Apple iPad 2

wacko

Fizikalc
18. jul 2007
5.450
0
36
Citat:
Uporabnik maddog pravi:
Se strinjam popolnoma. USB bi lahko bil kr neki dostojni upgrade, tako pa ni ravno navdusil. Apple pac rad naredi velik pomp za nic.

Tako, ja! Poleg USB-ja bi morali še za kakšnih 200$ ceno spustit, pa bi bil iPad najbolj prodajan tablet.... čaki... saj je že
17758-icon_confused.gif

Steve

Guru
13. avg 2007
10.012
1.911
113

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Citat:
Uporabnik Mikrohard pravi:
Imaš ti TV v vseh prostorih v hiši?

Ne (garsonjera sicer - na WCju nimam)
evil.gif

Citat:
iPada lahko uporabljaš povsod... tudi način uporabe je drugačen. Za navadne smrtnike je pač uporaben za kratkočasenje in vse ostale dejavnosti, ki jih omogočajo aplikacije iz App Stora. To ni nadomestilo za nobeno dosedanjo stvar (no... mogoče časopis, knjige, revije... ampak samo delno). To je dopolnilo...

Dobro, reciva temu "poraba casa", torej tisti rang kot TV, igrice, knjige in podobno. Eni imajo za take stvari vec casa, kakor drugi. No, dokler utegnem pisariti po nekem forumu, imam ocitno tudi sam dovolj casa
smile-1.gif

Mislil sem za resno uporabo, recimo kot vnosni terminal ali kaj podobnega (WiFi ima, dela brez miske in tipkovnice, torej je manj storast, sliko se da povecati, itd.).

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Citat:
Uporabnik stein pravi:
Citat:
Uporabnik Radirko pravi:
Je kdo ze nasel uporabno funkcijo zanj ?
Tam njih 10 milijonov uporabnikov.*

Pa jo znas opisati v enem ali dveh stavkih ? Navedel si prodajne stevilke. Jaz lahko isto naredim za tisto abotnost od Tamagotchija (Wikipedija pravi preko 75M, torej mora biti neverjetno dobra stvar, ki jo mora takoj kupiti vsak), a edina stvar, za katero je uporaben - razen porabe casa - je to, da ga vrzes komu v glavo. Jaz sem imel v mislih dejansko uporabnost, da ti npr. olajsa delo, da omogoci nekaj, cesar prej nisi mogel poceti, a je zelo pomembno. Morda sem se storasto izrazil.

Jado

SCANIA, na uro ziher 140
21. maj 2008
15.631
211
63
Kranj

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
Archos zgleda zanimiv. Problem je, ker android 2.2 ni nekaj orgazmičnega za na tablice...

Eh, 370$ za archosa. Raje imam ipad2 za 500$.

Nazadnje urejeno:

doto

Fizikalc
25. jul 2007
3.175
0
36
Android 2.x na tabličnem računalniku je slaba šala, ker preprosto ta verzija android sistema ni narejena za takšen format naprave. To je tako, kot bi na primer na avto namontiral vijak in par plastičnih sodov, ter ga imenoval čoln.

Honeycomb je druga stvar. Samo zgleda da bodo te naprave enako drage ali dražje od iPad-a. Da ne omenim, da se bo čez kak mesec ali dva prvi ipad verjetno dalo dobiti že za 300€. Imel pa bo isti OS kot iPad2 in seveda vse aplikacije. Honeycomb bo pa rabil vsaj kako leto ali dve, da bo prišel na tak nabor aplikacij, kot so danes na voljo za iPad.

maddog

Fizikalc
16. avg 2007
1.817
0
36
okolica MB
Citat:
Uporabnik Radirko pravi:
Citat:
Uporabnik stein pravi:
Citat:
Uporabnik Radirko pravi:
Je kdo ze nasel uporabno funkcijo zanj ?
Tam njih 10 milijonov uporabnikov.*

Pa jo znas opisati v enem ali dveh stavkih ? Navedel si prodajne stevilke. Jaz lahko isto naredim za tisto abotnost od Tamagotchija (Wikipedija pravi preko 75M, torej mora biti neverjetno dobra stvar, ki jo mora takoj kupiti vsak), a edina stvar, za katero je uporaben - razen porabe casa - je to, da ga vrzes komu v glavo. Jaz sem imel v mislih dejansko uporabnost, da ti npr. olajsa delo, da omogoci nekaj, cesar prej nisi mogel poceti, a je zelo pomembno. Morda sem se storasto izrazil.

Sej, ce ne najdes uporabe, super. Eni tudi v modernih smartphoneih ne sezejo dlje od klicev, smsev in mejla.

Zaj ce pricakujes cudezno napravo, to tablice niso. "Cesar prej nisi mogel poceti", prosim lepo. Kot da je to edini razlog za razvoj tehnologij. Kaj si pri predstavitvi dual-core procesorjev tudi pljuval po njih, ces "zakaj bi dal vec denarja, sej je 1 core dovolj".

Pa sicer, ti imas prav, 10 miljonov folka je pa zabitih ovc.

sajkek

Guru
16. mar 2008
36.029
11.151
113
kaj pa ti počneš na telefonu?
syncaš mejle?

napreden uporabnik kao..?

to so vse že znali (in še danes) 100 let stari QTEK.i.

še vedno, ipad je fake, lep je, zmogljiv ampak neuporaben, lahko bi imel micro USB priklop in bi to bilo to, tako pa je to ono.

Mikrohard

iPhone Profi
20. jul 2007
5.884
764
113
www.jernej.org
Najraje imam take, ki ga še v rokah niso imeli in drugim solijo pamet, da je "neuporaben". Ponavadi se izkaže, da to počnejo zaradi tega, ker se jim zdi predrag, ali pa iz zavisti...

Če ga ti ne potrebuješ, še ne pomeni, da je neuporaben. Nihče te ne sili v nakup.

Jaz na primer ne potrebujem motorne žage... ne počne čisto nič drugega kot stara ročna žaga... pa zato ne govorim, da je fake, zmogljiva, ampak neuporabna
smile-1.gif

sajkek

Guru
16. mar 2008
36.029
11.151
113
ne, ti rabiš (!!!) Iphone4 in ipad2 ter 3 ipode, da lahko preživiš v tem zajebanem svetu
smile-1.gif

Mikrohard

iPhone Profi
20. jul 2007
5.884
764
113
www.jernej.org
Ne... na rabim za preživetje. A je kje napisano, da je to naprava, brez katere se da preživeti?

To je naprava, ki dopolnjuje sektor zabavne elektronike. Če imaš višek denarja in dovolj prostega časa za brskanje po spletu, branje elektronskih knjih, igranje kakšnih iger, je iPad idealen nakup.

Res ne vem, kakšno mega produktivno napravo pričakujete. Za to so še vedno PC-ji.

MadMitch

Fizikalc
29. sep 2008
6.163
0
36
Citat:
Uporabnik Mikrohard pravi:
Ne... na rabim za preživetje. A je kje napisano, da je to naprava, brez katere se da preživeti?

To je naprava, ki dopolnjuje sektor zabavne elektronike. Če imaš višek denarja in dovolj prostega časa za brskanje po spletu, branje elektronskih knjih, igranje kakšnih iger, je iPad idealen nakup.

Res ne vem, kakšno mega produktivno napravo pričakujete. Za to so še vedno PC-ji.

Tablice so odlične za na službene poti, ker je tam uporabna točno za to, kar rabim in nič več. Za zabijanje časa med sestanki, na letališčih... Za pregledat maile in kaj na hitro odgovoriti, skype chat in to je to. Ni mi treba vsakič sproti zaganjat laptopa, če pogledam en film, bo potem dovolj baterije tudi za maile in web...
Skratka, zadeva je uporabna. Lahko bi naredili primerjavo; tablica : laptop, laptop : desktop

maddog

Fizikalc
16. avg 2007
1.817
0
36
okolica MB
Citat:
Uporabnik sajkek pravi:
kaj pa ti počneš na telefonu?
syncaš mejle?

Osebni organizator (Calendar, Taski), trackanje treningov (kolo, tek), poskenirane mam vse kartice s crtno kodo na telefonu, kaki zapisek za dnevnik vcasih napisem na poti, berem rss feede iz readerja, navigacija ter hitre informacije po potrebi (wapedia, wolfram alpha, converterji, google translate) Zabave, iger in komunikacije (klici, sms, gmail, twitter, fb, foursquare, gtalk), alarma ne stejem.

QTEK-i pa so znali moj [censored], ker takrat ni blo storitev v taksni obliki kot dandanes.