American dream

capl

sranjeslojaš
2. feb 2009
8.604
53
48
na podnu
Citat:
Uporabnik turbobitch pravi:
Citat:
Uporabnik 8888 pravi:
Troli tega itak ne razumete!

Ne res ne razumm. Morš bit res čudn da to štekaš,
Lej, čist simpl,....če ti izgubiš kerega svojih, veš da je nepovratno konec, če ga jst, mi vsaj v podzavesti ostane rahlo upanje, da se enkrat spet srečamo in to je to
zmaga.gif

...ampak seveda, neokapitalistični komunisti, mi hočete še to vzet,...NE DAM

krnekejjeto

Fizikalc
20. apr 2012
1.386
0
36
Temu se tudi jest sprašujem. Al pa polemizirajo v gazi, musliči pa ne komentirajo večmiljonskega nenehnega genocida v Afriki. Tam jih pobijajo kot kunce v Avstraliji..

pa nobeden tu na tabli ne moralizira.

mistique

Guru
16. jun 2009
14.176
1.962
113
Emona / Carnium
Težko se boš spet srečal, po tem ko umreš. majkemi
hysterical-1.gif

Srečaš se prej, v mislih, v spominih,...tisto, ko pogrešaš nekoga in se spomniš nanj, tako ali drugače. Zakaj je potrebno delati tak cirkus in si izmisliti, da se po smrti dejansko srečaš na oblaku oz. sredi brbotajoče lave al v mrazu (sej ne vem kakšna je klima tam)? Pa se ne bi kar fental, da bo snidenje takojšnje?
evil.gif
Aja, ne moreš, ker je to greh...mah,..strela jasna...

mistique

Guru
16. jun 2009
14.176
1.962
113
Emona / Carnium
Citat:
Uporabnik krnekejjeto pravi:
Temu se tudi jest sprašujem. Al pa polemizirajo v gazi, musliči pa ne komentirajo večmiljonskega nenehnega genocida v Afriki. Tam jih pobijajo kot kunce v Avstraliji..

pa nobeden tu na tabli ne moralizira.

Sej, na Novi Zelandiji so Maori tudi problematiki. Podobno, kot pri nas Romi, pa nihče ne pošlje priseljencev v 3PM, ker imajo baje dober argument (civilizacijske norme, demokracija,...).

kloshar

Ciganæe
26. jul 2007
5.998
0
36
Citat:
Uporabnik mistique pravi:
Težko se boš spet srečal, po tem ko umreš. majkemi
hysterical-1.gif

Srečaš se prej, v mislih, v spominih,...tisto, ko pogrešaš nekoga in se spomniš nanj, tako ali drugače. Zakaj je potrebno delati tak cirkus in si izmisliti, da se po smrti dejansko srečaš na oblaku oz. sredi brbotajoče lave al v mrazu (sej ne vem kakšna je klima tam)? Pa se ne bi kar fental, da bo snidenje takojšnje?
evil.gif
Aja, ne moreš, ker je to greh...mah,..strela jasna...

Pa kako lahko to trdiš tako prepričano? Kaj sploh mi vemo o tem svetu, razen tega, da smo trenutno materija, da živimo na nekem planetu, daleč stran od drugih civilizacij (vsaj glede na trenutno tehnologijo), da smo trenutno živi in da bomo enkrat umrli? Poznamo nekaj osnov fizike in to je to. Kaj pa antimaterija, kaj pa paralelna vesolja, paralelne dimenzije? Kam gre tistih magičnih 13g, ko človek umre? Nočem se iti nekih zgodbic, niti verskih niti novodobnih šamanskih, poskušam biti racionalen, ne verjamem v svojo edinstvenost in neponovljivost, vseeno pa mi intuicija pravi, da materija, torej ujetost v neko otipljivo substanco, ni zadnja točka.

Notranjc

Marco Polo
6. sep 2007
11.976
12
38
Citat:
Uporabnik capl pravi:
Citat:
Uporabnik Snecer pravi:

Ne vem zakaj je bila ta novica prva na poročilih. Kaj pa nas briga ZDA in njihovi lokalni problemi. Zanimivo, da nikoli ne kažejo Afrike, Azije, vsak dan bi lahko pokazali prispevek, ko umre na tisoče otrok, ker nimajo jesti.

Ampak to kao ni "zanimivo". A glupi Ameri pa so?
evil.gif

467716-post_slo.gif

Točno to sem se js čudil,.......zakaj ne pokažejo drugih, tudi tistih, ki za skodelico riža sestavljajo čipšit, s katerim bogatijo že tako preveč bogati in koliko jih vsak dan umre, zaradi nemogočih pogojev dela in življenja,

5 dni nazaj je Filipine opostošil tajfun, umrlo je 1500 ljudi. Seveda je bila to v medijih obrobna trovrstičnica.

Naslov topica sem dal nalašč "american dream", ker so si sami krivi - sistem, da se to dogaja. Pol se pa čudijo. Seveda vsa sočut do umrlih z moje strani, ampak, če ne bodo korenito spremenili odnosa do orožja se bo to dogajalo. Hec je, ker taki "junaki" dobijo posnemovalce in sem prepričan, da bo v kratkem spet sledilo nekaj podobnega. Vsaj ponavadi je tako.

jest5

Guru
18. avg 2007
26.147
-8.781
113
Citat:
Uporabnik kloshar pravi:
Citat:
Uporabnik jest5 pravi:
Citat:
Uporabnik kloshar pravi:
Kam gre tistih magičnih 13g, ko človek umre? Nočem se iti nekih zgodbic...

No potem za začetek nehaj s to zgodbico o 13g
smirk-1.gif

Dobro, da ti, ki si dejansko tehtal trupla, to veš ...
smirk-1.gif
Dobro da to vedo tisti, ki so jih dejansko tehtali.
wink-1.gif

Samo zgleda se pri kontroliranih poizkusih ta čudež nekako ne pokaže.
evil.gif

Lahko pa me negiraš z linkom na dobro dokumentirano študijo, jasno na .edu strani in z objavo v par resnih znanstvenih publikacijah. Bo šlo?

capl

sranjeslojaš
2. feb 2009
8.604
53
48
na podnu
Saj ni treba trupla tehtat. Še pri nas so to poskušali, ko so v zaprtih epruvetah na mikrotehtnici zastrupljali bakterije in je dejansko pokazalo razliko v teži.-življenska energija.(v ŽiT je bil članek, mogoče že več ko 20let nazaj)
A veš, ni treba vedno samo znanje drugih kopirat in se stujo pametjo in delom vun metat, lahko tudi sam kdaj kakšen preizkus narediš,.......dobro ko si len kopipejster, drugače bi ti moral še napisat ,,pa ne slučajno na sosedovem mačku preizkušat
10.gif
,,

jest5

Guru
18. avg 2007
26.147
-8.781
113
Citat:
Uporabnik capl pravi:
Saj ni treba trupla tehtat. Še pri nas so to poskušali, ko so v zaprtih epruvetah na mikrotehtnici zastrupljali bakterije in je dejansko pokazalo razliko v teži.-življenska energija.(v ŽiT je bil članek, mogoče že več ko 20let nazaj)
A veš, ni treba vedno samo znanje drugih kopirat in se stujo pametjo in delom vun metat, lahko tudi sam kdaj kakšen preizkus narediš,.......dobro ko si len kopipejster, drugače bi ti moral še napisat ,,pa ne slučajno na sosedovem mačku preizkušat
10.gif
,,
V bistvu razlike ni bilo, razen standardnih merilnih pogreškov. Ampak kaj ko se je tako zanimivo lagati ane
wink-1.gif

capl

sranjeslojaš
2. feb 2009
8.604
53
48
na podnu
Citat:
Uporabnik jest5 pravi:
Citat:
Uporabnik capl pravi:
10.gif
,,
V bistvu razlike ni bilo, razen standardnih merilnih pogreškov. Ampak kaj ko se je tako zanimivo lagati ane
wink-1.gif
Si sam preizkusil, al spet za drugimi slepo ponavljaš?
A si sploh predstavljaš, da to javno uradno priznajo, da to obstaja, si predstavljaš posledice v svetovnem merilu, vpliv na ekonomijo, politiko, zaradi totalne spremembe mišljenja in s tem obnašanja celotne populacije, vsaj razvitega sveta, .....rečmo, mišljenje in ideje gibanja Occupy, bi postalo naenkrat samoumevno popolnoma vsem,......posledice tega za 1% mi ni potrebno razlagat
evil.gif
....tu je haklc