Allahu akbar

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.144
4.126
113
Citat:
Uporabnik Kamele0N pravi:
Ker vidim veliko nesreč z minometi.....me zanima mnenje znalcev...
smile-1.gif

Kje je fora da raznese mino že v cevi.......ker to se po vseh "pravilih" ne bi moglo zgodit....

Po vseh pravilih se montira detonatorje na mestu delovanja in odstrani varnostne mehanizme preden se vrže mino v cev. Vse minometne mine (že od 2 sv dalje, vključno s "Stanetovo") imajo poleg klasičnih udarnih vžigalnikov tudi varnostne mehanizme ki zakasnijo glavni udarni vžigalnik zaradi varnosti. Torej če mina ne leti iz cevi ali pa pade takoj na tla (pri nepravilnem skladiščenju zelo pogosta okvara mine) ima posadka čas za umik.

V konkretnih primerih "borcev za svobodo" pač časa za šolanje o varnostnih mehanizmih ni bilo, z minami se ravna neprimerno in se jih tudi neprimerno skladišči. Velikokrat se uporablja predelane šolske mine (detonacija vezana na neki X vžigalnike ki sploh niso primerni za minomete).

satelite_mike

2 uri za cajtom
18. avg 2013
1.939
3
38
sam izgledajo pa vsi kot da so bolniki iz psihiatrične. Neizobraženi pa še s spranimi možgani

skala

Majstr
27. feb 2013
10.089
346
83
Kamnje
Citat:
Uporabnik Ytbnd pravi:
Kako da tem gnojem po hitrem postopku ne ukinejo fb/twitter profilov ?
kot je orwell rekel: vojna je mir. in kako bi dobivali nove rekrute brez profilov? brez profilov bi bilo koec vojne s koncem vojne pa konec miru...

Ytbnd

Guru
2. mar 2010
16.921
5.992
113
Citat:

being muslim should be listed as a mental illness and therefore anyone that displays symptoms should be sectioned. If someone went around professing that a green being told them how to live and produced a book of rules written by the green being they would be considered mentally ill. Wheres the difference with mussers? Or any other religion for that matter. Conclusion - at least half the world is mentally ill by the clinical definition.
aplauz.gif

Gonzo

Guru
1. sep 2007
9.450
9.739
113
EU
Tudi je težava pri minometih, nepravilna uporaba min po "kilaži". Minomet je za mine "19 kilske", dobijo pa "25 kilske"
To je bila težava v vojni na Hrvaškem. Na minah piše, vendar je v kitajščini in niso razumeli. Seveda je minomet ras..fukalo in jih je nekaj okrog stradalo.
bonk.gif

burst

Pripravnik
12. nov 2014
831
0
16
Se mi zdi po glasu, da na koncu ni več tako prepričan, da je Alah res velik.

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.860
394
83
Zakaj ves čas čežnajo ta AA? Kot preskakujoča plošča.

A to je varianta Majke mi, kot majo naši integriranci?

tdi

Fizikalc
7. dec 2011
1.693
11
38
Ameri imajo pa Oh my god, ene 100x ponavljajo ob kakšni nesreči.

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
34.084
16.242
113
Citat:
Uporabnik tdi pravi:
Ameri imajo pa Oh my god, ene 100x ponavljajo ob kakšni nesreči.

Res je. Ampak "o moj bog" se ob nesreči sliši veliko bolj normalno kot pa "alah je velik", kar se ti neandertalci derejo ne glede na dogajanje - nima veze ali gre za shod/protest ali neverniku režejo glavo stran ali pa neverniki na polno bombandirajo in pobijajo njegove soborce. Čeprav pa dejansko nič od tega (nobena od fraz) ni zares normalna za leto 2015.