Nesreča na delovnem mestu

Janez40

Guru
12. jul 2016
3.594
4.755
113
K razmišljanju me je spodbudila tragična nesreča in smrt treh rudarjev v Velenju. Tri življenja so veliko za neko območje. Imeli bomo dan žalovanja.
Ampak, a je življenje rudarja več vredno kot je življenje gozdarja, kjer je vsako leto kak mrtev? Ali prometne nesreče ljudi, ki so bili v službi. Profesionalni vozniki? Nesreče (običajno tujih) delavcev v gradbeništvu. Imeli smo železniško nesrečo, kjer sta dva delavca takoj umrla.
Kaj točno je meja, da je delovna nesreča dan žalovanja v državi in večja tragedija od druge delovne nesreče?
Vsekakor je spodbuda, da poskušamo svoja delovna mesta narediti varnejša zase in za ljudi okrog nas.
Tale masovka, ki se sedaj dogaja s podporo krvi in senzacij željnih medijev in politike je šla čez vse meje dobrega okusa.
Da, je tragedija. Da, je grozno, da so trije umrli. Nihče jih ne bo pripeljal nazaj. Jutri smo mogoče na vrsti mi. Zbira se že kar denar za pomoč, politika in mediji pritiskajo na podjetje in zaposlene, da MORAJO poskrbeti za družine, MORA se najti razlog, MORA se obrniti vse na glavo, razglašen dan žalovanja, komemoracija 1, komemoracija 2,....pa še niti pokopani niso. Družine ne morejo niti jokati v miru brez, da gledajo čez ramo kdo vse se bo "iskreno" podprt s kamero slinil okoli njih. Pfej.

Ampak koliko je bilo podobnih zgodb do sedaj? Kolikokrat bereš o delovni nesreči, ki je odnesla posameznega človeka (gradbinca, gozdarja, kmeta, voznika,...), več ljudi, člane iste družine. A oni so bili pa ničvredni? Nihče se niti ozrl ni, noben minister, vlada, mediji, razen obrobnega članka v črni kroniki, nič.

Sem prepričan, da bo za družine knapov poskrbljeno, ker gre tu za svojo skupnost, ki drži skupaj. In ne rabijo vsega tega pompa, ki se sedaj dogaja okoli njih.
Mediji in politika. Res poden od ljudi, ki non stop jokajo o manjku spoštovanja. Le zakaj?

Jabe

Guru
1. okt 2007
14.549
7.062
113
Pozornost javnosti. Bolj zanimivo je ko se zgodi nesreča v rudniku kot ko roka pumpe za beton pokoplje delavce.
Ampak novinarji in politiki so odločili katera katastrofa je bolj katastrofalna kot druge...

Ko bo težnja, da se beton ukine (govorim hipoteticno), bomo tudi za vsako nesrečo slišali. Zdaj je pa pac težnja k čimprejšnjemu zaprtju rudnika.

irwin

Majstr
13. mar 2008
1.443
414
83
Ko bo težnja, da se beton ukine (govorim hipoteticno), bomo tudi za vsako nesrečo slišali. Zdaj je pa pac težnja k čimprejšnjemu zaprtju rudnika.
Ker je lignit malo boljsi les je teznja po zaprtju dokaj normalna. Pri tem da si rudniki rjavega premoga pozaprti (tam 2 desetletji)? Ali se motim glede smotrnosti rudarjenja?

roCkY

Majstr
2. sep 2007
2.567
478
83
Ključen problem najverjetneje je, da za CO2 kupone €€€ ni problem. Kako je z opremo, varnostjo v jami pa???
Nimam pojma, predvidevam, ker fizični primar je vedno najbolj na finančnem udaru zadnjih 200+ let in že prej v zgodovini.

• Všeč mi je
Reactions: jendomen

Yogi

Guru
1. sep 2007
4.563
1.159
113
Ključen problem najverjetneje je, da za CO2 kupone €€€ ni problem. Kako je z opremo, varnostjo v jami pa???
Nimam pojma, predvidevam, ker fizični primar je vedno najbolj na finančnem udaru zadnjih 200+ let in že prej v zgodovini.
Verjamem, da varnost je. Kot ponavadi je ključen problem človeški faktor. Lahko po nesreči, lahko iz neumnosti na katero je bilo 1000x opozorjeno... Ne bomo vedeli... Vsak bo naredil svoj zaključek...

motofrik

Majstr
24. dec 2009
3.058
464
83
tam ko se terc po tori rola
A ni rudnik v zapiranju? Torej ne zapreš vrat, zakleneš in vržeš ključ v smeti.
Ni v zapiranju... to le vsake toliko vržejo kost mediji... oziroma ustvarijo paniko. Kolna je še dovolj, le oni ''zeleni prehod'' forsirajo... butli bi radi kompletno šoštanjsko jezero prekrili s sončnimi paneli...

Fly

Guru
21. jul 2007
2.669
519
113
Danes sem bil prisiljen poslušati radio1. OMG kakšna ceramonija cel dan, to je slo pa res cez mejo dobrega okusa. Zdelo se mi je vse tako zaigrano, v ozadju zmontirana glasba, ne vem nisem čutil nobene spontanosti od voditejev. Potem so pa to še parkrat čez dan isto zavrteli.

Kot ste že zgoraj omenili… vse lepo in prav ampak zgodilo se je veliko hujših nesreč, tragedij, pa ni noben nič pomagal.

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.643
3.104
113
v lokalni ostariji
V evropskih rudnikih je varnost na visokem nivoju. Nesreče še dogajajo na žalost kljub vsem ukrepom. Tudi letalo vsake toliko pade dol pa se ve da je letenje načeloma varno.

Rudarje se trenutno izkorišča ker se ve da ljudje trzajo. Bolano. Ampak tako pač je. Gozdar ni nic posebnega da bi mu naklonili pozornost

ferdo

Guru
3. sep 2007
10.683
3.949
113
Ljubljana
hmpg.net
Rudarji so bili vedno The one:
1737747701035.png

Zatega celo vem, da mu je bilo ima Alija