Apple iPad 2

Mikrohard

iPhone Profi
20. jul 2007
5.884
764
113
www.jernej.org
Sposoben je predvajat TV v živo... samo mora biti v pravem formatu. Tega pa dobiš bodisi z nakupom prave opreme, ali pa če ga sam prekodiraš na svojem PCju. Jaz sem enkrat naredil proof of concept za Siol TV...

martin

Pripravnik
9. avg 2007
132
0
16
Vsaj T-2-jev stream lahko predvaja brez prekodiranja.
udpxy, ki ti relaya udp stream v tcp, pa oplayer ali pa xyplayer na iPadu.

Glede na to, da udpxy lahko teče konstantno in relaya poljuben kanal je zadeva pravzaprav kar praktična sem in tja. Ob dovoljšni pasovni širini dela tudi čez net, ne samo lokalno.

lpm

balts

Pripravnik
1. sep 2009
166
0
16
Ipad je ok, s tem da je tukaj spet pomankljivost povezljivih dadotek s pcjem. Uporabniki poročajo o veliki nekompatibilnosti excel in word dokumentov pa tudi powerpointovih (Ms Office pa ni podrt na ipadu). Ravnotako spet ni flasha, ki pač je potreben že želiš pozabiti na računalnik naprimer za nekega povprečnega userja. Je pa super igračka in kot je ze nekdo rekel nadgradnja za računalnik, dodatek za na kavč in zabijanje prostega časa - kdo ga ima.

MadMitch

Fizikalc
29. sep 2008
6.163
0
36
Radirko, ti še vedno uporabljaš 486 procesor? Saj se da pisat v Wordstaru na njem, tot un 123 za preglednice dela.

Da je uporabno tablico prvi spesnil apple, je po moje slučaj, al pa vizija mojstrov, niti ni važno. Jaz doma in v pisarni delam izključno na desktopih, ker mi je tako bolj komot. Do sedaj sem na službene poti vlačil s seboj laptopa in ti povem, da je iPad in njemu podobni gizmoti ogromen preskok, skotaj kot cunja in pomivalni stroj. Vsekakor pa to ni nadomestek za VSE, kot ni pomivalni stroj nadomestek za pomivalno korito, v katerem lahko tudi dojenčka skopaš, če je nuja, v stroj ga menda ne boš dal. Tko da, takole radikalno repliciranje ni ravno na mestu, ker je zgrešeno. Po drugi strani pa imaš prav, ampak spet, kakor komu, za nekoga je povsem neuporabna stvar in jo ima samo zato, ker ko mora imeti, drugim pa nam je tablica postala zelo uporaben pripomoček.
Tele pro et contra debate so tko al tko mimosunek.

Mikrohard

iPhone Profi
20. jul 2007
5.884
764
113
www.jernej.org
Tista moja rešitev, ki jo vidiš zgoraj v videu, deluje na osnovi applovega HTTP streaminga, kar pomeni, da ne potrebuješ nobenega dodatnega Appa (deluje preko safarija). Če imaš dovolj zmogljiv računalnik, lahko hkrati kodiraš več različnih kanalov. Ker se zadeva kodira, se lahko nastavi poljuben izhodni bitrate in je zato preprosto uporabno preko interneta.

Problem je samo prestavljanje kanalov... trenutno to počnem preko SSH klienta na iPadu
smile-1.gif

futuristic

geđet frik
Osebje foruma
13. jul 2007
7.920
662
113
Glede na to, da si lahko daš gor Dropbox niti ni tako kritično. Je tudi veliko bolj kamot, kot pa z USB ključkom hodit sem pa tja.

@Radirko:
En primer, kako je tablica lahko koristna je pred TVjem: moja npr gleda Brio in ker mene to niti približno ne zanima, nočem pa biti asocialen v drugi sobi, bi na tablici lahko medtem: surfal po netu, bral arhivske pdfje woodworking revij
grin1.gif
, gledal youtube...

In ko bom za 200€ lahko dobil tablico, ki jo bo veselje uporabljat in mi bo omogočala našteto jo bom sigurno ubodel.
Za 500€ sem pa raje asocialen v svoji sobi na compu z 26"+20" LCD.
grin1.gif

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
Se strinjam z Radirkotom.

Dejansko ni uporaben gadget, je nova tržna niša, katera živi samo zaradi appla. Če ne bi bilo iPad-a, potem vprašanje če bi drugi sploh delali kaj veliko na takih tabletih in razvijali prav zanje. Kak Android se bi že prenesel na večji screen ne bi ga pa forsirale večje firme.

Tko da vsaka čast applu za ta izdelek oz. odprtje novega trga, kupci iPad-a pa je večina bolj fanatikov, kateri morajo met svoj iPad ni važno kaj zmore oz. kako jim olajša življenje, ga naredi zabavnejše ali sploh kaj. Veliko jih je, kjer bi rekel, da je samo lastništno iPada več kot vsa funkcionalnost skupaj.

Je pa jasno da je to ZABAVNA elektronika in da nikakor ni namenjena, da zamenja "WORKstation". Pa tudi od Appla oz. katerekoli druge firme ni za pričakovat, da bodo rekli....tega pa ne bomo dali na trg, ker nima dodatne vrednosti za uporabnika, čeprav vemo, da se bo odlično prodajal in bogatil naše denarnice/delnice/firmo....

Steve

Guru
13. avg 2007
10.012
1.910
113
meni 2 nadrejena ga imata. na mizi. vedno. nisem še enega 1x videl da bi ga uporabljal
d055.gif

martin

Pripravnik
9. avg 2007
132
0
16
E, vidiš
smile-1.gif
. Saj poznam tvoj princip, ampak mi je precej bolj praktično prestavit kanal s klikom na bookmark.
Pa še precej sem siguren, da linksys ne bi zmogel kodirat videa
smile-1.gif
, relaya pa lahko vsaj dva streama.

pa dosti off-a.

lp m

Lateral

Fizikalc
31. mar 2008
1.771
33
48
Če res nujno rabiš USB uporabiš Camera kit in iPada jailbreakaš, drugače pa uporabi cloud service...

maddog

Fizikalc
16. avg 2007
1.817
0
36
okolica MB
Pa da za 3ko nekaj ostane ;]

Seratorji, ki jim ni jasna uporaba tablic, ste verjetno isti, ko se je pred leti prodajalo cudo po imenu netbook. No zgleda da se je mozganski preskok do njih ze zgodil, za tablice pa bo najbrz se treba pocakat.

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.434
3.825
113
davorinm.wordpress.com
Ok, kaj pa če si nekje, pa nimaš wi-fi omrežja, imaš pa USB in bi rad določene stvari spravil na iPada v velikosti 1 GB? Mogoče sem pač navajen...na prenosnem 2,5 disku nosim par sezon raznih nadaljevank. Namesto, da kopiram gor na iPada in brišem, bi bilo veliko bolj uporabno imeti usb priključek. To je pač misel.

Pri 3-ki bo Steve prezentiral "an ultra iUSB magic conncection, wooooow"
hysterical-1.gif

MViper

Fizikalc
19. jul 2007
12.139
0
36
45
Tako sem jaz vcasih delal.. Potem sem se navadil na itunese, si tam uredil zbirko, kar potrebujem, pred odhodom kam syncal telefon in imel vedno vse na dosegu roke..

Pa bi pa vlacil 2.5 disk s seboj + ipad, mi pa nekako ni prakticn
smile-1.gif

Lateral

Fizikalc
31. mar 2008
1.771
33
48
Če nujno potrebuješ 500GB zraven iPada, obstaja prej omenjena rešitev. Dojemi, da iPad ni enako laptop! Isto kot bi rekel amaterju, naj na žurko nese dslrja namesto majhnega kompakta. Namen pa ima narediti par pijanih fotk s kolegi...

maddog

Fizikalc
16. avg 2007
1.817
0
36
okolica MB
Citat:
Uporabnik ynos pravi:
Ok, kaj pa če si nekje, pa nimaš wi-fi omrežja, imaš pa USB in bi rad določene stvari spravil na iPada v velikosti 1 GB? Mogoče sem pač navajen...na prenosnem 2,5 disku nosim par sezon raznih nadaljevank. Namesto, da kopiram gor na iPada in brišem, bi bilo veliko bolj uporabno imeti usb priključek. To je pač misel.

Se strinjam popolnoma. USB bi lahko bil kr neki dostojni upgrade, tako pa ni ravno navdusil. Apple pac rad naredi velik pomp za nic.

doto

Fizikalc
25. jul 2007
3.175
0
36
S camera connection kitom lahko predvajaš filme z USB-ja, samo morajo biti v .m4v formatu. Pa slike tudi. Ne moreš pa prenašat dokumentov. iOS ne dovoli dostopa do globalnega filesystema. Aplikacije lahko pišejo in berejo samo znotraj bundla. Lahko pa preko iTunes prenašaš dokumente, da jih vidi aplikacija. Razlog za tako politiko je varnost. S tem se praktično onemogoči vsaka opcija širjenja virusa na iOS. Zaradi tega iPad nikoli ne bo imel klasičnega USB priključka, ker ga ne rabi.