Mnja, ob tej naši omejenosti je to zelo logičen zaključek. Ampak, kaj, ko smo tako omejeni. Tudi teleport je trenutno totalno nelogičen in nemogoč, ampak enkrat naj bi v razvoju prišli tudi do tega. Še tega ne vemo, kaj je čas. Teoretično je možno potovati v času. Torej je možno doživeti nekaj, kar je bilo 5000 nazaj. Kaj je um, človeška inteligenca? Zakaj človek razmišlja, zakaj ima potrebo po ustvarjanju in po napredku? Zakaj bi bil sploh naš cilj nadaljevati našo vrsto, če pa bomo enkrat tako ali tako izumrli? Zakaj sploh obstaja energija oziroma ogromna energijska polja v vesolju? Zakaj kljub večnem polarizmu dobro-zlo dolgoročno dobro zmaguje? Dejstvo je, da če obstaja materija, obstaja tudi antimaterija. Kaj sploh je to? Zakaj je vesolij več, če pa je že to neskončno, mi pa smo omejeni na en miniaturni košček? Zakaj naj bi v eni točki razvoja bili zmožni poseljevati celotne galaksije in prehajati med dimenzijami?
Ogromno vprašanj in ogromno "če"-jev je tule, kot tudi ogromno odgovorov in zaključkov. Osebno pa mi intuicija govori, da se življenje vrti v krogu, oz. kot si sam ugotovil, ciklično. Tako je samo po sebi tudi a priori naravnano.
“I do not know what I may appear to the world, but to myself I seem to have been only like a boy playing on the sea-shore, and diverting myself in now and then finding a smoother pebble or a prettier shell than ordinary, whilst the great ocean of truth lay all undiscovered before me.”
― Isaac Newton