar 2008
1.771
33
48
In kako dolgo bo sistem obdržal hitrost in stabilnost, če boš laptopa z windowsi en mesec po 10x na dan dal v spanje in ga zbujal?

Dacho

Fizikalc
5. sep 2007
1.872
1
38
45
Ljubljana
Men se zdi pa precej uporabna zadeva, posebej za zeno, ki trenutno uporablja laptop predvsem za surfanje (youtube, fb, itd.) pa pregled osnovnih fajlov (.doc, .xls, .pdf), pa slikce, filmcki pa skype. Skratka, vse kar bi se posebej iPad 2 z lahkoto opravljal, pa se jaz bi imel laptop frej in mi ne bi bilo treba se doma kurblat sluzbenega. Morda bi bilo se za sprobat kako kaj delajo razni svincniki in delanje zapiskov, to bi bil le se dodatni benefit (katerega pa vprasanje koliko bi se uporabljalo). Pa se en velik plus, ne bi bilo vec treba v postelji laptopa po kolenih vlacit in posledicno preprecit raka zaradi prepecene koze.
smile-1.gif

doto

Fizikalc
25. jul 2007
3.175
0
36
Citat:
Uporabnik futuristic pravi:
Kar se tiče uporabniškega vmesnika nima iPad za burek. Matrika ikon izgleda prav smešno v primerjavi s Honeycomb-om.

Jaz se s tem ne strinjam. Tablicam dajejo uporabnost aplikacija. OS pa mora nuditi način, kako čim lažje priti do te aplikacije. In ravno kjer bodo androidi pogrnili, je/bo pomanjkanje tako kvalitetnih aplikacij, kot so že na iPadu. Web browser, predvajalnik glasbe in videa pač ni dovolj.

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
Citat:
Uporabnik ynos pravi:
Jaz bi ga imel kot gadget, za na skret, v pojstlo, potovanja... Mi je pa skoda tok denarja vrzt za tako igracko.

Hehe...jaz popolnoma isto. Če bi mel dnarja čisto preveč, bi ga mel na skretu pa v dnevni na mizici bi ležal eden ali pa dva kar tako za malo pobrskat.

Da bi pa zdajle dal ta denar zanj je pa....waste. Je pa že izredno dober izdelek, daleč najboljši na tržišču. Sicer sem to mislil tudi za iOS, dokler nisem kupil Desire-a.

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.860
395
83
Citat:
Uporabnik ynos pravi:
PC Laptop ima tudi stand-by...ga ni treba zaganjati vsakič. Navadno pa rabi 2-3 sekunde.

Ja in baterija je potem v 24 urah prazna.

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
Jaz imam na mizici pred kavčem netbooka. Ni nobenega dvoma, zakaj si za na kavč želim tablice.

lugi

Pripravnik
6. jul 2008
686
0
16
Citat:
Uporabnik ynos pravi:
Jaz bi ga imel kot gadget, za na skret, v pojstlo, potovanja... Mi je pa skoda tok denarja vrzt za tako igracko.

Za skret si kupu chinese android tablet za 100eur
wink-1.gif

MadMitch

Fizikalc
29. sep 2008
6.163
0
36
Citat:
Uporabnik lugi pravi:
Citat:
Uporabnik ynos pravi:

Za skret si kupu chinese android tablet za 100eur
wink-1.gif

Za na skret je cajtng (pride prav, če zmanjka..., probaj to s tablico), za v posteljo je bejba (žena, ljubica, tip, kako komu pač), za na potovanja je pa tablica odlična, se strinjam. Moj laptop je začel prah nabirati.

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.860
395
83
Citat:
Uporabnik ynos pravi:
Citat:
Uporabnik Numy pravi:
Citat:
Uporabnik ynos pravi:

Ja in baterija je potem v 24 urah prazna.

Če imaš zjebano baterijo ja... če ne pa zdrži kar dosti več časa.

Morda, vendar vedno študiraš koliko časa ti bo zadeva potem delovala. Itak ti prenosniki ne delajo dlje od par uric na baterijo, medtem ko ipad zame zadostnih 8-10ur.

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Repliciram vsem hkrati.

Ce povzamem, pravite da je zadeva super za nacine za zabijanje casa
smile-1.gif
), se mi zdi pa malce pretirano - nekako tako kot tisti wonderzadeve, ki jih reklamirajo v TopShopu.

Razumem pa poanto z letalisci, tam nimas svojega TVja in racunala pri roki (razen ce prenosnik slucajno nosis s seboj seveda), ce nisi clovek za branje revij ali casopisov ali sprehajanje naokoli, ti pomaga zabiti cas.

Ampak resno, je kdo nasel zanj kaksno uporabno funkcijo, kakrsne prej ni nobena stvar opravljala ali ki jo je prej opravljala druga stvar, a bistveno slabse ? Npr. kot preskok od pomivalnega korita in krpe na pomivalni stroj, to ti prihrani precej casa in frustracij z razbitimi krozniki ? Ne kakor preskok od noza na SuperSlicer za rezanje korencka, kjer je en dodaen kuhinjski "pripomocek" kmalu samo se za nabiranje prahu oz. guzvo v omari.

Jaz poslusam samo zgodbe o tem kako so to poskusali uporabiti pri raznoraznih projektih (konkretno vnos podatkov namesto papirnatih vprasalnikov oz. popisovalnih listov) in kako je vsakic bistveno visji strosek in vecja poraba casa, ker ne morejo imeti po ene dilce na vsakega in ker se ljudje morajo privaditi na vmesnik za vnos (pri papirju in kemiku teh problemov ni, sistemi za avtomatiziran vnos pa obstajajo ze zelo dolgo).

Nekaj je, da ljudje navalijo, ker je fad (se spomnite Beannie Babies ali Tamagotchijev ?), nekaj pa da je zadeva zares koristna. Ker vedno vec proizvajalcev rine v to (se vec kot pri netbookih, kjer vidim prakticno uporabnost), mora biti nekaj na tem ... kaj
confused-1.gif

Mikrohard

iPhone Profi
20. jul 2007
5.884
764
113
www.jernej.org
Imaš ti TV v vseh prostorih v hiši? iPada lahko uporabljaš povsod... tudi način uporabe je drugačen. Za navadne smrtnike je pač uporaben za kratkočasenje in vse ostale dejavnosti, ki jih omogočajo aplikacije iz App Stora. To ni nadomestilo za nobeno dosedanjo stvar (no... mogoče časopis, knjige, revije... ampak samo delno). To je dopolnilo...

Se pa iPadi uporabljajo tudi v medicini in raznih terapijah... ampak to je bolj marginalno.

PS: tudi jaz sem bil včasih mnenja, da je iPad samo povečan telefon in priznam, da sem se motil. Meni je idealen, ker berem veliko stvari v elektronski obliki... in iPad je veliko bližje knjigi, reviji kot pa računalnik.

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.860
395
83
Citat:
Uporabnik Radirko pravi:
Ampak resno, je kdo nasel zanj kaksno uporabno funkcijo, kakrsne prej ni nobena stvar opravljala ali ki jo je prej opravljala druga stvar, a bistveno slabse ? Npr. kot preskok od pomivalnega korita in krpe na pomivalni stroj, to ti prihrani precej casa in frustracij z razbitimi krozniki ? Ne kakor preskok od noza na SuperSlicer za rezanje korencka, kjer je en dodaen kuhinjski "pripomocek" kmalu samo se za nabiranje prahu oz. guzvo v omari.

Ej model, ipad je napredek v uporabi računalnikov, ali manjša revolucija. Noben tu ne trdi, da je to nek povsem nov izum. Kaj je s tabo?

Tudi nov hladilnik, pralni stroj itd kupi folk, ker opravlja svoje delo malce boljše kot stari model, noben pa zdaj ne pričakuje, da ti bo nov model gate kar na riti opral in sam odnesel tvoj krožnik umazan od čokolina.

Malce pretiravaš, a se ti ne zdi?

roCkY

Majstr
2. sep 2007
2.564
470
83
To je vsekakor zelo uporaben format mini računalnika. Le malček drago je v primerjavi s klasičnim 10" mini prenosnikom. Ko mi trenutni crkne bo pa treba preštudirat kaj nabavit. Mi bo pa neuporabno vkloikor ne bo sposoben predvajat klasične IPTV ali kake druge variante "net TV", ki ne bo dodatno plačljiva.